Reklama

Reklama

Banda

(seriál)
  • USA The Boys
Trailer 3
USA, (2019–2024), 32 h 17 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Erin Moriarty, Tomer Capone, Laz Alonso, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Dominique McElligott, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Seriál The Boys, adaptován z komiksové předlohy stejného názvu a vytvořen hercem a režisérem Sethem Rogenem, je zasazen do alternativního vesmíru, kde jednotlivci obdaření supermocí jsou uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedm, neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny. Skupina The Boys je vedena Billym Butcherem (Karl Urban), který nenávidí všechny superhrdiny a skupina Sedm je vedena egoistickým a nestabilním Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt sleduje seriál také nové členy každého týmu: Hugh "Hughie" Campbell (Jack Quaid), který se přidá ke skupině The Boys hned poté, co jeho přítelkyně je zabita jedním ze skupiny Sedm, a Annie January/Starlight (Erin Moriarty), která se přidá do skupiny Sedm, ale v zápětí zjišťuje, že superhrdiny, které obdivovala, se nechovají tak, jak si představovala. (Richard.Jezd)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (376)

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Fuh, jak já jsem zatížený na superhrdiny, už od malička, člověk zatajuje dech při super-čemkoliv (Mario) a pak bad-cokoliv. No nicméně, tohle je první seriál, kde je mi ze superhrdinů opravdu na blití a skoro každá scéna, kde se nějaký vyskytuje ve mně vyvolává pocit zhnusení. Jestli tohle byl záměr pánů scénáristů, tak klobouk dolu, daří se vám to velmi dobře. Seriál bych asi nazval Antihrdinové. Jsme teprve na začátku, uvidíme, co se ještě zmrví a vyvrbí. :D První série dost rozpolcenost, mám tam své koně, ale ještě jim dám čas se ukázat. Asi tím, že je to úplně jiný, se mi to hodně líbí. Co si budeme povídat, druhá série, tak to bylo peklo. Nečekal bych tolik zvratů, nečekaných úmrtí, mrtě moc krve na všech, trošku se v tom vyžívají mi tak přišlo. No rozhodně akce tomu nechyběla, ačkoliv jsem fanda superhrdinů, tak tohle pojetí naruby se mi velice líbilo, uvidíme, co si pro nás nachystají v další sérii. Průběžně 5* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trošku cynickejší pohľad na superhrdinov, ale vo výsledku nie oveľa dospelejší. Namiesto deckého prístupu pre celú rodinu to je len nechutnejšie a brutálnejšie. Proste pre pubertiakov, ktorý dovŕšili 18 a tým pádom si môžu konečne vychutnať aj nejaké tie nadávky, sex a gore. Pretože superhrdinovia tu sú za skazené hovädá, ktoré si užívajú sex, drogy a rokenrol. Tým pádom ma nikto z nich nezaujal. Všetci boli buď nesympatickí alebo divní. Vrcholom obidvoch vlastností bol hlavný zloduch skazená verzia Supermana - Homelander v podaní otrasného a celý čas divne strojeného Antony Starra. Ten chlap mi pokazil už druhý seriál. Línia superhrdinov a ich manažérky, ktorá ich chráni a zároveň sa z nich snaží korporátnym štýlom vytrieskať čo najviac peňazí, ma vôbec nezaujímali. Sériu som zrýchleným štýlom prežil do konca iba vďaka protivníkom superhrdinov, ktorí tu sú tentokrát za tých dobrých, keďže sa hrdinom mstia za ich činy. Karl Urban a Jack Quaid tu majú zaujímavé postavy a bol som zvedavý, či sa dočkajú svojej pomsty. Ale keďže sa jedná o seriál, tak kým sa tak stane, tak to bude trvať ešte veľa, veľa dielov a ja po dopozeraní prvej série na ďalšie chuť nemám. Aj keď vyústenie prvej série bolo prekvapivé a zaujímavé. Trochu to pozmenilo pohľad na niektoré postavy, ale predstava ďalšieho nekonečného naťahovania sa mi nepáči. Už prvá séria je miestami strašne nudná naťahovaná. Asi najviac ma sklamala absencia akčných scén. Behom každého dielu sa dočkáme len pársekundových potyčiek. Aspoň jednu veľkolepejšiu dlhšiu akčnú scénu natočiť mohli. Celkovo je tento seriál pre mňa totálny priemer s väčšinou otravnými postavami a samoúčelným fuckovaním a nechutnosťami. Od vraj dospelejšieho prístupu som čakal oveľa viac. Snáď ma v tomto smere nesklamú seriálový Watchmeni. 5/10. ()

