Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, John Williams se zde již opakuje. Steven Spielberg je nesmírně patetický, jako vždy, ale to je prostě jedno, protože tady nejde o tyhle dva tvůrce, ale jde o tu neskutečnou radost z toho, že člověk zase na chvilku může být dítětem, že je možné zase vklouznout do toho zelného úboru a prostě létat. Jestli jsem v dětství nějaký film zbožňoval, byl to tenhle. A to kouzlo je zde pořád. Pořád jsem ze Země Nezemě nadšený a rád bych se s postavami proletěl a pojedl. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Kdyby v tom nebyl Robertsová a film byl aspoň o 20 minut kratší a bez křečovitých songů bylo by to nejspíš za 80% V tomhle případě to naštěstí stále ještě zachraňuje Bob Hoskins a skvělý Dustin Hoffman, který si svojí roli dokonale užil a je s přehledem jeho nejlepším aspektem. Výpravě není co vytknout, hudba taky ujde, ale scénář... ten scénář.. :o((( ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Spielberga jsem nikdy neadoroval a asi ani nadále nebudu. Hook je naprosto přepískle pitvořivej, až to bolí. Pořád někdo musí někam padat, pořád musí někdo někam běhat a přiblble se u toho usmívat. Veškeré triky zestárly až do smíchového období a navíc se tam neustále hrůzně hyhňá Hoffman, což mě téměř zničilo. Tenhle film by asi mělo hodnotit mladší publikum, které to všechno vstřebá a nebo starší ze svých vzpomínek, protože já trochu hynul a říkal jsem si, jestli Spielberg vážně seděl v kanceláři a říkal "Jo a teď bude Williams běhat jako blbec dokola a kolem budou padat pánvičky". ()

juta 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film o Petru Panovi, který jsem jako malý viděl. Dřív jsem si toho nevšiml, ale teď bylo znát, že to točil Spielberg. Má plno záběrů, které se mohly pořešit o mnoho líp. Ten jeho styl mě moc nesedí, ale u tohodle filmu mu to odpustím. Co tenhle film dělá tak dobrý je mimo jiné hudba od Williamse. V pár písničkách bylo znát, že se inspiroval z filmu Sám Doma. Dodává filmu krásné kouzlo. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Jedinečné filmové dobrodružstvo a návrat do detského sveta fantázie. Veľkolepá výprava, nad každým záberom som sa až rozplývala a úžasná hudba Johna Williamsa. Prekrásne filmové spracovanie príbehu o Petrovi Panovi. Hook je pre mňa filmový klenot od Spielberga. Videné v kine💙 [Kult Sneak] 85%. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • Na základě filmu byly v roce 1992 vyrobeny čtyři videohry „ Hook“. (Terva)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama