Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Sluncem zalité Los Angeles ukáže v roce 1990 svoji odvrácenou tvář. Ctižádostivá filmová režisérka naplánuje mysteriózní pomstu, při které se budou měnit stavy vědomí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

Fr 

všechny recenze uživatele

„…CHCI ZPÁTKY SVŮJ FILM…“ ///    Lynch? Cronenberg? Ne! Přesto se často budete cejtit jako „u nich doma“.  ŽENA JAKO OBĚŤ HOLLYWOODU. Kurva jak angažovaný! Ovšem tady nejde o nějaký prstění. Tady se totiž skloubí zajímavost Rosy Salazar se spirituálníma sračkama, hnusem a touhou po pomstě. Škoda, že to všechno tak protahujou… ale vono jde asi hlavně o tu podivnost. Diváckou. On ten „vizuální zážitek“ funguje víc než ten zážitek „vněmovej“. Česky řečeno – nápady se nesetkávaj s diváckým pochopením. Takže ano – máme tady podivnost s mrtvejma lidma, vyvrhlejma kočkama a čarodějnicí, která se odehrává v Hollywoodu, ale neřeší nic víc než vobehraný téma „predátorskej producent vs. umělec“. Harvey Weinstein by mohl vyprávět.     ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Brand New Cherry Flavor: A Novel of the Occult“, kterou v roce 2011 napsal Todd Grimson, neznám. 2.) Vobčas vyplivnu… kočičku? 3.) Často lížu záda zpocený ropuše.   /// Thx za titule „Roman Placzek“.     /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Zajímavá minisérie a docela pěkný bizár. Jak už tu bylo zmíněno, atmosféra je temně surrealistická a děj tak ujetý, že to místy trochu připomíná Lynche, nebo raného Cronenberga. Je to takový satiricky vyznívající příběh z Hollywoodu 90.let a s dramatem se tu míchá spousta hororových a fantasy podžánrů. Postavy tu bojují s vlastními démony, berou halucinogenní drogy, pojídají vlastní oční bulvy, provozují sexuální magii, fistují si nově vzniklé tělní otvory, převtělují se do pohovek, mění se na zombie a zvrací živá koťata. Seriál určitě není pro každého a pokud patříte mezi diváky, kteří nutně potřebují, aby dílo dávalo stoprocentní smysl a vše bylo dopodrobna vysvětleno, raději s Brand New Cherry Flavor ani nezačínejte. Já evidentně patřím mezi cílovku, takže jsem byl spokojen. Některé díly mě bavily více, některé méně, ale jako celek mi série připadala povedená a i díky stylovému audiovizuálu se na ni moc hezky koukalo. Dobří byli i všichni herci a jejich postavy jsem si oblíbil bez výjimky. Jmenovitě mě nejvíce zaujala Catherine Keener, kterou jsem nikdy moc nemusel, ale tady je jako čarodějnice Boro naprosto výborná. Klidně bych si dal i přídavek, škoda že se s další sérií nepočítá. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

extrémně divný bizár na entou,který vybočuje z tvorby Netflixu víc než cokoliv.Osobně mě ale hodně bavil ten devadesátkový feeling a atmosféra evidentně inspirovaná tvrobou Davidů Lynche a Cronenberga.Kvality svých vzorů sice nedosahuje,ale i tak bylo vlastně celkem osvěžující vidět po delším čase něco podobného...70% ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Blbá protivná pipina nechce hoblovat s producentem, který jí má umožnit režírovat nějaký její pitomý film. Tak on jí to neumožní a dá to někomu jinému. A tak si pipina najme čarodějnici, aby ho za to zničila. Toť obsah prvního dílu. Byl to nedívatelný flus. Zkusil jsem ještě koukat dál a zkusit třeba konec, ale ani jedno se mi nepovedlo, protože na tak blbou nudnou debilitu se nedalo dívat ani minutu. (1%) ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

Body snatching, horrorové, zombiovské, LA-ovské noir pokoukání s dokonalou early devadesátkovou atmosférou bez mobilů, tabletů a apple notebooků. Jak osvěžující. O atmosféře je tohle ponuré a docela pomalé dílko mnohem více, než např. o pohnutkách či chování postav, jelikož ty jsou dost často těžko pochopitelné racionálním rozumem diváka. Děj, zápletka i konečné rozuzlení a kupodivu i happy end jsou přesto velmi dobré, a i přes ponurou noir atmošku děj velice dobře odsejpá, a dočkáme se i nějakého toho humoru, mezi tou vší nechutností, násilím, krví, hororvýma lekačkama a zvracením koťátek obalených slizem. Díky naprosto civilní a výrazově dokonalé Rose Salazar se tento seriálový štyk skvěle hodí k bingenutí na jeden zátah, její podmanivé a tajemné ztvárnění mladé scénaristky nově přišedší do LA za účelem zfilmování svého prvního celovečerního filmu vás naprosto vtáhne do děje ať chcete nebo nechcete. Za mě jednoznačně 100% ()

Reklama

Reklama