Reklama

Reklama

Počas jednej búrlivej noci prišli na svet dve deti. Každé z nich by malo mať rovnakú šancu na šťastný život a na rodinu, ktorá by ich ľúbila. Ale otcova posadnutosť mať mužského potomka a neľútostný obrat osudu zmení ich životy. Chlapec, ktorý prišiel na svet, bol vychovaný v prepychu a obklopený bohatstvom. Naopak, sladké malé dievčatko urobilo svoje prvé kroky na špinavej podlahe v chudobe. Dva drahé drahokamy, ktoré slúžili ako úplatok na zachovanie strašného tajomstvo, strácajú svoju hodnotu v porovnaní s nespravodlivosťou, ktorá sa stala. Čas, keď by mali byť zahojené všetky rany, sa zmenil na zraňujúcu pieseň lásky... Esmeralda (Leticia Calderón) sa narodila slepá, ale dobrota v srdci naplnila jej život svetlom a šťastím. Žije s túžbou, že raz stretne pravú lásku. Zaľúbi sa do Josého Armanda (Fernando Colunga), syna z bohatej rodiny. Ich láska však bude musieť odolávať mnohým ťažkým skúškam. Posadnutosť, sebecké záujmy rodiny, falošná láska jednej ženy, konšpirácia proti neveste, len aby sa zachovala čistá krv v rodine - to všetko je súčasťou krutého sprisahania proti láske dvoch mladých ľudí. Esmeraldu a Josého Armanda začne od seba deliť rozbúrený oceán, plný nenávisti a pochybností ... (TV Doma)

(více)

Recenze (478)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Zločincov vo výkone trestu by som nútil sledovať celý seriál so špendlíkmi nalepenými pod viečka a následne požadoval robiť štátnice zo zápletky, diel po dieli. Takéto skvosty majú ďalekosiahly dopad na sociálne správanie ľudí, v priebehu vysielania akejkoľvek telenovely naši rómski bratia s úľubou dávajú svojim ratolestiam mená po alfasamcoch a alfasamiciach z telenoviel, napr. poznám jednu Manuelu Č. Príchod Esmeraldy Č. na svet je púhou otázkou času. Je to zaiste tvrdenie politicky nekorektné, z hľadiska etnografického a sociologického však má táto informácia cenu zlata, tak si vyberte. PS: S odstupom času radikálne mením hodnotenie. Isté okolnosti ma prinútili si toto dielo pozrieť a pochopil som jeho zmysel a estetiku. Telenovely sú kultový fenomén, tak ako ako sú kultom niektoré brakové horory, ktoré mám zase rád ja. Dávam šalamúnovské tri hviezdičky a v budúcnosti sa radšej komentovania telenoviel zdržím. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Pamatuju, jak se na to má mamča pořád dívala a já protože jsem nevěděl roupama coby, tak jsem se díval sní. A nepřipadalo mi to tak otřesné jako ty nové a nové telenovely ze kterých se opravdu zvedaj žaludky. Oproti těm, je Esmeralda královna telenovel. A klidně si mě za toto prohlášení i ukamenujte. ()

Reklama

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Odpadkový koš, plný plesnivějících zbytků jídla, vypadá vedle toho "skvostu" jako umělecké dílo. Nedopatřením jsem byl donucen shlédnout asi 2,5 dílu. Následků na psychice z toho "kulturního" zážitku jsem se nezbavil dosud. Podobnými "perlami" nás bohužel Nova zásobuje pravidelně, tohle je jen vrcholek ledovce, jenž je ale tak obrovský, že i ten legendární ledovec, který stál u zkázy Titaniku vypadá vedle něj jako kostka ledu ve sklence s whisky. "Je to zelené a naráží to zdí" - ano, i to je Esmeralda. A přesně tohle by se vám mohlo stát také, pokud budete tento, ale i jemu podobné výkvěty "novácké kultury" sledovat. Možná neoslepnete, ale bude vám z nich špatně, až zezelenáte a při klopýtání na záchod budete také vrážet do stěn. To, co vyvrhnete, bude vypadat bezesporu vábněji než to, co nabízí tento seriál. ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

"Jose jsem tvoje nevlastni sestra!!!!!!!" "Esmeralda mela nehodu, spadla ji rtenka v aute do kabelky mezi ostatni rtenky a ona nevi ktera rtenka to byla, takze ted ma hubu zmalovanou jako, kdyby ji licil Andrea Boccelli." "Armando, nikdy na tebe nezapomenu a to ze si me podvadel s mym bratrem uz jsem davno zapomnela." ........ tak nejak takhle bych byl schopnej napsat scenar k jakekoliv plantazove telenovele. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Takže asi tak. V době, kdy u nás tuto telenovelu vysílala TV Nova, tak jsem to neskutečně žral a ujížděl jsem na tom, ostatně jako naprostá většina mých spolužáků na základce. Tahle telenovela dokonce byla u nás ve třídě tak populární, že jsme se pokoušeli podle jejího námětu nazkoušet divadelní hru. A je pravda, že tahle telenovela byla u nás první, které se dostalo doslova davové popularity a byla u nás dokonce první telenovelou, která se vysílala v hlavním vysílacím čase v osm hodin večer. To bylo někdy v roce 1998. A opravdu jsem jí tehdy viděl kompletní. A nyní, začátkem roku 2009, odvysílala kompletně tuto telenovelu slovenská stanice Joj Plus. A já jsem se na první díl kouknul z nostalgie a znovu si mě tato telenovela podmanila a zaujala natolik, že jsem jí opravdu znovu celou kompletně zhlédl. A bylo to krásných 14 týdnů s touto telenovelou. A to především díky nádherné Noře Salinas, která hrála Gracielu a které to v každé scéně slušelo. A je to právě Graciela a její osudová láska Adrian, kteří tuto telenovelu dělají velice zajímavou. Vztah mezi Esmeraldou a José Armandem a jejich věčná nerozhodnost, co vlastně chtějí, začnou po nějaké době nudit. Naopak zápletka mezi Gracielou a Adrianem celou dobu udržovala mé napětí a mou pozornost. A za zmínku stojí ještě krásná Aurora, další Adrianova velká láska. Co je velkým mínusem této telenovely, to je především vztah mezi Esmeraldou a José Armandem. Tak v první polovině telenovely to je docela v pořádku, ale jakmile se nemůžou ani jeden rozhodnout, co vlastně chtějí, tak už to je trapné. A dalším velkým mínusem je konec celé telenovely. José Armando oslepne, aby se mu jako zázrakem v posledním díle vrátil zrak. To je fakt ta největší trapárna. Ale jinak s touto telenovelou nemám problém a bez jakéhokoliv studu přiznávám, že jsem na ní v pubertě ujížděl a nyní se mi docela líbila, takže neváhám (možná i tak trochu z nostalgie) udělit čtyři hvězdičky. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (16)

  • Leticia Calderón (Esmeralda) se na roli připravovala tak, že se ve svém domě pohybovala v úplné tmě a dále po dobu tří týdnů pobývala v útulku pro nevidomé. (Duoscop)
  • Raquel Olmedo, představitel Domingy, se nedlouho po svém odchodu z rodné Kuby v roce 1959 stala uznávanou mexickou herečkou. Za svou práci pro televizi dostala v 1984 svou hvězdu na „Paseo de las Luminarias“ v Mexico City, mexické obdobě hollywoodského Chodníku slávy. Mimoto je také úspěšnou zpěvačkou, na svém kontě má více než 6 alb. (Agatha)

Reklama

Reklama