Reklama

oli.G 

všechny recenze uživatele

Čllovek by čakal, že tie explodujúce hlavy alebo Butcherov austrálsky akcent rýchlo omrzia, ale nie, neomrzia. Milý bot, ktorý čítaš tento komentár v post-internetovej ére za dva roky: roku 2023 sme tu mali stávku scenáristov, pretože sa báli, že im vezmeš prácu. Pokiaľ sa tak stalo, a ak je jeden jediný seriál ktorý budem oplakávať, bude to tento. ()

Doldus 

všechny recenze uživatele

Vysoké produkční hodnoty, nekompromisní černý humor, nahláškované postavy zahrané výtečnými herci. Ano, je to někdy trochu natahované (co dnes na poli seriálů není) a nad počínáním některých postav (hlavně Hughieho) se křením, ale na druhou stranu tu máme asi nejlepšího záporáka současné televizní produkce - Homelander v podání Antony Starra je naprosto úžasné/zvrácené zjevení a v podstatě důvod, proč mě tento seriál chytnul a nepustil. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Svět už nutně potřeboval, aby si někdo konečně pořádně vytřel prdel všemi těmi prvoplánovými oelasťákovanými superhomokládami, ze všech stran správňácky, povrchně, šosácky a kýčovitě mentorujícími dyslektické mentály napříč věkovým spektrem a v jednom kuse zachraňujícími lidstvo před „strašlivým“ intergaylaktickým zlem. A Kluci to naprosto elegantně dokázali! Tudíž tu máme konečně dimenzi, ve které je Supergej prohnilá a úchylná karieristická jebka s božským komplexem, Vondrpizda prospěchářská lesbická štětka, Černý homopanter zfetovaný vraždící negr, Neviditelný superslizák voyeurský deviant, honící si na pánských i dámských hajzlech, a kde Vodomuž šuká delfíny a znásilňuje stážistky. Všichni sdruženi do nenažraného parazitického korporátu jménem S.H.I.T. (Strategic Homoland Intervention Team), v jehož čele tentokrát nestojí dobrácký strýček Džexn, nýbrž paní Bota, bezskrupulózní to narušená megasvině s laktační psychózou. Takovému světospásnému dobru se může postavit pouze postupně tvrdnoucí přiteplený jeliman Kvajdík, podporovaný neseroucím se gengem ultrakrutopřísně hustého Waldemara Matušky. Kája Urban vládne, i když jsem s jeho novým vzhledem každou chvíli čekal, že si začne pobrukovat Eldorádo! Prostě nádherně žlutozelený, žluklý, dokonale viskózní, z paty vytažený, nekompromisně brutální a neseroucí se chrchel přímo do korektně zářivých tymolínových úsměvů Assvenžrů a Ligy vyteplenců. Paráda! ()

Galerie (594)

Zajímavosti (108)

  • Při nástupu A-Traina (Jessie T. Usher) na stadion hraje „Fight Night“ od Freedom & Kevin Skaggs & Alexander Pol. Na konci epizody zazní „Stop!“ od Jane's Addiction. (Duoscop)
  • Aby tvůrci dokázali realisticky ztvárnit „rozsednutí“ hlavy, sledovali různá videa rozdrcených melounů z různých úhlů. (NiWi)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Reklama

Reklama