Reklama

Reklama

Počas jednej búrlivej noci prišli na svet dve deti. Každé z nich by malo mať rovnakú šancu na šťastný život a na rodinu, ktorá by ich ľúbila. Ale otcova posadnutosť mať mužského potomka a neľútostný obrat osudu zmení ich životy. Chlapec, ktorý prišiel na svet, bol vychovaný v prepychu a obklopený bohatstvom. Naopak, sladké malé dievčatko urobilo svoje prvé kroky na špinavej podlahe v chudobe. Dva drahé drahokamy, ktoré slúžili ako úplatok na zachovanie strašného tajomstvo, strácajú svoju hodnotu v porovnaní s nespravodlivosťou, ktorá sa stala. Čas, keď by mali byť zahojené všetky rany, sa zmenil na zraňujúcu pieseň lásky... Esmeralda (Leticia Calderón) sa narodila slepá, ale dobrota v srdci naplnila jej život svetlom a šťastím. Žije s túžbou, že raz stretne pravú lásku. Zaľúbi sa do Josého Armanda (Fernando Colunga), syna z bohatej rodiny. Ich láska však bude musieť odolávať mnohým ťažkým skúškam. Posadnutosť, sebecké záujmy rodiny, falošná láska jednej ženy, konšpirácia proti neveste, len aby sa zachovala čistá krv v rodine - to všetko je súčasťou krutého sprisahania proti láske dvoch mladých ľudí. Esmeraldu a Josého Armanda začne od seba deliť rozbúrený oceán, plný nenávisti a pochybností ... (TV Doma)

(více)

Recenze (478)

Lopezka1982 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem sledovala seriál, když mi bylo asi 16 let, tak se mi líbil. Ano byl trapně natočený, příběh atd. prostě jako typická telenovela, ale byl jak dělaný k tomu, aby si člověk u něho pěkně oddychnul a zahřál se u srdíčka. Pro holky a babičky jako dělaný a myslím si, že si vůbec nezaslouží mít tak špatné hodnocení vzhledem k tomu jakou mánii tenkrát u nás vyvolal. Pamatuji si, když vyšel časopis, tak byl hned v šest ráno vyprodaný a Esmeralda měla velikou řadu fanynek. A to myslím jde :) ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Pamatuju, jak se na to má mamča pořád dívala a já protože jsem nevěděl roupama coby, tak jsem se díval sní. A nepřipadalo mi to tak otřesné jako ty nové a nové telenovely ze kterých se opravdu zvedaj žaludky. Oproti těm, je Esmeralda královna telenovel. A klidně si mě za toto prohlášení i ukamenujte. ()

Reklama

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Davové šílenství lidí od 5 - 95 let, enormní spotřeba elektriky ve vysílacím čase, cedule u novinových stánků: "Vlastu s Esmeraldou už nemáme!", nekonečné, fakt nekonečné rozhovory lidí v autobuse o tom, kdo komu víc fandí, nebo jak to dopadne (po 5 minutách jsem hledal něco, čím bych spáchal sebevraždu) a třeba i přeobjednávání se u zubaře, aby se stihla.....Esmeralda. Nevydržel jsem, musel jsem se na pár dílů podívat, abych věděl, proč jsem tak out, proč si nemám s kým povídat, proč nevím, kdo je José Armando apod. Já ten odpad dám, protože TO, co jsem viděl, mě jednoduše znechutilo. Tak moc, že velmi... Od jisté doby jsem alergický na slovo telenovela...nikdo ho přede mnou nevyslovujte:-) ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Naozaj šialené! Ako keby nestačili dve, či tri takéto telenovely, ich je neúrekom a aj priveľmi dlho trvajú. Toto bola ďalšia snímka, ktorá čerpala z iných predchádzajúcich a znova to naťahovali podobnými príbehmi a zápletkami, ktoré boli o ničom. Herecky katastrofické a nedivím sa, že sa slovo Esmeralda stalo symbolom hroznej kinematografie a hrozných telenoviel. Hrozná romantika, presladená hlúposť. Ťažko hodnotiť inak ako odpad! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je to rovnako blbá, nekonečná telenovela ako všetky podobné juhoamerické seriály. Naozaj veľmi zlé herecké výkony, nízky rozpočet, fušerská kamera, strih, dramaturgia aj réžia, nereálne naivný romantický námet, hlúpy scenár, príšerné dialógy a šibnuté monológy... Ukážka filmárskeho ignorantstva a neprofesionality. Také sú takmer všetky tieto importované telenovely, ktoré sa stali neodmysliteľnou súčasťou vysielania našich komerčných televízií. "Esmeralda" bola mojim prvým vážnejším kontaktom s týmto druhom filmárčiny. Bol to pre mňa nový zážitok. Nikdy pred tým som sa nestretol s takou rozťahanou, stupidnou zlátaninou, ktorá by bola navyše tak strašne mizerne natočená. Dám jej aspoň jednu hviezdičku, aj keď si ju vôbec nezaslúži. * ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Ve 41. dílu čeká Blanca (Raquel Morell) s Domingou (Raquel Olmedo) v její chýši na návrat Esmeraldy (Leticia Calderón). Venku je celou dobu tma, Blanca nakonec odchází. Pak sedí při svíčce u stolu Dominga a Florecita (Esther Rinaldi), těsně před touto scénu je krátký záběr zvenku na chýši, v něm ale tmu nesmyslně vystřídala jasně modrá obloha a slunce. (Agatha)
  • V Maďarsku sa zbierali peniaze na operáciu Esmeraldiných očí. (matthew.17)

Reklama

Reklama