Reklama

Reklama

30 stříbrných

(seriál)
  • Španělsko 30 monedas (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Kněz Vergara prchá před svou minulostí a nachází útočiště u Ďábla, který mu dá pokyn, aby našel poklad - jednu z 30 mincí, pro něž Jidáš zradil Ježíše Krista. Je čas se mu znovu postavit tváří v tvář, ale tentokrát je opravdu připraven... Vítejte ve světě, kde nic není tak, jak se na první pohled zdá, a nikomu nelze věřit. Otec Vergara (Eduard Fernández) je vymítač, boxer a bývalý vězeň, který je církví vyhoštěn do odlehlého španělského města, kde má působit jako kněz. Přestože touží zapomenout a být zapomenut, nepřátelé si jej brzy najdou. Začnou se dít podivné věci. Ambiciózní starosta města Paco (Miguel Ángel Silvestre) se společně s místní veterinářkou Elenou (Megan Montanerová) pokusí odhalit tajemství z Vergarovy minulosti. Všichni tři nakonec spojí své síly a ocitnou se v centru celosvětového spiknutí s cílem získat 30 stříbrných, které byly vyplaceny Jidáši Iškariotskému za to, že zradil Ježíše z Nazaretu. Mince jsou prokleté a mají nadpřirozenou moc. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (75)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V knižním světě jsem, počínaje Danem Brownem, měl období, kdy jsem hltal jakoukoliv fikci točící se kolem křesťanství. Jenže tyto fikce můžou fungovat knižně, ale těžce se pak převádí na filmové plátno. Jednu takovou si vyzkoušeli Španělé ve jméno HBO a víceméně se jim to povedlo. Jediný problém je, že celá ta kvalita námětu se točí kolem samotného námětu, a pokud tedy nepřijmete fakt, že je to tady víc fantasy, než jakákoliv realita všedních dnů, nemůžete být spokojeni. Logika tady totiž neexistuje. Všichni tady mají jasně daný smysl existence. Nejvíce mě teda rozčilovala ta španělská Lucka Bílá v podání Macarény Goméz, ale co mi je to platné, když to nejspíš byl i záměr. Sedm dílů se pak těšíte na rozuzlení a to nakonec vlastně ani nepřijde. Škoda. Sice dávám tři hvězdy, ale můžu říct, že tohle rozhodně nebyl promarněný čas. Mám podobné náměty moc rád a je pravda, že málokterý to uhraje i s pointou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ak má seriál vynikajúci začiatok, no koniec na nič, čo je to, ak nie premárnený čas? Nebolo to celé zlé, ale naozaj neuzavretý koniec s miešaninou všetkého možného len nie kvalitného hororu nepridal na dobrom pocite. Pripadalo mi to, ako by po troch dieloch niekto vymenil scenáristu alebo režiséra. Alebo ako by sa celkom stratil scenár a šli už len tak improvizovane. V druhej časti seriál rezignoval na prinesenie niečoho šokujúceho, strašidelného či prekvapujúceho, a tak jediným pozitívom nakoniec ostal výkon Megan Montaner známej z Grand Hotela, a to nielen posteľný. To však thrillerovo-hororovú linku nijak neposilnilo. ()

Reklama

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Dosť nesúrodý seriál. Jednotlivé časti sú zaujímavé, niektoré priam výborné, lenže spolu to moc nefunguje. Štýl epizód sa líši, akokeby to robil niekto úplne iný. Raz je to napínavý thriller, inokedy preplácaný béčkový horor. Celkový dojem je mierny nadpriemer už len vďaka tomu, že tam nie sú stále tie isté známe tváre. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Nápad sám o sebe špatný nebol, ale to spracovanie... Seriál sa od výborného začiatku postupne s pribúdajúcimi epizódami prepadá do scenáristického pekla (preboha, tá dejová linka s Talibanom, box MMX v Dolnej-Hornej bola dobrá haluz). No a záverečné 2 epizódy v hmle nie sú dokonca ani technicky zvládnuté. Úvodná titulková sekvencia je na parádu, zvyšok je blééé! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Přeplácaná a mizerně odvyprávěná fantasmagorie bohužel. Začne to sice poměrně dobře, mysteriózně hororovou epizodou a podivném creepy dítěti, které se narodí krávě (!) v jednom zapadlém historickém španělském městečku, ale v dalších epizodách se postupně začne ukazovat, že Álex de la Iglesia jednoduše nezná míru. Což v seriálovém formátu vadí ještě víc než u filmu, neboť sem toho na ploše osmi epizod stihl narvat opravdu hodně, včetně několika digitálních monster a islamistů v syrském Aleppu. Z hororového žánru se brzo uhne do přepáleného fantasy, které má sice fajnový námět o jakési biblicko vatikánské konspiraci, ale mnohem radši bych jej viděl zpracovaný seriózně a ne takhle odlehčeně / béčkově. Vizuálně ten seriál navíc mnohdy vypadá vyloženě hnusně, s přesvícenýma exteriérama a nevkusným CGI. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Název seriálu odkazuje na 30 stříbrných mincí zvaných statéry, které Jidáš Iškariotský obdržel za zradu Ježíše Krista. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama