Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V newyorské kanalizaci se rozmnožili švábi, kteří roznášejí smrtelnou infekci. Doktorka Tylerová však naklonuje jiný druh brouka, ten šváby zneškodní a sám vymírá... zdánlivě. O tři roky později je v chodbách metra objeveno dvacet centimetrů velké mladě brouka neznámého původu. Jeho zkoumáním Tylerová zjistí, že kdysi záchranný klon nevymřel, naopak, jeho mutace zašla až k přizpůsobení se člověku. Když se navíc začnou množit zprávy o lidech záhadně zmizelých v podzemí, je třeba se začít bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

movieband 

všechny recenze uživatele

Temná atmosféra, ponurá Beltramiho hudba a půvabná Mira Sorvino v čele zbytku sympatického castingu jsou světlejšími stránkami Del Torova prvně anglicky mluveného filmu. Jeho rukopis se nezapře, o tom žádná, ale ty kopance, které ve filmu byly, byly jak pěst na oko. Nechcu být hnidopich, Del Tora mám rád, ale vlézt do údajně nakažené oblasti bez roušky, patlat na sebe krev něčeho, co vlastně vůbec nevím jestli mi nijak neublíží a potírat si s tím ještě rány, to je trochu moc. Zamrzí to asi hlavně kvůli tomu, jak perfektní je zbytek jeho filmů a na tyhle věci si dává relativně pozor (i když probodnutí lícní kosti, jak bodnutí do másla je taky na facku - Crimson Peak). Nevím je to na pomezí, protože děj není nijak špatný, Mimic je jeden z těch filmů, které poukazují na to, že by se člověk neměl hrát na Boha, jinak na to šeredně doplatí. Atmosféru si to drží víceméně v průběhu celého filmu, i když ke konci trochu poleví, ale i tak, se furt jedná o solidní kousek. Kinoverzi jsem neviděl, takže nemůžu posoudit rozdíl. Kamera do děje výborně vtáhla, atmosféra s hudbou diváka držela celý film v šachu a kdyby nic z toho nefungovalo, tak minimálně půvab Miry Sovino divácké osazenstvo potěší. Director's Cut - 70% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tak na tomhle jsem jako malý vyrůstal, vždy mě štval pomalý začátek, ale to se časem změnilo a ted jsem si film vychutnal od začátku do konce. JAk tady plno lidí nadává na konec tak mě se líbil, prostě takové příjemné pokoukání, kde del Toro ukázal že zatraceně umí,atmosféra by se dala krájet, a film i přes svojí pomalost nedoákže nudit. Ode mě má Toro palec nahoru. Northam, Sorvino a Abraham jsou ve všech scénách dokonalý. Jen škoda že další díly za moc nestály. ()

Reklama

Desperado 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých hollywoodskych projektov Guillerma Del Tora hodnotím vysoko pozitívne. Aj keď sa zďaleka nejedná o jeho najlepší film, vo svojej dobe príjemne prekvapil. A to nielen šokujúcim nekorektným mordom dieťaťa. Herci síce výrazní veľmi nie sú, napriek relatívne zvučným menám, ale Del Toro svojím typickým rukopisom, toho zachránil veľa. Nakoľko si viem predstaviť, čo by dokázal iný režisér spraviť z takéhoto lacného béčkového námetu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V New Yorku vypukla smrteľná epidémia, ktorá postihla najmä malé deti. Úmrtnosť bola vysoká. Prišlo sa na to, že pôvodcom a rozširovateľom choroby je premnožený hmyz. Na jeho likvidáciu bol vyšľachtený nový špeciálny druh. Vedci stvorili hybrid mravca a modlivky zelenej. Toto opatrenie pomohlo zastaviť epidémiu. Umelo stvorený chrobák mal byť sterilný a do pár mesiacov mal vyhynúť. To sa však nestalo. Evolúcia našla cestu ako udržať tento druh pri živote. Došlo k mutácii, ktorá spôsobila, že tieto chrobáky narástli do obrovských rozmerov a stali sa mimoriadne nebezpečnými pre ľudí. *** ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro urobí aj z béčkového námetu s priemernými digitálnymi efektami slušnú, tak trochu inú hororovú jazdu. A to hlavne scenárom, ktorý si ide po svojom, skvelým využitím interiérov manhattanskej podzemky a v neposlednom rade náznakmi nekonvenčných deltorovských postavičiek (leštič topánok so synátorom). Mimic je neakčná, úchylnejšia verzia Cameronovych Votrelcov a mňa potešil. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • "Mimic" bola pôvodne krátka poviedka, ktorú napísalslávny autor sci-fi a fantasy poviedok Donald A. Wollheim. Príbeh bol prvýkrát publikovaný roku 1942 v zbierke poviedok "Astonishing Stories". Príbeh predstavuje špekulatívny pohľad na entomológiu a ukazuje, ako hmyz rástol a vyvíjal sa k životu po boku ľudstva. Film sa výrazne líši od poviedky tým, že predstavuje "mimické" bytosti ako monštruózne tvory, ktoré boli vytvorené pomocou ľahostajných a nezodpovedných vedeckých postupov a genetického inžinierstva. (Rorschach_SK)

Reklama

Reklama