Reklama

Reklama

Podle románu autora Čelistí vznikl v roce 1996 napínavý horor s hvězdou televizních seriálů Williamem Petersenem (Kriminálka v Las Vegas, Beze stopy). Přímořské letovisko Graves Point zažívá jednu z nejhorších sezón své historie. V pobřežních vodách se množí tajemné útoky na rybáře i turisty a celá oblast se obává přítomnosti lidožravého žraloka. Mořský biolog, doktor Talley, však zná děsivou pravdu. Na obyvatele dosud pokojného městečka útočí obří hlavonožec a je na nich samých, aby se s ohrožením vypořádali. Když je však ulovena velká krakatice a útoky nepřestávají, pochopí i ten poslední pochybovač, že v moři číhá něco obrovského. Něco, co má velký hlad… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

Renie42 

všechny recenze uživatele

No, prostě jsem se rozhodla, že se podívám na film s obrovskou krakaticí, ale nebylo to, co jsem očekávala. Takové to vzrušení z filmu se nedostavilo. Jelikož jsem hlavního hrdinu stále viděla jako Gila Grisoma z CSI, tak se mi na to špatně dívalo. A ještě ke všemu mi bylo líto, jak nejdřív zabili mládě a potom nechali uhořet máti. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Peter Bradford Benchley je americký spisovateľ, ktorého román "Čeľuste" sa stal v roku 1975 predlohou kultového rovnomenného filmu Stevena Spielberga. Film som videl mnoho krát, ale knihu som ešte nečítal. No nie je to tak dávno, čo som prelúskal Benchleyho román "Beštia" o obrovskom hlavonožcovi. Ten sa tiež dočkal svojho filmového spracovania. V roku 1996 vznikol dvojdielny televízny snímok "Krakatica". Film sa v mnohých detailoch odkláňa od knihy, no i tak sa jedná o dosť dobrú televíznu adaptáciu. *** ()

Reklama

danny_21 

všechny recenze uživatele

Peter Benchley a jeho další děsivá, mořská, přerostlá, nenažraná obluda. Na tehdejší tvorbu podobného ražení rozhodně lepší průměr, obstojí i trikově, až jeden nevěří, že jde o televizní produkci. Na jedno zkouknutí bez problému k přežití, rozhodně lepší než Anakondy nebo třeba Čelisti od dílu 3 - 60 % ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Slávna kniha Petra Benchleyho, William Petersen známy dnes najmä zo CSI New York, televízne spracovanie a trikovo obstojná krakatica. Takýto koktejl nám ponúka dnes už skoro 25 ročný film pojednávajúci o obrovských hlavonožcoch potápajúcich lode. V prvom rade, technická stránka aj herci sú na televízny film veľmi schopné a nemám im príliš čo vytknúť. Téma tiež zaujímavá, keďže pre podobné monster/animal horory mám slabosť. Jediná slabina je dĺžka. 3 hodiny sú proste na podobnú záležitosť neúmerne veľa a vďaka tomu je vo filme veľa zbytočnej vaty, ktorá miestami spôsobuje nudu diváka. Keď je však na scéne ústredná Krakatica, tak to baví a aj efekty sú na televízny film a rok vzniku okej. U mňa veľmi slabé 3, ale chápem že pre ľudí, ktorých téma neosloví už po prvotnom prečítaní obsahu to bude trojhodinové trápenie a strata času. 50% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film je natočený podle stejnojmenné knihy Petera Benchleyho, který je i autorem Čelistí. Takže se očekávalo dílo se stejným úspěchem. Jenže je tomu skutečně tak? Nemusíte být ani pozorným divákem a všimnete si velké podoby mezi těmito filmy. Samozřejmě Krakatice částečně kopíruje děj i některé scény z Čelistí (jen namátkou: mořský biolog, dráp (minule zub), mrtví potápěči, zbytky velryby na pláži, zabití špatného zvířete, atd… Je toho celkem dost. Jde vlastně o film pro televizní účely což se projevilo i na rozpočtu. Film je tři hodiny dlouhý a v televizi ho často dávají ve dvou dílech. Nic méně musím podotknout,že kdyby se to zhruba o 30-40 minut zkrátilo, vůbec by to nevadilo a filmu asi i pomohlo. To však nic nemění na tom, že mám Krakatici velice rád a dodnes patří mezi moje srdeční záležitosti. Vždyť já na ní po boku Čelistí a Orcy vyrůstal a pořád je řadím mezi svoje TOP horory se zvířecí tématikou. Efekty samotné mě však moc nepotěšili. Filmaři podobu samotné Krakatice však dost odflákli. V některých záběrech vypadala spíš jako gumová loutka, která se pod náporem vody celá prohýbala a to nemluvím o jejím až moc okatém digitálním vzhledu. I přes ty zápory se totiž na Krakatici vždy rád podívám znovu. 60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno na motivy stejnojmenné knihy Petera Benchleyho. Benchley byl výkonným producentem této televizní adaptace. (LUKICKK)
  • Whip (William Petersen) označuje nouzový maják pro indikaci polohy jeho iniciálami: E P I R B. Obecně se vyslovuje „Eperb“. (LUKICKK)

Reklama

Reklama