Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

Aky 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že je to drama, thriller a krimi, ale v charakteristice chybí také označení komedie - což v každém okamžiku v podtextu je. Pološílený majitel autoservisu, milenec žárlivý už jen na to, že má holku, nepřetržitelná Bobbyho šňůra smůl, až po závěrečnou pointu včetně závěrečného zvolání - Arizona! Copak to není humor? Film stojí na hercích, zvláště skvělém Pennovi a nádherné Lopez. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone natočil film, ktorý mi naozaj sadol. Páči sa mi na ňom všetko. Výborná réžia, kamera, strih, hudba, námet, scenár, herci... Týpek, pohybujúci sa na hrane zákona, Bobby Cooper, uviazne so svojim štýlovym Mustangom v zapadnutom, malom mestečku uprostred horúcej Arizonskej púšte. Smola sa mu lepí na päty. Jedna nepríjemnosť za druhou ho vtiahne do víru udalostí, ktoré by som si veru neprial zažiť. Hlavnú mužskú úlohu vynikajúco stvárnil Sean Penn, ale najviac ma odrovnala Jennifer Lopez. Postava krásnej intrigánky Grace je jej životnou úlohou. Oliver Stone z nej dostal maximum. ***** ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Drsný neonoir s parádní atmosférou rozpálené Arizony (škorpioni, mršiny, pošuci), výbornými herci (Sean Penn je pan herec, Nick Nolte si svého úchyla parádně užívá), výbornou hudbou Mistra M (místy připomínající tuto) a kreativní režií Olivera Stonea. Ovšem o scénáři mohu psát v superlativech pouze v první polovině. Jakmile jedna blbá náhoda začala stíhat druhou ještě blbější, šlo to hodně z kopce a místo napětí jsem už jen kroutil hlavou (a to ani nemluvím o tom neskutečně nastavovaném a překombinovaném závěru). Velká škoda, možná kdyby se to nebralo tak vážně... 60%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Co mě na U-Turn zaujalo, byla atmosféra arizonského zapadákova, geniální soundtrack ze známých a skvělých písní, ale také melodií od Ennia Morriconeho, jenž svou hudbou dodává scénám další rozměr (nejen v tomto filmu). Na výsledném - a velmi pozitivním - dojmu se však podepsaly také vynikající herecké výkony Seana Penna a Nicka Nolteho, přičemž i Jennifer Lopez příjemně potěšila. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní film. Trochu mě to připomnělo Fargo skrz zvraty. Opravdu skvělá role pro Jennifer Lopez. Sean Penn je prostě smolař, a to ho doprovází celý film v tomto zapadákově. Billyho Boba Thorntona bych ani v roli vidláckého automechanika nepoznal. :D I Claire Danes a Joaquin Phoenix tu mají dobré štěky. Celé se to prostě odehrává v jednom zapadákově v Arizoně, odkud se Penn snaží dostat. smůla se mu ale lepí na paty. "Měl byste dávat víc pozor." ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Fotky malé Grace na konci filmu jsou autentické fotky malé Jennifer Lopez. (Ai.ma)
  • Do role druhého bikera byl původně zamýšlen Tom Savini, a to poté, co ho uviděl režisér Oliver Stone ve filmu Od soumraku do úsvitu (1996). Savini ale nemohl kvůli pracovnímu vytížení roli přijmout, a tak ji získal producent Richard Rutowski. (Cheeker)

Reklama

Reklama