Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ještě ani ne osmnáctiletý Ondra přijede se svým kamarádem Markem na pionýrský tábor. Ondra si slibuje, že právě tady přijde konečně o své panictví. Marek se tam vloni seznámil se svou zdravotnicí Vendulkou a to je důkaz, že pionýrský tábor je pro sexuální začátky tím pravým místem. Už seznámení s vedením tábora je pro Ondru velkým zážitkem. Tábor vede svérázný Bizon, který má k ruce několik vedoucích, zdravotnici Vendulku a táborovou uklízečku. A tak Ondra během následujících dvaceti dnů zažije šmírování ve sprchách, sundávání vlajky ze stožáru, zapalování ohně či táborovou diskotéku. Marek po hádce s Vendulkou z tábora odjede, a tak má Ondra volné pole působnosti. Tou pravou, která by ho mohla připravit o panictví, je právě Vendulka. Jenže o ni stojí i jiní, a tak má Ondra co dělat, aby se prosadil. Jeho situaci komplikuje i dívka Lucie, která se právě do něj beznadějně zamilovala... (TV Nova)

(více)

Recenze (316)

sud 

všechny recenze uživatele

Ujeťárna na entou s nepřehlédnutelně topornými (ne)herci. Ale v každém případě se jedná o zábavnou komedii natočenou jen a pouze pro radost. Jako by si tvůrci jen tak z radosti a ze srandy napsali scénář, natočili a sehnali pár kluků a holek, aby si zahráli. Kultovní film a nezbytnost (nejen) pro pamětníky pionýrských táborů a i pro nás, kteří jezdíme (nebo tedy už jezdili) na letní tábory. 85%. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Panečku to byl opruz. U herců mi přišlo, že jsou snad špatně předabovaný. Zasmát se nebylo čemu, snad jen k pousmání byly nošený hadry a všeobecně ta táborová zábava. Při scéně s asi pětiminutovým pochodem za hrozně debilní hudby jsem se rozhodl, že na konec filmu přeskáču díky magickému posouvátku. Uf, díky němu byl aspoň ke konci film zajímavý :) ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Sled vtipných scének bez výrazného děje. 1) Sled vtipných scének (vracení soušky zpátky do lesa nebo spouštění vlajky je fakt dobré) bez výrazného děje stojí bez ohledu na rok výroby (do kin šel film 1. 7. 1991) oběma nohama v pozdním socialismu a je to znát. 2) Plné pochopení filmu vyžaduje důvěrnou znalost dobových pionýrských táborů (zejména těch podnikových) a dále opakované zhlédnutí. Trpělivý divák bude odměněn vpravdě hlubokým vhledem do duší mladých pionýrů i jejich ideových vůdců. Je to tak, nehádejte se se mnou. Šmidra vydra. 3) Říkej rychle za sebou: mlmlmlmlmlml...rychleji...ještě rychleji. A teď rychle odpověz: Co pije kráva? ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Na tábory jsem nejezdil, proto asi nedokážu úplně ocenit vykreslení jejich atmosféry. Některé situace se však dají prožít i jinde než na táboře, takže jejich zvěčnění na stříbrném plátně vítám. Příběh se mi navíc líbil a po většinu času jsem se docela dobře bavil. Nelíbili se mi ale herci. Takovou směsku nesympatických a ošklivých lidí jsem snad ještě neviděl. Jedinou zářnou vyjímkou je samozřejmě Bob! :-) ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Jasně, tohle smutně vysmáté dílko prošvihlo svůj nástup, byl by to trezorák jak hrom, ale na druhou stranu vůbec nestárne špatně, pokud nepřehlížíme, v jaké pr... chci říci marasmu je český film dneska. Jednou to bude klasika -- dejte na mě. (Viděl jsem to potřetí, po letech -- na podzim 09 -- a řehtal se jak kůň.) Na třetí stranu ovšem vůbec netuším, jak to můžou vnímat lidi, kteří byli za bolševika příliš malí nebo nonexistentní. Se jich musim zeptat... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (13)

  • Při příjezdu do tábora je na autě přítele Veroniky značka  AM-96-66. Když opět ke konci filmu přijíždí, tak se značka změní na OSB-02-56. (DexMASTER094)
  • Píseň, kterou zpívá Bob u táborového ohně, se jmenuje "Tramp" a v originále ji nazpívali Brontosauři (resp. Jan Nedvěd). (mi-ib)
  • Během výletu, kdy oddílový vedoucí Zdeněk Faustus (Jan Procházka) vyráží s dětmi pěšky z Vysočiny, je možné všimnout si, že mapa, kterou při sobě má, zobrazuje blíže neurčený přímořský stát. (Liš)

Související novinky

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Reklama

Reklama