Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Južanovi už nemusejí předstírat, že nejsou bohatí. Milan Rubal na Helenu chorobně žárlí, ona si zas myslí, že má na víc. Zatímco David Srovnal dál propadá fenoménu chataření, výchova dvouleté Karolínky přerůstá Ivaně přes hlavu. Krausová je přesvědčená, že má pití pod kontrolou, ale celé víkendy nasává jak houba. Policista Michal Franěk provozuje značně podezřelou psychologickou poradnu se specializací na mladé dívky. V důsledku toho se spisovatelka Lucka Rybáková vzdává psaní románů červené knihovny a pouští se do kriminálek plných vražd. A pak jsou zde noví osadníci Kociánovi – taxikář z Chomutova s rodinou. To nejdůležitější ale zůstává. Na chatě musí být pohoda, pohoda na druhou. (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel druhá série ubrala na tom nejlepším čím disponovala první série a to letní pohodě a fajn pohodových postavách s pohodovejma zápletkama. Místo toho přibylo vysloveně na sílu vyhroených postavech v duchu humor za každou cenu. Nová rodina se tam absolutně nehodila, přesně na ní bylo vidět, že humor je tam tlačen až příliš "sílu" a ne na přirozenost. Postavy se stávaly paradií sebe sama. Uznávám, že i tak sem občas našel co jsem potřeboval tedy příjemno, ale ubralo se na něm výrazně na úrok násilně naroubovaného humoru. Ještě jedna věc, když už česká televize vymahá po lidech vypalné kterému mylně říká poplatek, bylo by dobré ubrat na reklamách, protože ještě další dva - tři sponzoři pořadu a začátku pořadu se taky nemusím dožít. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak moc mě bavila první série, tak moc mě zklamala ta druhá. Kolečkovi evidentně z toho co si nadrobil jeblo a prakticky ze všech postav tady zvládnul udělat buď hysterické idioty a nebo nesympatické blbce. Celou dobu tu buď někdo na někoho řve a/nebo se řeší extrémní blbosti. Humor se až na pár čestných výjimek dostal někam do třetí cenové. Když by se to prostříhalo, mohlo z toho být milé dvouhodinové celovečerní zakončení. Takhle je to jen bída převlečená za zábavu a většinu času je to prostě jen utrpení…35% ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série se mi dost líbila - byla velmi vtipná a sebereflexní, se spoustou "stereotypních" charakterů zobrazujících a zesměšňujících české hodnoty a životní postoje. Právě proto jsem se těšila na druhou sérii. Nebyla jsem si úplně jistá, co z toho tvůrci a Kolečko udělají, ale věřila jsem, že to bude dobré. A jsem celkem zklamaná. Nemůžu popřít, že se některé vtipy nebo situace nepovedly, ale na druhou stranu je tam spoustu věcí, které byly opravdu zvláštní, otravné a nepříjemné na sledování. Všichni sebou navzájem manipulují - Helena manipuluje Milana a naopak, aby se navzájem mstili za své pokažené manželství. Petr manipuluje svým synem Hynkem, aby převzal jejich továrnu na sýry, přestože o to Hynek ani v nejmenším nestojí a v podstatě pod nátlakem podlehne. Lucie manipuluje za pomoci své dcery a nové postavy Gabiky s Fraňkem, aby ho vyhnala ze Záhoří a takhle bych mohla pokračovat dál. Zdaleka nejhorším v tomhle je ale Fraňek, který se z policajta, co inscenuje případy, aby mohl v osadě trávit víc času, začne chovat jako zatracenej kultista studující psychologii, aby mohl manipulovat všemi v osadě, mohl jim ovládat a otravovat život a ještě si do osady tahá cizí holky, které pod manipulativním nátlakem přefikne. Z této konkrétní dějové linky je mi na zvracení. Ale to není vše, co je na této sérii špatně. Všechny dějové linky, až asi na jednu nebo dvě, jsou nedořešené. Seriál má v podstatě otevřený konec. A na některé pod-zápletky se dokonce zapomnělo, jako třeba Ivanina chorobná starostlivost o malou dceru, která mohla být krásným zrcadlem pro právě takové matky, kterých není pomálu. Seriál sice končí krásnou ukončovací větou - "S osadou je konec!" nebo něco takovýho, ale je tu řada nezodpovězených otázek - rozvedou se Rubalovi? Převezme Hynek nakonec továrnu, nebo ji předají nezletilé Arnoštce? Prodají Kociánovi nakonec chatu, jak původně chtěli, nebo zůstanou? Navážou Tony a Lucie nějaký vztah, nebo jsou jenom přátelé? A ještě mám jednu, spíš takovou hnidopišskou otázku - co to sakra bylo za pod-zápletku s Marceliným banem na Instagramu? Proč to tam bylo? Vždyť to nemělo žádnou pointu, akorát si párkrát zakňučela, že nemůže postovat, jinak to nemělo na její charakter ani v příběhu žádný důsledek. ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu Osada je pouhým slabým odvarem té první. Snad jedině pátá epizoda točící se kolem nevybuchlé bomby se dokázala vyrovnat nejpovedenějším dílům úvodní série. Pak už to byl jenom sešup dolů. Naštěstí zůstala zachována alespoň velice slušná úroveň hereckých výkonů. Nejvíce mi utkvěla v hlavě postava sexu chtivého Michala Fraňka v jedinečném podání Stanislava Majera. (55%) ()

Galerie (266)

Zajímavosti (6)

  • Po dobu natáčení seriálu žil v Osadě bobr, který postupně pokácel čtyři stromy a vykutal tunel v hrázi rybníka. Jelikož byl odhalen před jeho dokončením, nepodařilo se mu vypustit rybník. (raininface)
  • Stejně jako Petr Južan, tak i jeho představitel Igor Bareš neměl v době natáčení seriálu řidičák. (TomasSlach)

Reklama

Reklama