Reklama

Reklama

Ostrov doktora Moreaua

  • USA The Island of Dr. Moreau (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladík Andrew Braddock jako jediný přežije ztroskotání lodi a dostane se na podivný ostrov. Není až tak překvapen podivínským dr. Moreauem, jako spíš podivnými tvory, ze kterých se vyklubou výsledky doktorova experimentu a snahy přetvářet zvířata na lidi. Při jedné dramatické situaci Braddock zastřelí zraněného mutanta na jeho vlastní žádost, čímž se ale proviní proti zákonu, který pro ostrov stanovil sám Moreau a ten má tedy jedinečnou příležitost zatáhnout do svého šíleného plánu samotného Andrewa.
Adaptace Wellsovy knihy nabídla především zajímavou práci maskérů a adaptace pod Taylorovým režijním vedením obdržela pět nominací Americké Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror Films. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

lamps 

všechny recenze uživatele

Průměrná záležitost, kdy pro rok vzniku ještě můžu omluvit slabou esteticku stránku filmu, ale děravý a ničím nenápaditý děj už můj "zážitek" hodně ovlivnil. Hudba od Rosenthala sice dodává všem akčním scénám trochu více šťávy, ovšem zase to hodně sráží mě nesympatický Michael York a místy vlekoucí se režie. Alespoň že druhá polovina byla značně našlapanější a skoro pořád se tam něco dělo. I tak mi ale zůstane v paměti nanejvýš dabing Pavla Soukupa. 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film The Island of Dr. Moreau považuji za nadprůměrný počin, který si vždycky mile rád pustím znova a znova. Na tehdejší dobu se film může pyšnit slušnými maskami, speciálními efekty i solidními hereckými výkony. Když k tomu ještě přidám i nádherné prostředí a hudební doprovod nemůžu dát míň jak…7/10 ()

Reklama

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Film je silným varováním těm, kteří se cítí oprávněni, kompetentní nebo povoláni k tomu, aby násilně a rychle měnili výsledky evoluce, která kamsi dospěla po statisíci letech své vlastní cesty.A tady to začíná být zajímavé.Matka přiroda nás obdařila rozumem, který třeba v tomto případě působí devastačně na výsledek evoluce, nebo že by to bylo jen nesprávným postupem?Kdoví?Ušlechtilá myšlenka na počátku doktorova experimentu nakonec dovede bizarní komunitu k apokalyptickému konci.Je nutné, aby to takhle dopadlo?Kdoví?Začátek všeho nového je komplikovaný, třeba se v tom naučíme chodit i při respektování matky přírody.Ovšem peníze, které tohle bude stát zřejmě určí směr výzkumu respektive vývoje......A to nemusí být to pravé ořechové........Takže se vracím zase na začátek, film je dobrým varováním....A ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jak to tak vidím, ani tady to není kult. Film mi přišel příliš zdlouhavý a příliš nudný. Což o to - sedmdesátkový formát připomínající Planetu opic tu byl, ale jaksi nefungoval jako v případě zmíněného titulu. Uznám tedy jen pár věcí - skvělé masky, autentické trikové scény se zvířaty (ochránci by se dneska asi podělali) a neomylný vkus co se týče ženské hrdinky (tehdy věděli, co je skutečná krása). Jinak ale kousek, který mě nebavil od začátku až do konce. A nebylo to jen tím, že jsem o premise věděl. 30% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Poslední půl hodina funguje docela dobře (i když i k ní bych měl nějaké výhrady) a dokonce začne být i napínavá, ale zbytek filmu je zbytečně pomalý, rozvleklý a ani se mu moc nedaří budovat nějakou atmosféru a napětí. Ve finále je z toho jen průměrný film na jedno zhlédnutí, ačkoli to mělo na víc, protože ten samotný námět mi přijde docela zajímavý, ale je poněkud nevyužitý. I tak ale zhlédnutí tohohle filmu za ztrátu času nepovažuju, navíc když už se na to chci podívat delší dobu. 3* ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Příjmení herců titulní záporné role doktora Moreaua (Burt Lancaster) a hlavního hrdiny Andrewa Braddocka (Michael York) jsou shodou okolností stejná, jako dvou britských znepřátelených rodů, jejichž soupeření vyústilo v tzv. Válku růží. (Sidarius)
  • V každé ze tří filmových adaptací se ztroskotaný hlavní hrdina jmenuje jinak. V Island of Lost Souls z roku 1932 je to Edward Parker, v Ostrov doktora Moreaua z roku 1977 je to Andrew Braddock a v Ostrov Dr. Moreau z roku 1996 je to Edward Douglas. V knižní předloze to byl přitom Edward Prendick. (Sidarius)

Reklama

Reklama