Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, žije pohledný mládenec Jindřich, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu. Na své cestě se dostane do strašidelného mlýna, kde žije se svým otcem, mlynářem, krásná Eliška. Mládenec se Elišce líbí, namluví mu proto, že v rybníce je zakletá princezna a on ve mlýně zůstává jako pomocník. To se nelíbí místnímu čertovi a vodníkovi, kteří si na mlynářovu dceru myslí. Snaží se, seč jim sily stačí, pomocí intrik a kouzel mládence ze mlýna vypudit. Ve mlýně se objevuje třetí ženich: starý, bohatý Knížepán, a protože Eliška všechny nápadníky odmítá, mlynář se rozzlobí. Urči lhůtu: buď si do úplňku ženicha sama vybere, nebo ji dostane ten, co si první o ruku řekne. Nastává boj mezi ženichy... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (625)

nascendi 

všechny recenze uživatele

U Princezny ze mlejna mám problém iba s tým, či je gýčovité poňatie s dobrým castingom a hudbou ospravedlniteľné pred cieľovým, predpokladám, že detským, divákom. Pretože deti majú iné videnie ako my a aj vo svojom veku sú už primerane unavené z nekonečných repríz klasických českých rozprávok. Takže sa tri hviezdičky sa vôbec nehanbím, aj keď som enormne vzdialený od cieľového diváka. ()

flawi.f 

všechny recenze uživatele

Tak předně určitě nebudu dávat nízké hodnocení jen kvůli tomu, že to natočil Troška. Z celé jeho tvorby filmy spíš stojí za *píp* , ale Princezna ze mlejna patří k tomu lepšímu. Určitě jí nejde srovnávat se starými, klasickými, českými pohádkami, ale i tak můžu říct, že má pro mě hezké pohádkové kouzlo. Písničky jsou fajn, postavy jakbysmet - a to hlavně čarodějnice Lucie Bílé, překvapivě mi Yvetta Blanarovičová neleze na nervy a příběh je zkrátka pohádkový. Princeznu ze mlejna mám ráda, je to zřejmě jediná "modernější" pohádka, která se mi líbí. Narozdíl od druhého dílu....tam už je to zase klasický Troška :-) ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Zde už pomalu začínala vystrkovat růžky novodobá koncepce Troškových pohádek, tedy mylně nabytý dojem, že aby se rozprávka dětem líbila, je třeba do ní vtěsnat co největší množství neustále ječících, křičících a přihlouplých „legračních“ postaviček. První díl Princezny ze mlejna to naštěstí ještě odnesl v poměrně snesitelné normě, kdy tuto charakteristiku obdržely jen čtyři základní postavy, Knížepán, Čert, Vodník a Čarodějnice. Navíc všechny tyto postavy byly zahrány obstojnými herci, tak lze s klidným svědomím říci, že byly snesitelné, což se ovšem Troškovi v pohádce povedlo naposled. Jinak samotná PzM je poctivá pohádka zaměřená především na ty nejmenší, obsahuje prvoplánově vtipné situace založené na tom,že zlý Knížepán spadne do vody , nebo že si Čert připálí ocas. Ústřední dvojici to sluší, „Petře Petříčku“ je líbivá písnička a dobro a zlo je jasné, prostě děti budou nadšené, dospělí ne, ale nudou taky neumřou. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na zdejší hodnocení opravdu nevím, jakou pohádku by ty "velké děti" zde hodnotící a zřejmě zkažené akčními kravinami přijaly za svou. Roztomilé a milé pohádky už prostě našim dětem nejedou. Inu, pane Zdeňku, nezbyde, než přimíchat do svých pohádek trochu přihlouplých postav typu Batman, špetku hororové krve a hodně plamenné akce. Ale probůh, plameny chrlící draky ne!!! To už je přežitek! Možná Vás pane Zdeňku pak naše nenormální děti vezmou na milost. ... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka, která je neprávem nízko hodnocena. Zdejší odborníci totiž nějak nemůžou překousnout jméno režiséra. No jo, pan Troška, ten, který natočil Slunce seno sérii, ten, který natočil hloupý Kameňák. Já bych vám něco vzkázal chytráci, ale neudělám to. Tohle je totiž komentář k pohádce, a né ledajaké pohádce. Jedné z nejlepších porevolučních pohádek s překrásným vizuálem, dobře cáknutou Blanarovičovou a především milým příběhem o lásce. 9/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (38)

  • V momentě, kdy Jean (Ladislav Županič) poručí pochopům, aby Jindřicha (Radek Valenta) připoutali ke stromu v lese, v jednom záběru oba pochopové vedou Jindřicha s nasazenými třírohými klobouky, ovšem v dalším záběru už jeden ze sluhů klobouk nemá, aniž by mu viditelně spadl. (Nick321)
  • Film bol predaný do viac ako 20-tich štátov sveta. (dyfur)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama