foto

Eduard Fernández

  • nar. 25.8.1964 (56 let)
    Barcelona, Cataluña, Španělsko

Biografie

Eduardo Fernández Serrano, známy pod umeleckým menom Eduard Fernández, je prestížny španielsky divadelný, filmový a televízny herec. Vďaka svojej kariére v týchto troch oblastiach sveta zábavy sa stal jedným z najuznávanejších národných umelcov. Jeho herecké začiatky súviseli s divadlom. V televízií debutoval v roku 1987. Jeho prvý filmový zlom nastal v roku 1984 vo filme Souvenir. Je držiteľom dvoch cien Goya pre najlepšieho herca a herca vo vedľajšej úlohe. Je držiteľom aj ďalších šiestich nominácií na túto cenu. Získal taktiež cenu Fotogramas de Plata pre najlepšieho divadelného umelca a okrem iného získal dve ceny od Únie hercov.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2019 La hija de un ladrón
Než skončí válka
2018 Všichni to vědí
2017 Perfectos desconocidos
2016 1898. Los últimos de Filipinas
Muž tisíce tváří
Noc, kdy moje matka zabila mého otce
2015 Felices 140
Lejos del mar
Truman
2014 Con la boca cerrada
El Niño
Los ausentes
Marsella
Murieron por encima de sus posibilidades
2013 Descalç sobre la terra vermella (TV film)
Gente en sitios
Todas las mujeres
2012 Due uomini, quattro donne e una mucca depressa
Pistole v každé ruce
Pomerančový med
2011 Kůže, kterou nosím
2010 Biutiful
Moskytiéra
Tmavý chléb
2009 Amores locos
Flores negras
Luna caliente
Tres días con la familia
2008 3 dny
Che Guevara: Partyzánská válka
El vestido
Noche que dejó de llover, La
2006 Ficció
Kapitán Alatriste
2005 Hormigas en la boca
Metoda
Obaba
2004 Cosas que hacen que la vida valga la pena
2003 Simetría, La
The Galíndez Mystery
Ve městě
2002 Embrujo de Shanghai, El
Smoking Room
2001 Fausto 5.0
Son de mar
Voz de su amo, La
2000 El portero
1999 Los lobos de Washington
Zapping
1994 Souvenir

TV seriály

2021 30 stříbrných (TV seriál)
Sacrifice (E08)
The Glass Box (E07)
Holy War (E06)
2020 30 stříbrných (TV seriál)
The Double (E05)
Memories (E04)
El Espejo (E03)
další epizody (5)
2019 Criminal: Španělsko (TV seriál)
Carmelo (E03)
2017 Zóna (TV seriál)
El último lobo (E08)
Pérdida accidental de refrigerante (E07)
El mal necesario (E06)
další epizody (8)
2010 Princesa de Éboli, La (TV seriál)
Todas las mujeres (TV seriál)
2000 Andorra. Entre el torb i la Gestapo (TV seriál)
1999 El comisario (TV seriál)
Sota el signe de... (TV seriál)
1994 Estació d'enllaç (TV seriál)
Pedralbes centre (TV seriál)
Poble nou (TV seriál)

Dokumentární

2017 Lesa humanitat
2008 Hécuba, un sueño de pasión

Host

TV pořady

1984 Cinema 3 (TV pořad)