Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý voják, policajt a teenagerka se náhodou potkávají v New Orleans, kde pátrají po původu nebezpečné drogy, díky které lidé nakrátko získávají superschopnosti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (257)

Marze 

všechny recenze uživatele

I tento film stojí na osvěžujícím nápadu a neokoukaných kulisách: odehrává se v chudinských částech New Orleans, které symbolizují systémové selhání a jakousi "novou divočinu" podobnou té, kterou před lety představil vynikající anti-fantasy snímek Divoká stvoření jižních krajin režiséra Benha Zeitlina. Nová droga Power lidem odemyká skrytou genetickou superschopnost - avšak pouze na pět minut. Do rukou bezmocných se tak dostává lákavý zdroj moci, který okamžitě vede k nárůstu násilí a pochybnému naplnění vlastních tužeb. Právě v Robin, kterou energicky ztvárnila talentovaná Dominique Fishbacková, se nejvýrazněji koncentruje sociální poselství filmu. Afroamerická teenagerka se pokouší vystoupit ze zakletého systému, který v New Orleans zkolaboval a nikdy už se neprobral. Project Power chce být v první řadě frenetickým thrillerem se cyberpunkovými prvky. Nechybí mu solidní vizuální řešení rámované urbanistickou nocí, neony, slumy i kluby. Atmosféra je vtahující. Nakonec ale film zrazuje podobná věc jako spoustu dalších původních snímků od Netflixu: není ničím víc než součtem dílčích kvalitních částí, které však nevytváří funkční celek. Zádrhelů je celá řada. Vedle těkavosti a nedotaženosti nápadů je to především naivita, s jakou filmu přechází od vážnosti k nadsázce. I kladně naladěného diváka tato nevyrovnanost staví do pozice někoho, kdo si film může užít a ocenit jeho nápaditost, zároveň ale musí neustále omlouvat ledabylou návaznost scén a chabou dramatickou stavbu.To samé platí o audiovizuálním balení. Na jednu stranu se jedná o solidně vyhlížející a znějící produkt, který ale zejména v oblasti triků a střihu akčních scén mnohdy působí lacině. Cyberpunkový soundtrack Josepha Trapaneseho vyznívá ploše, spíše jako podkres futuristické počítačové hry. O to výrazněji z něj pak vystupují životné hiphopové prvky. A konečně: Project Power nemá kvalitního záporáka.Vzhledem k tomu, že nabídka hlavních streamovacích platforem stojí zejména na kvantitě, zařadí se Project Power nejspíš do zástupu filmů, jejichž nevytěžený potenciál brzy zavalí vlna dalších nedopečených projektů. Pozornost publika má tak krátké trvání, že na nějakou lítost prostě není čas. ()

Doldus 

všechny recenze uživatele

Opravdu to mohlo být slušné akční béčko situované v uhrančivém městě New Orleans, s originálním nápadem, drsnými characktery a super hudbou (New Orleans k tomu vybízí). Co z toho všechno nakonec za něco stojí je právě fyzické prostředí New Orleans, které je, hlavně vlivem parádní práce se světlem, správně atmosférické. Vše ostatní jede tak na půl plynu. Je to vskutku škoda, když uvážíme herecké hvězdy jako Foxxe a Gordon-Levitta a docela slušný rozpočet. Akce? Je tu, ale je v podstatě vždy nezvládnutá (pokus o ozvláštnění skrz delší záběry s pevnou perspektivou žalostně nevyšly, když je h**no vidět). Základní koncept sice nevybízí k něčemu světobornému z hlediska logiky a vážnějších témat, ale přeci jen se tu mělo přitlačit na kontextu. Postavy jsou spořivě zahrané a šablonovité, ("fight-fire-with-fire" Levitt a Foxx ála "Taken" taťka) až na nováčka v podobě Dominique Fishback, která měla potenciál na nějaký ten vývoj či osobní dilema, i když ten řečený vývoj byl někdy nelogický a až moc uspěchaný (ještě více než u béček). Váhal jsem nad třemi hvězdami, hlavně kvůli mnohdy efektnímu vizuálnímu provedení (v hlavě mi utkvěla scéna s hořícím borcem), ale co mě však nadobro utvrdilo v hodnocení, je mizerný střih. Nejen, že je chaotický, ale někdy i doopravdy silně brání koherenci díla. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Resident Evil scénka top! Prepálenú stopáž a vykrádačku Limitless určite spomínajú všetky ostatné komentáre. Ja hlavne nechápem, prečo keď ma raz za čas kamaráti donútia pozerať film s dabingom, prečo sa tam vždy musí spievať? A prečo ten spev musia prekladať? A prečo, keď už ho musia prekladať, prečo nato nenajmú niekoho, kto má aspoň náznak hudobného sluchu? Tu som tých pár minút rapu ešte prežil, naposledy pri Witcherovi som protestne odišiel z miestnosti a skrčil sa plakať do sprchy. Dokukal som to potom sám. Dabing je zlo. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Jamie Foxx a Joseph Gordon-Levitt jsou herecky sice fajn, ale když nemají co hrát, je to těžké. Project Power je dalším generickým filmem od Netflixu, kde byly povinně dodrženy všechny rasové kvóty a kde minimálně jedna scéna obsahovala zcela adresnou kritiku rasistického bělošského chování. Začínám z toho být už unavený. Jsem přirozeně srozuměn s tím, že rasová tématika je dneska v kurzu a že Netflix musí jít s dobou. Tohle současné paradigma ale nemůže zastřít fakt, že z filmařského hlediska je tenhle film po všech stránkách podprůměrný a ten apel na #blacklivesmatter tu působí strašně vyprázdněně. ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele

Filmová adaptace The Boys nevyšla ani náhodou a jedná se tak o velmi mdlé a nudné dílo.. I když se začátek jevil celkem dobře, zhruba po půl hodině vám stejně dojde, že vás vůbec nezajímá o co ve filmu běží a vlastně vám ani nesejde na osudech hlavních hrdinů. Je to zvláštní, jelikož je akce celkem průměrná a efekty jsou dobré. Obsazení hlavních hrdinů je také slušné až na několik vyjímek jako například tu školačku. Dávám odpad jelikož jsem film ani nebyl schopen dokoukat do konce. Takto promarněný superhrdinský film *facepalm* 10% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Frank (Joseph Gordon-Levitt) ve filmu většinu času nosí dres s číslem 37, se kterým hrál bývalý hráč amerického fotbalu a týmu New Orleans Saints Steve Gleason. (NiWi)
  • Jeden z hrdinů má schopnosti po krevetce Alpheus digitalis. Tvrdí, že svou oběť dokáže zasáhnout tak velkou rychlostí, že se okolo ní vypaří voda a okolní teplota dosahuje teploty o 8 000 °C vyšší, než je na povrchu Slunce. Extrémní stlačení vody klepety krevetky ve skutečnosti na několik mikrosekund dokáže vytvořit teploty „jen“ okolo 4 800 °C, což je asi o 800 °C více, než jsou nejnižší naměřené teploty uprostřed slunečních skvrn. Průměrná teplota povrchu Slunce se pak běžně udává na 5 500 °C. (kirmakX6on)

Reklama

Reklama