Reklama

Reklama

Malá Marisa si nejraději hraje s malým aligátorkem. Jejímu tatínkovi se to ale moc nelíbí, a tak jednoho dne spláchne aligátorka do záchodu. Děj se posouvá o několik let. Městem se rozšíří zpráva, že v čističce se našly ukousnuté části těla. Kdo je ten brutální vrah? Neuběhne ještě tolik času, abychom zapomněli na slavný Spielbergův mořský thriller Čelisti. Nyní se představuje další zvířecí zabiják - obrovitý aligátor. Neohrožený detektiv sleduje nejen stopu příšery, ale přijde i na stopu nekalým pokusům s hormony. (Lucernafilm Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Teabag 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu dobrý film, který ale postrádá určitou nadčasovost (na rozdíl třeba od rok staršího Aliena, ze kterého jde mráz po zádech pořád, což je jen důkazem toho, že ne všechno stojí na super počítačové animaci a moderních technologiích vůbec). Pokud tady místní ČSFD škatulky řadí Alligator mezi Horor / Sci-Fi / Komedie, tak dneska už z toho zbývá snad jen to poslední. Ovšem zábava je to vcelku dobrá. Řadím se mezi ty, kteří na tomhle béčku vyrůstali společně s Critters nebo Gremlins, které jsou podle mě zhruba na stejné úrovni. ()

cutugno 

všechny recenze uživatele

Filmová hororová lahôdka môjho detstva , prvykrát som to tušim vydel na VHS , v porovnaní s dnešnými hororovými filmami s podobnou tématikou sa tento 32.ročný film určite nestratil. Dusná atmosféra , napätie a aj ten krokodíl sa vydaril. Bolo to celkom presvedčivé a desivé. Film je určite lepším ako su hodnotenia niektorých úživateľov a kto ho ešte nevidel a má rad napätie, tak ho tento film aj keď už starší určite nesklame. ()

Reklama

Mania 

všechny recenze uživatele

Dobře, vidět to prvně teď, tak bych dala stěží jednu hvězdičku. Ale vzhledem k tomu, že jsem to viděla před nějakýma čtrnácti patnácti lety, a v té době se mi to vážně líbilo, tak nechám i nyní tři. Navíc představa, že něco, ať už je to aligátor, nebo cokoliv jiného, žije v kanalizaci, je přeci jen děsivá. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem zapomněl okomentovat? FUCK! Tak hlavně, že mám okomentovanou tu zkurvenou dvojku, já jsem taky dobrej vocas... No co k tomu říct patří to k vlně animal horůrků přelomu let sedmdesátých a osmdesátých tedy filmům už lehce zestárlým a prachem zapadlým, ale nostalgie je svině. Jako harant jsem si u toho nadělal do spoďárů dneska už se spíš pousměju, ale svoje místo tenhle film má. Hlavně útok aligátora na svatbě je peckovní scéna. Je to samozřejmě hrozně blbej film a 4* mu nakonec nedám, ale ty silný 3*? Proč ne.65% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sakra, tak tohle byla fakt jen matná vzpomínka z dětství, kdy jsem s nadšením v roce 1995 jako malej potichu šel do obýváku, zapnul lampičku a s nadšením sledoval na začínající TV Nova Aligátora a měl u toho příjemný feel. To byla taky jediná a poslední vzpomínka takže pragmatické tři hvězdy, které musí nemilosrdně dolů a na jedné nezůstanou jenom kvůli roztomilé Robin Riker, která je jedním z mála pozitivních věcí. Na začátku se film ještě snaží držet nějakou úroveň, napětí či snad dokonce náznak hororu, ale postupem času dostáváte příšerný céčkový brak. Ono to má teda svoje momenty, malé dítě které je hozené do krku přímo Aligátorovi, náznaky atmosféry, roztomile úchylný Henry Silva a v hlavní roli oscarový Robert Foster. Ono se to vyloženě okatě snaží napodobit úspěch Čelistí a vykrádá je to záběr od záběru, jenže Lewis Teague může mít k ruce dobré herce, ale s mizerným scénářem a hrozivě nízkým rozpočtem se mu míchá občas solidní Animal horor/thriller s naprostým céčkovým trashem přesahujícím jakékoliv mé chápání. Aligátor měl být odpovědí na žraločí úspěch Spielberga, ale je na něj po právu zapomenuto. Pokud máte hezkou vzpomínku z dětství na noc, lampičku, CRT Teslu a "solidní" horor, neničte si ji jako já dnes po téměř 30 letech. Za což děkuji Filmožrotům, protože mi tohle céčko svým článkem z minulého týdne připomněli. Teague natočil pár solidních béček, ale tady byl vedle. Hrozivě vedle. Dvojku si radši opakovat nebudu. 45%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Kelly (Perry Lang), mladý policajt, ktorý sprevádza Davida (Robert Forster) v kanáloch, má v každej svojej scéne v ústach žuvací tabak. (misterz)
  • Výtěžek, který John Sayler získal za film, byl použit pro financování snímku Návrat do Secaucusu (1980). (KucC)
  • Robert Foster se v začátcích natáčení ještě léčil ze zánětu mozkových blan, který jej v minulosti postihl. (Avalon820)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama