foto

Radek Holub

  • nar. 22.8.1968 (51 let)
    Praha, Československo

Biografie

Český herec s nezaměnitelným vzezřením se narodil v Praze. Od mládí se věnoval sportu a hrál divadlo. Na přelomu 80. a 90. let studoval na pražské DAMU, ale studia nedokončil. Bez ohledu na to dostal nabídku profesionálně účinkovat v divadelním spolku Kašpar odkud později odešel do Divadla Na zábradlí, kde působí dodnes.

Velmi záhy se prosadil též na poli filmu. V r.1993 jej objevil režisér Jan Hřebejk, který mu svěřil roli ve svém retromuzikálu ŠAKALÍ LÉTA. V tom samém roce Radek Holub také zazářil postavou Adama v dramatickém televizním snímku KRÁVA. Za úlohu Parduse v UČITELI TANCE byl dokonce nominován na Českého lva.

Od poloviny 90. let se často objevuje v nejrůznějších filmech, televizních seriálech i inscenacích. Obvykle ztělesňuje spíše vedlejší záporné nebo komické a nevyrovnané charaktery. Velkou příležitost dostal např. jako darebák Hejl ve všech řadách vysoce sledovaného seriálu ZDIVOČELÁ ZEMĚ, který se ve zkrácené formě dočkal i převedení do filmové podoby. Zahrál si třeba i vojína Kefalína v seriálové verzi ČERNÝCH BARONŮ nebo Raymonda v zajímavé inscenaci na motivy divadelní hry Bernarda Sladea STARÁ LÁSKA NEREZAVÍ.

Od r.1996 je ženatý s herečkou Barborou Hrzánovou.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

Filmy

2019 Bobři v plamenech (studentský film)
2018 Toman
2017 Austerlitz Advent
Bublina (studentský film)
Čertoviny
2015 Malá z rybárny
2013 Duch nad zlato (TV film)
2012 Vrásky z lásky
Šťastný smolař (TV film)
2010 Bastardi
Habermannův mlýn
Vodník a Karolínka (TV film)
2009 Princezna Ano (TV film)
T.M.A.
2008 Devatenáct klavírů (TV film)
Dívka a kouzelník (TV film)
Fišpánská jablíčka (TV film)
Karamazovi
2007 Křišťálek meč (TV film)
Muž a stín (TV film)
O dívce, která šlápla na chléb (TV film)
Operace Silver A (TV film)
2005 Království potoků (TV film)
2004 Revizor (TV film)
2003 Jedna ruka netleská
O svatební krajce (TV film)
Stará láska nerezaví (TV film)
2002 Vyvraždění rodiny Greenů (TV film)
Únos domů
2001 Chytit vítr (TV film)
Nikdo neměl diabetes (TV film)
O víle Arnoštce (TV film)
Trosečník (TV film)
Uniforma (TV film)
2000 Otesánek
Rendez vous strýce Davida (TV film)
1999 Nevěsta pro Paddyho (TV film)
Schůze (TV film)
Tom v kozí kůži (TV film)
1998 Cizinci v čase
Genij vlasti (TV film)
1997 Ještě není pozdě (TV film)
Poslední koncert (TV film)
Stůj, nebo se netrefím!
Zdivočelá země
Čas jeřabin (TV film)
1996 Bumerang
Dvě z policejní brašny (TV film)
Marian
Srdeční slabosti (TV film)
1995 Schlafes Bruder
1994 Učitel tance
1993 Šakalí léta
1992 Ecce Constantia (TV film)
Kráva
Růžový květ (TV film)
1990 Nemocný bílý slon
1987 Dotyky

TV seriály

2020 Poldové a nemluvně (TV seriál)
Tři králové (E13)
Evina nevina (E12)
Čumáček to zařídí (E11)
další epizody (13)
2017 Až po uši (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (10)
První republika (TV seriál)
Díl první (S02E01)
2015 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Ve jménu otce (E07)
2014 Až po uši (TV seriál)
Epizoda 13 (S01E13)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
další epizody (13)
Bastardi (TV seriál)
Neviditelní (TV seriál)
Epizoda 13 (E13)
Epizoda 11 (E11)
Epizoda 10 (E10)
další epizody (5)
První republika (TV seriál)
Štvanice (S01E22)
Svědci z onoho světa (S01E19)
Jízdenky do Paříže (S01E18)
další epizody (17)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Doživotní chyba (S01E03)
Čtvrtá hvězda (TV seriál)
Třináct sirotků (E12)
Hodina H. (E11)
Vyhazov (E08)
další epizody (4)
2013 Nejlepší trapasy (TV seriál)
České století (TV seriál)
Zabíjení soudruha (1951) (E05)
Všechnu moc lidu Stalinovi (1948) (E04)
2012 Nejlepší Bakaláři (TV seriál)
Zdivočelá země (TV seriál)
Maděra na kolenou (S04E12)
Poklad (S04E09)
Úvodní díl (S04E01)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Příběh sňatkového podvodníka (E08)
2008 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 10 (S03E10)
Epizoda 4 (S03E04)
Epizoda 2 (S03E02)
2007 Trapasy (TV seriál)
2006 Pakárna (TV seriál)
2005 Eden (TV seriál)
Nové auto (E04)
2004 Nadměrné maličkosti (TV seriál)
Drámo (S01E05)
Černí baroni (TV seriál)
Vzácná návštěva (E11)
Ženy a zpěv (E10)
Zabijačka (E09)
další epizody (11)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Trosečník (E03)
Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 4 (S02E04)
Epizoda 3 (S02E03)
Epizoda 2 (S02E02)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 1 (S01E01)

Dokumentární

2018 Poslední útěk Jeronýma Pražského (TV film)
2014 Jak se točil seriál Až po uši (TV film)
2013 Neobyčejné životy (TV seriál)
Bára Hrzánová (S05E05)
2010 Když sochy z mostu ožívají (TV film)
2008 Ve dvou se to lépe táhne (TV film)
2007 Příběhy slavných (TV seriál)
Život byl vlídný, místy drsný (S08E10)

Divadelní záznam

2012 Dámský krejčí (divadelní záznam)
2009 Ženitba (divadelní záznam)
2007 Plný kapsy šutrů (divadelní záznam)
1997 Ivanov (divadelní záznam)
1996 Racek (divadelní záznam)
Revizor (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2014 Vše nejlepší (TV pořad)
2004 Ceny Thálie 2003 (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Bakaláři 1997 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(45)