Reklama

Reklama

VOD (1)

Kapitán Finnegan řídí svou nákladní loď, kterou si spolu s ním, mechanikem Joem Pantuccim a Leilou najala skupina mužů. Aniž by věděl, co veze, směřuje kapitán podle rozkazu k určitému místu Jihočínského moře. K témuž místu míří i obrovská zábavní loď Argonautica, jejíž majitel Canton právě vítá bohaté pasažéry. Na lodi se koná velkolepý večírek. Toho využije zlodějka Trillian, která sebere kapitánovi identifikační kartu a snaží se dostat do místnosti s trezory, posádka ji ale přistihne a zavře do skladu, než loď dopluje do prvního přístavu. Náhle však přestanou fungovat veškeré přístroje, loď narazí do čehosi obrovského, nastane panika a pak mohutné plavidlo zůstane stát na hladině, daleko od obydlených míst… Prakticky v téže době něco podobného postihne i nákladní loď kapitána Finnegana. Mechanik Joe ale ještě předtím zjistí, že v bednách, naskládaných v podpalubí, jsou uložené pumy. Loď se začíná potápět. Finnegan, Joe a několik mužů, doprovázejících náklad, náhle spatří nedaleko nehybně stojící Argonautiku. Rozhodnou se dostat na palubu a pokusit se získat nějaké náhradní palivo. Na lodi je ale čeká překvapení: všechny prostory jsou zničené, ale úplně prázdné. Jako by na hladině stála loď duchů… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Člověk nemusí být zrovna kryptozoolog, aby pochopil, že český název je poněkud mimo. Nelogický scénář navíc z tohoto monstra dělá nejnepravděpodobnější životní formu na naší planetě. Je to jenom béčko s triky z ILM a kupodivu mě jeho sledování ani moc nebavilo. Scénář měl být buď svižnější, nebo měl obsahovat něco, co bych nečekal. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"No jasné, všetci naskákali do vody, potom niekto konečne pozrel hore a povedal: ´jejda, zabudli sme člny´." Od detstva mám rád horory, ale paradoxne na môj vkus bolo toto už aj na mňa priveľmi temné, nechutné, explicitné a samoúčelne krvavé. Nesympaticky záporné postavy. Ešte u pirátov to divák pochopí, ale hlavná ženská postava je kriminálnička a Treat Williams sa snaží pripomínať Indiana Jonesa, čo pôsobí kontraproduktívne a nepríjemne. Nejak tu až na Kevina J. O´Connora niet komu držať palce a vlastne aj on hrá debila. V kine ma to sklamalo, osobne preferujem skôr Anakondu, ktorá trhala kiná o rok skôr a Chobotnica miestami vyzerá ako fakt veľmi lacný spôsob, ako okopírovať úspešný koncept, len s iným monštrom (opäť voda, opäť odporná požieracia scéna). Logiku v tom radšej nehľadajte, tento hlavonožec je zjavne všadeprítomný a jeho chápadlá dosahujú dĺžku podľa všetkého niekoľko kilometrov, inak si to neviem vysvetliť. Na snímke je vidieť slušný 45-miliónový rozpočet a Wes Studi nikdy nesklame, ale Jon Voight z Anakondy v podobnej úlohe antagonistu bol predsa len oveľa charizmatickejší. Nielen posledná scéna síce naznačuje, že to Stephen Sommers nemyslel až tak vážne (vlastne to zrejme nemyslel VÔBEC vážne), ale to z toho automaticky vydarenejší film nerobí. Najlepšia je ako to už býva prvá polovica, kedy sa (až na otváraciu scénu) nič nedeje, iba sa okolo hrdinov splieta neviditeľná slučka osudu, plno mrazivých náznakov, v dobrom nepríjemne tiesnivá atmosfére (gigantické opustené priestory, rozbúrené more, noc, stopy po krvavom boji). Akonáhle v druhej polovici prepuknú trikovo-akčné hororové orgie, už to paradoxne nie je ono. Sépia sa pohybuje sa absurdne rýchlo (vzhľadom na svoje rozmery) a jej chápadlá, ak som to správne pochopil, sú samostatnými príšerami, keďže majú hlasivky a škriekajú (wtf). Potešia hlášky, počas ktorých som sa spokojne uškŕňal ("Ak chcete môžem si ísť zaplávať, ale poviem vám na rovinu, že ma to už príliš neláka."; "To je zasa raz jeden vydarený deň."; "Počul som ťa už na prvý raz."). ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pamětihodné a velmi napínavé béčko s úžasnou hudbou Jerryho Goldsmithe. Tenhle film mám rád už od dětství a vždy se k němu rád vracím. Nikdy nezklame. Po Titanicu a Dobrodružství Poseidonu je tohle další snímek, po kterém vás přejde chuť na zaoceánské plavby. Navíc ten konec, to je taky věc. PS. Treat Williams konečně v pořádné macho roli! ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Taká tradičná nenáročná hovadinka o chobotnici, ktorá na mori prekvapí veľkú zaoceánsku loď (ževraj najväčšiu a najluxusnejšiu na celom svete), ktorá je natrieskaná rôznymi prominentmi a smotánkou. Staviteľ a šéf celého tohto lodného veľdiela sa plaví tiež, avšak so zaujímavou myšlienkou a plánom. Avšak plány mu prekazí chobotnica (je to vlastne nejaký mutant), ktorá sa začne premávať, plaziť a celkovo robiť bordel (t.j. vysávať posádku, ale moc názornosti tam nie je) na lodi. Už je vám asi jasné, že je to vážne nenáročný príbeh, akých je plno a celkovo film nestojí za veľa. Vo všeobecnosti zlí herci, hudba, trápne miestami, efekty tiež nič moc. 2* dávam len za to minimum efektov, ktoré boli ako tak (asi 2 sa mi páčili), taktiež 2 humorné scény a za peknú kočku Famke Janssen. Ináč ostatné veci vystrihnúť, zlikvidovať, zahodiť na dno oceánu. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Nejgeniálnější scéna je hned ta první. Pohled očima chobotnice mi připomněl Vetřelce a Predátora zároveň. Film má spád a ani minutku jsem se u něj nenudil. Ukaž co tu máš. Knížku bez obrázků? Děláš pokroky. Hlášky jsou dokonalý, vtipný a většinou nádherně morbidní. Těm neutečem. Leda že bys je nakrmil. – Nakrmil? Já mám jen jednu žvějkačku a větrovej bonbón. Hlavní hrdinové jsou na sebe nádherně zlí, lidi se vraždí (ze začátku omylem) navzájem a život je fajn. Při seznamování s čínskými puškami jsem si vzpomněl na Pátý element a naše milá chobotnička mi ksichtem a konci chapadel dost připomínala písečného červa z Duny. Jo a asi se necítila moc dobře. Zřejmě měla překyselený žaludek, když za pár vteřin málem strávila člověka. Bejt na jejím místě, taky bych byl poněkud agresivnější. Nebohá Argonautika ale asi pro díry v trupu a zbytky strávených těl neměla pochopení. Nejluxusnější loď na světě si určitě potrpí na vybranější mravy. Film má slabší chvilku, když všichni utíkají před chobotnicí, která občas někoho sežere. To pak není taková sranda, ale nebojte se děti, hrdinové na sebe po menší pauze zase začnou být oškliví a budou po sobě i střílet. Docela výstižné bylo přirovnání lodi a pasažérů ke sklenici s chutnou rybyčkou uvnitř. Mňam. No a ten idylický závěr… Paráda! Jedno z nejzábavnějších béček jaký znám. Tento výtah je vyřazen z provozu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Claire Forlani byla původně obsazena do role Trillian St James, ale po třech dnech odstoupila kvůli tvůrčím neshodám s režisérem, a na její místo přišla Famke Janssen. (PußyMagnet)
  • Když Simon (Anthony Heald) popisuje stvůru, která napadla loď, tak ji přirovná k Archea Otoya a zmíní, že může žít v hloubce až 15 000 metrů. Nejhlubší místo na Zemi (Marianský příkop) je hluboké 10 994 metrů. (Duoscop)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 99. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama