Reklama

Reklama

VOD (1)

Kapitán Finnegan řídí svou nákladní loď, kterou si spolu s ním, mechanikem Joem Pantuccim a Leilou najala skupina mužů. Aniž by věděl, co veze, směřuje kapitán podle rozkazu k určitému místu Jihočínského moře. K témuž místu míří i obrovská zábavní loď Argonautica, jejíž majitel Canton právě vítá bohaté pasažéry. Na lodi se koná velkolepý večírek. Toho využije zlodějka Trillian, která sebere kapitánovi identifikační kartu a snaží se dostat do místnosti s trezory, posádka ji ale přistihne a zavře do skladu, než loď dopluje do prvního přístavu. Náhle však přestanou fungovat veškeré přístroje, loď narazí do čehosi obrovského, nastane panika a pak mohutné plavidlo zůstane stát na hladině, daleko od obydlených míst… Prakticky v téže době něco podobného postihne i nákladní loď kapitána Finnegana. Mechanik Joe ale ještě předtím zjistí, že v bednách, naskládaných v podpalubí, jsou uložené pumy. Loď se začíná potápět. Finnegan, Joe a několik mužů, doprovázejících náklad, náhle spatří nedaleko nehybně stojící Argonautiku. Rozhodnou se dostat na palubu a pokusit se získat nějaké náhradní palivo. Na lodi je ale čeká překvapení: všechny prostory jsou zničené, ale úplně prázdné. Jako by na hladině stála loď duchů… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Béčko jako kráva. Nebo možná jako dvě krávy, tři, čtyřicet osm... Deep Rising má vše co má správné béčko mít. Drsnou akci, drsné drsňáky z Drsňákova, drsné hlášky, drsné zbraně, drsné digitální efekty, drsného záporáka (zde v podobě chobotnice (překvapivě)), vtip a nějaké to gore. To všechno tam je. Po shlédnutí vám kultura nestoupne o dva body, ale zábava určitě (řečeno v řeči RPG, pro WoWkaře). Hodně se mi líbilo "hnízdo" se zbytky potravy a vyvrhnutý pán na nějž by sedělo doslova pojmenování Two face. Chobotnice sama o sobě se ukáže v plné digitální kráse, ale je to jen takový bálon, kupa sraček, cosi na ten způsob. Brokovnice vs oko je drsná. Respektive ta scéna. De facto je to jen o chapadlech, které se dostanou fakt všude (prolezou i toaletou) a na konci mají jakési zubaté vagíny, kterými vcucnou člověka. Prostě sranda. No a palce jsem držel elektrikářovi, protože to jsou jak známo největší borci. 8/10 (jako výplach) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdysi mi to přišlo neskutečně zábavný, dnes bych po každým opakovaným shlédnutí ubral jeden cíp hvězdičky. Na druhou stranu fakt, že mám jednou za čas chuť se na to podívat, o něčem svědčí. Je to béčko obrovských rozměrů, asi takových, jakými disponuje hlavonožec v hlavní roli. Tuhle chobotnici byste si v restauraci asi nedali, protože dřív, než byste jí ochutnali, sežrala by talíř, příbor, stůl a nakonec vás. Všechno je neskutečně přemrštěné, dementní a zároveň vtipné, postavy ploché, hlášky grandiózní, efekty slušné, akce nepřetržitá, finále explozivní, konec otevřený. Po prvním shlédnutí to bylo snad na pět hvězdiček, dnes tomu nedám víc než tři a co bude za pár let radši teď neřeším... ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru, tenhle film můžou zle hodnotit jen lidé, kteří nevědí která bije. Je to proto, že Chobotnice je úžasná. Není úžasná v rámci fimografie, v rámci akce, v rámci hororu ani jinde; je úžasná v rámci hororové akce, žánru filmu určenému k masovému prodeji. Hledáte v tom víc? Proberte se a pusťte si něco jiného, Chobotnice je fajn :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

"No jasné, všetci naskákali do vody, potom niekto konečne pozrel hore a povedal: ´jejda, zabudli sme člny´." Od detstva mám rád horory, ale paradoxne na môj vkus bolo toto už aj na mňa priveľmi temné, nechutné, explicitné a samoúčelne krvavé. Nesympaticky záporné postavy. Ešte u pirátov to divák pochopí, ale hlavná ženská postava je kriminálnička a Treat Williams sa snaží pripomínať Indiana Jonesa, čo pôsobí kontraproduktívne a nepríjemne. Nejak tu až na Kevina J. O´Connora niet komu držať palce a vlastne aj on hrá debila. V kine ma to sklamalo, osobne preferujem skôr Anakondu, ktorá trhala kiná o rok skôr a Chobotnica miestami vyzerá ako fakt veľmi lacný spôsob, ako okopírovať úspešný koncept, len s iným monštrom (opäť voda, opäť odporná požieracia scéna). Logiku v tom radšej nehľadajte, tento hlavonožec je zjavne všadeprítomný a jeho chápadlá dosahujú dĺžku podľa všetkého niekoľko kilometrov, inak si to neviem vysvetliť. Na snímke je vidieť slušný 45-miliónový rozpočet a Wes Studi nikdy nesklame, ale Jon Voight z Anakondy v podobnej úlohe antagonistu bol predsa len oveľa charizmatickejší. Nielen posledná scéna síce naznačuje, že to Stephen Sommers nemyslel až tak vážne (vlastne to zrejme nemyslel VÔBEC vážne), ale to z toho automaticky vydarenejší film nerobí. Najlepšia je ako to už býva prvá polovica, kedy sa (až na otváraciu scénu) nič nedeje, iba sa okolo hrdinov splieta neviditeľná slučka osudu, plno mrazivých náznakov, v dobrom nepríjemne tiesnivá atmosfére (gigantické opustené priestory, rozbúrené more, noc, stopy po krvavom boji). Akonáhle v druhej polovici prepuknú trikovo-akčné hororové orgie, už to paradoxne nie je ono. Sépia sa pohybuje sa absurdne rýchlo (vzhľadom na svoje rozmery) a jej chápadlá, ak som to správne pochopil, sú samostatnými príšerami, keďže majú hlasivky a škriekajú (wtf). Potešia hlášky, počas ktorých som sa spokojne uškŕňal ("Ak chcete môžem si ísť zaplávať, ale poviem vám na rovinu, že ma to už príliš neláka."; "To je zasa raz jeden vydarený deň."; "Počul som ťa už na prvý raz."). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

ČEĽUSTE+VOTRELCI Keď béčko, tak pekne namakané. Kópia scenára VOTRELEC: VZKRIESENIE, nič sa tu nebere vážne, jedna hláška za druhou, super triky, rýchla akcia, krásna brutalita, veľké búchačky, charizmatický herci (potrava), a človek má pocit, že najlepšia Sommersovka. No čo, nový Spielberg dobrodružstva a zábavy sa nezaprie. A čo sa týka akcie, toto od čias Camerona nikto nezopakoval... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Když dá Joey (Kevin J. O'Connor) žoldákovi, kterého požírá chapadlo, pistoli, tak ten po něm vystřelí a pak chce zastřelit i sebe, ale zjistí, že došly náboje. V tom případě by ale měl uzávěr pistole zůstat zaseknutý dozadu. (Guilemot)
  • Claire Forlani byla původně obsazena do role Trillian St James, ale po třech dnech odstoupila kvůli tvůrčím neshodám s režisérem, a na její místo přišla Famke Janssen. (PußyMagnet)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama