Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Terva 

všechny recenze uživatele

Mám rád cestování časem ,ale má to háček. Skoro vždycky, když se někdo snaží změnit světovou historii, nebo má namířeno tam, kde by mohl změnit dějiny, nikdy se to nepovede a nikam to nevede. Proto jsem od filmu nečekal nic světoborného. Hezký scénář, leč děj nás nikam moc nezavede. Povedené herecké obsazení alespoň zaretušuje, že film je vlastně skoro o ničem. Přesto dám čtyři, protože jsem ten snímek viděl několikrát a je to pěkná nedělní oddychovka. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Film stojí na divácky vděčné myšlence cestování časem. Kdo by nechtěl trochu poopravit dějiny k obrazu svému a když se jedná o přesun celé letadlové lodě na počátek druhé světové války v Pacifiku, tak se logicky nabízí nesmírně zajímavé možnosti. Pobaví tak očekávané momenty prozření velitelů lodi, doprovázeného nejapnými pohledy zajatého japonského pilota na americké stíhačky nebo zmatenost amerického senátora ohledně utajené supermoderní výzbroje. Když už se ale doopravdy těšíte na nějakou pořádnou akci, režisér příběh rázně utne, takže vrcholem veškeré akce je sestřelení dvou naleštěných letounů Mitsubishi A6M Zero. Herci nedostali moc prostoru k hraní, což je škoda, protože obsazení nebylo marné. Závěrečná pointa po předchozím průběhu nebyla až tak překvapivá a efektní, jak zřejmě tvůrci zamýšleli a očekávali. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Po rokoch som si opäť pripomenul tento viacmenej podceňovaný scifi-vojnový film. A musím povedať, že so svojej atmosféry neztratil nič. Cesta v čase, to ma vždy lákalo, efekty (hlavne prechodu časovou búrkou) pôsobia aj dnes veľmi efektne a príbeh má spád. Všetko toto dokopy ma ani raz neprinútilo pozrieť na hodinky. Herci na čele so Sheenom a Douglasom boli veľmi presvedčiví a výborne sa pre nich neobyčajných rolí zhostili. Za menšie mínus by som považoval to americké "honenie si brka" nad ich technologickými výdobytkami na lietalovej lodi, ktoré hneď niekoľkokrát opakovali...ako v nejakom lacnom TV-reality dokumente. Tiež exteriérových a akčných scén mohlo byť viac. Hodnotenie: 80% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem to viděl jako kluk takže těžká nostalgie. Sheen s Douglasem sice jedou těžký standard, ale téma je naštěstí dostatečně nosné. Idea moderní (tehda moderní) letadlové lodě na prahu druhé světové nahání husí kůži. S dnešními Marvel alternativními vesmíry to nemusí působit tak šokujícím dojmem, ale tehda to bylo vážně něco. Trochu se divím, že nikdy neudělali remake nebo upgrade s tématem 9/11. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Kedysi ma tento film zaujal bez toho, aby som sa ním nadchol. Poskytuje námet na premýšľanie aj na polemiky, v ktorých nikto nezvíťazí. Pre mňa bolo rozhodujúce, že to bol prvý film na túto tematiku. Dnes je už úplne iná úroveň poznania a film by sa u dnešného diváka vyšachoval v prvej štvrtine. Takže ďalší film ako spomienka, ktorú nie je potrebné reprízovať. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Není to poprvé, co byl ve filmu použit speciální efekt časové bouře, úplně totožný se již jednou objevil v televizním filmu The Lathe of Heaven (1980). (.stenley.)
  • Scény útoku na Pearl Harbor jsou do děje vloženy ze staršího filmu USA Tora! Tora! Tora! V daleko vetší míře jsou záběry ze zmíněného filmu vloženy do velkofilmu Bitva o Midway. (duklak2)
  • Na počátku scénáře byla inspirace takzvaným Philadelským experimentem, kdy se údajně americkému námořnictvu podařilo přenést loď Philadelphia v čase a prostoru. (sator)

Reklama

Reklama