Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stárnoucí letuška Jackie Brownová (Pam Grierová) si přivydělává ke svému hubenému platu pašeráctvím peněz z Mexika pro překupníka zbraní jménem Ordell Robbie (Samuel L. Jackson) až do doby, kdy ji zatknou agent AFT a policajt z L.A. přímo na letišti. Pokud jim slíbí spolupráci při dopadení Ordella, má šanci vyhnout se kriminálu. Jackie, která je na svobodě jen díky sympatickému ručiteli soudních kaucí, zosnuje odvážný plán, jak to zahrát na obě strany. Situaci však komplikují Ordellovi komplici Louis Gara a Melanie Ralstonová, kteří mají své vlastní záměry. Jackie, která na oko spolupracuje s policisty i nepohodlným šéfem, se pokusí vypálit rybník oběma a odejít s milionovým balíkem. Kromě Grierové a Jacksona se ve hvězdně obsazené adaptaci románu Elmora Leonarda od režiséra Quentina Tarantina představují také Robert Forster, Michael Keaton, Bridget Fondová a Robert DeNiro. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (801)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Asi bylo chybou shlédnout nejprve Pulp Fiction a Kill Billa, protože i přes snahu neporovnávat neporovnatelné jsem se tomu nedokázal vyhnout. Detektivky nikdy nebyly můj nejoblíbenější žánr, ale v rukou Tarantina by se i nudná reklama na ovesné vločky změnila na zajímavou podívanou. Pravda jeho typický ráz tenhle film trošičku postrádá, ale opět musím pochválit vynikající herecké obsazení. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Jackie Brownová je letuška věkově mírně za zenitem, zaměstnavatel na její gáži zlehka škudlí a proto si Jackie při letech snaží přilepšit pašováním nemalé hotovosti pro obchodníka se zbraněmi Ordella Robbieho. Její činnost však není policii neznámá a v příhodné chvíli je Jackie polapena při činu. Detektivy však příliš nezajímá malá rybička Jackie, nýbrž žralok Ordell a proto přistání nabídky na stole je jen otázkou času. Jackie si může vybrat mezi poněkud nudným pobytem za mřížemi a předhozením gangstera, jež se specializuje na sériovou výrobu mrtvol. Jackie si jako správná žena vybere ze dvou možností tu třetí a to je pro tento snímek jenom dobře. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino udělal zase výbornej film, jenže tentokrát bohužel vypustil svoje typický dialogy, černej humor a krvavý nebo brutální scény na který jsem byl od něj zvyklej. Ale zase to nahradil dobrým prpracovaným příběh, který pobavý a je s pár docela zajímavými zvraty a některý scény nemaj chybu, hlavně když se objeví De Niro nebo se mi docela líbila scéna, kde to samý Tarantino ukazuje z několika pohledů a tim skvěle vysvětlý jak se to všechno stalo. Ale největším tahounem filmu je samozřejmě Samuel L. jackson, bez něho by to bylo poloviční, ten je prostě dokonalej a tentokrát je fakt hodně drsnej a s dlouhejma vlasama nemá chybu, ale ani ostaní nejsou špatný, spíš naopak a Tarantino zase jako obvykle do filmu obsadil spoustu hvězd a i tentokrát nikdo nezklamal, fakt nevim jak to ten Tarantino dělá, že vždycky vezme spoustu hvězd k nim přidá nějakou zapadjící hvězdu a všichni vytáhnou to nejlepší co uměj a do svých rolí vždycky dokonale zapadnou. Jediná chyba filmu je, že je až moc dlouhej, ne že by to nudilo, ale dvě a půl hodiny mi připadalo až moc a někdy to působilo protahovaně, ale jinak výborná kriminálka, která bohužel neni úplně typicky tarantinovská, ale určitě nadprůměrná a zaručeně pobaví ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tarantinovo vyznání lásky k Pam Grier se mi líbilo už v kině, ale jako by s léty ještě uzrálo (nebo jsem možná trošku uzrál já). Nejde tu o tempo nebo hlášky, ani o dialogy, spíš jednotlivé postavy, které jsem si zamiloval. Poprvé mě opravdu trošku štvalo, že Quentin zálibně ulpíval na "nepodstatnostech", nechal své postavy debatovat o padání vlasů a tloustnutí, jenže v tomhle je právě to kouzlo Jackie Brown. Je to sice kriminálka, ale zároveň romance, byť velmi decentní a spíš pod povrchem. Herci jsou skvostní do jednoho, není důvod někoho vyzdvihovat. Krásný a místy dojemný film. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tarantinovka ako vyšitá by to bolo, kebyže sa celý film zostrihá na kvalitné dve hodinky a nebolo by v ňom toľko hluchých miest. Pre mňa po Four Rooms '' najslabší Quentinov film, ale zase určite stojí za zhliadnutie. Bál som sa, že mu dochádza dych, ale on nám to patrične vyvrátil. Samuel je ako vždy perfektný, svojim výkonom ako aj rečovým prejavom dá v každom filme najavo 'who's the man'. 65%. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (64)

  • Když je Jackie Brown zavřena do vězení, hraje k tomu píseň „Longtime Woman“. Tu nazpívala sama Pam Grier v roce 1971 pro film Klec pro panenky, ve kterém hrála vězenkyni. (Othello)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama