Reklama

Reklama

Maléna

Trailer
Itálie / USA, 2000, 88 min (Director's Cut: 109 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Byla příliš krásná. A on byl příliš malý na to, aby ji mohl ochránit. Psal se rok 1940 a sicilské městečko Castelcuto nadšeně vítalo vstup Itálie do války. Dvanáctiletému Renatovi se však ten den zapsal do paměti ze zcela jiného důvodu. Ten den totiž poznal ji. Malenu. Mladou vdovu, po níž muži šíleli a na níž jejich manželky nenechaly nit suchou. Krasavici, která byla pro místní výrostky nevysychajícím zdrojem erotických představ a předmětem drsných sexuálních žertů. Pro Renata se měla stát bohyní, kterou toužil hýčkat a ochraňovat, první a nejsilnější láskou, jež jej poznamenala na celý další život… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Siréna Bellucci lákající i dráždící, sexuální fantazie neznající věkové limity, opakovaná poznání, že lidé jsou kurvy, aniž by se živili prostitucí, maestro Morricone a blažený úsměv na rtu, když se malý Renato ke konci zachová tak trochu jako Rick v Casablance.. Nostalgií provoněná půvabnost. Z časů, kdy to měl na Sicílii jakýkoliv malý fetišista těžší, než velký fašista a podobně jako Benigniho La Vita è bella zahalená do závoje přikrášlených dětských vzpomínek. Že opravdovou lásku zažije jen ten, kdo pro ni trpí, vykreslil Tornatore vášnivě i vkusně a to přitom měl director´s cut už velmi blízko k Tinto Brassovi, tzn. více vzedmutých kalhot na obou stranách plátna.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Takhle hnusně nádherný film jsem už nějakou tu dobu neviděl. Malèna začíná jako jednoduchý film, skoro až oslava dospívání a první lásky, který se pak přehoupl do něčeho z čeho vám bude docela smutno. Nejlepší na tomto snímku je fakt, že je univerzální. Prostě a jednoduše si nahraďte "božskou krásu" něčím jiným a výsledek bude stejný - lidé závidí a v některých případech se až bojí jiných, kteří jsou nějakým způsobem výjimeční. Film bojuje proti nenávisti, předsudkům a nejhorším lidským vlastnostem a byť nekončí definitivní happy endem, máte po jeho skončení o něco lepší náladu a víru, že existuje dobro. A Monica Bellucci je opravdu neskutečná. Tohle je definitivně její životní role. 100 %. ()

Reklama

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Monica Bellucci je opravdu neskutečná. Tohle je definitivně její životní role. Takhle nádherný film jsem už nějakou tu dobu neviděl. Malèna začíná jako jednoduchý film, skoro až oslava dospívání a první lásky, který se pak přehoupl do něčeho z čeho vám bude docela smutno. Na-pozadí šílené druhé světové války, se děj začne odvíjet v rytmu zla a nenávisti. Prostě a jednoduše si nahraďte "božskou krásu" něčím jiným a výsledek bude stejný - lidé závidí a v některých případech se až bojí jiných, kteří jsou nějakým způsobem výjimeční. Film bojuje proti nenávisti, předsudkům a nejhorším lidským vlastnostem a byť nekončí definitivní happy endem, tak máte po jeho skončení o něco lepší náladu a víru, že existuje dobro. (Mnoho žen mi říkalo nezapomeň na mě, já teď na sklonku života jsem na všechny zapomněl, až na jednu ne, na Malenu) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nevím proč je v italských filmech o dospívání vždy hromadná masturbace. Asi národní zvyk. Italská teatrálnost mi ze začátku dost vadila a přišlo mi, že je to vlastně dost o ničem. Zároveň naprostá posedlost celého města Malénou mi přišla přehnaná, jelikož to zase nebyl úplnej zapadákov. Vizuálně je to skvělé a hodně silným závěrem si mě to nakonec získalo. 70% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Napovrch zábavný a hravý (a velmi "hot"), uvnitř ale docela smutný (skvělé zobrazení pokrytectví, přetvářky a skryté závisti) a hlavně velmi citlivý film s minimálně jednou nezapomenutelnou (poměrně drsnou a emocionálně velmi působivou) scénou. BTW - Morriconeho "love themes" patří mezi nejkrásnější, jaké lze ve filmech slyšet. 80 % ()

Galerie (65)

Zajímavosti (4)

  • Představitelka titulní role Monica Bellucci komentovala, že měla se svou postavou určité styčné body díky vlastním zkušenostem z dospívání: "Vyrůstala jsem na malém městečku, takže vím, jaké to je žít někde, kde se všichni navzájem znají, kde když jdete po ulici, tak se za vámi muži ohlížejí a ženy na vás žárlí. Samozřejmě jsem ale jiná než Maléna - už proto, že jsem nezávislá moderní žena. tudíž jí rozumím, ale její příběh není můj. Tehdy měly ženy ve společnosti místo jen jako matky nebo jako manželky. V podstatě se projevovaly jen prostřednictvím mužů. Ženy tedy Malénu nenávidí, protože tolik přitahuje mužskou pozornost. Nepovažuji film jen za portrét sicilské vesničky ve čtyřicátých letech nebo za portrét krásné ženy, ale především za portrét závisti, žárlivosti a nenávisti." (NIRO)
  • Plakát z filmu, na kterém si Monica Bellucci zapíná boty, se stal nejprodávanějším filmovým artiklem toho roku a visel v pokoji milionů teenagerů. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama