Reklama

Reklama

Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery

  • USA Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed (více)
Trailer

V Coolsvillu je v kriminologickém muzeu slavnostně otevřena expozice věnovaná úspěchům společnosti Záhady s.r.o., kterou tvoří poněkud ješitný Fred, krásná Daphne, chytrá Velma, zmatkář Shaggy a jejich pes Scooby-Doo. Zatímco se Velma zakouká do mladého kurátora Patricka Wiselyho, Fred a Daphne musejí čelit otázkám protivné reportérky Heather Jasper-Housové. Slavnost je však přerušena, když nečekaně obživne obří pterodaktyl a napadne hosty. Přestože se s ním přátelé pokusí utkat, monstrum uletí a na něm maskovaná bytost, která spolku vyhrožuje pomstou. Velma s Fredem a Daphne se domnívají, že jde o dílo šíleného vědce Jonathana Jacoba, kterého kdysi odhalili a pomohli dostat do vězení. Zdá se, že při svém útěku z vězení nezahynul v moři, jak se dosud myslelo. Velma zjistí, že klíčem k výrobě monster je látka randamonium, nacházející se v místním uzavřeném dole, a zatímco musejí svést několik bitev s dalšími obživlými duchy, Heather proti nim v televizním zpravodajství rafinovaně poštve celé město. Stávají se z nich psanci, nepřestávají však pátrat po způsobu jak zastavit děsivé události a odhalit jejich původce. Svým svérázným způsobem do vyšetřování zasáhnou také Shaggy a Scooby-Doo, když se jim podaří zmocnit řídícího panelu sloužícímu k oživování a ovládání monster. Padouch ho chce za každou cenu zpět a Velma vymyslí, jak se s pomocí panelu oživlých monster a duchů zbavit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

JayZak 

všechny recenze uživatele

Scooby-Doo 2: Nespoutaná šílenost. Tak by se tenhle film měl správně jmenovat, protože jej přesně vystihuje. Šílenost obrovských rozměrů, která ale slušně pobaví jen osazenstvo dětí do 8mi let. Kreslený seriál, který je tohohle předlohou má mnohem větší kouzlo a i dnes by se na něj dalo dívat. V hrané verzi se dá dívat možná tak na Sarah Michelle Gellar a Lindu Cardellini(Vilma). Přesto se mi ale 2. díl překvapivě líbil o něco víc než ten první, párkrát jsem se i zasmál, takže - 1,5*. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 2/10 Hudba 5/10 Efekty 5/10/// +věrná adaptace kreslené předlohy -děj/// Když jsem před lety viděl jedničku, očekával jsem od ní mnoho, ovšem byl jsem totálně znechucen. Nevím jak bych se díval na film dnes, ale na pokračování jsem se připravoval s jistým odstupem. Možná i proto jsem nebyl tak zklamán a u filmu se i trošku bavil (Velma v přiléhavém oblečku). Film je natřískán nadupaným soutrackem a mnoha vyzuálnímy efekty. Ovšem obojí hodnotím zlatou střední cestou. Jednak hudba je moc uřvaná a některé skongy mě neslovily a efekty jsou čistě na efekt ( I když kosutrouni byly fakt super). Co bych však v tomto směru hlavně film vytkl, je jeho přílišná barevnost, proto hodntím 5/10,někomu se to líbít může a někoho to odradí. O obsahu filmu se asi nemá cenu moc zmiňovat, možná zaujme příběh a zápletka, ale rovněž by mi muselo být míň jak 5 abych se nad dějem nepozastavoval. Příště dám přednost animáku./// Celkem 40%/// ()

Reklama

jhr 

všechny recenze uživatele

Je to o něco horší než první díl, ale mě to pobavilo dostatečně a musím říct, že jako film pro odreagování je to docela dobrá volba.  Není to ani trochu trapné, jen je občas potřeba nehrát si pořádat na dospělého, a umět se trochu odvázat, a neřešit nepodstatné detail, které tomu to filmu snad každý odpustí. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Od odpadu tuhle hovadinu zachránilo jen to, že jsem se několikrát opravdu uchechtnul (jenže už nevím čemu). Film je tak neuvěřitelná snůška blábolů, že bych to nedoporučoval ani dětem, protože pokud se budou dívat na toto, vyrostou z nich debilové. Ono vůbec dneska jsou dětský knížky (onehdy jsem četl pohádky pro nejmenší) jen snůškou žvástů a blbostí. Kam se poděla stará zlatá Němcová. Pravda, trikově to je dobře zpracovaný, jenže tu není naprosto žádnej příběh. Děj je tak vyvařenej z vody, že jsem musel občas i utírat obrazovku od vysrážené páry. Hlavní postavy jsou už v seriálu jen předstírající postavičky, jenže od celovečeráku (a jak si vůbec mohla Prima dovolit to zařadit večer?) člověk chce aspoň zábavu, když už ne propracovanost, aspoň hlášky, když už ne humor, aspoň sympatický hrdiny, když už ne lidi, aspoň akční jízdu, když už ne děj. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jako možná je to tím, že jsem to viděl až v roce 2020, ale za mě v pohodě Jsou daleko horší rodinné komedie než tohle a mají více procent namátkou Pan Chůva, Beethoven od 4 nahoru, Doktor Dolittle od 3 nahoru,Sám Doma a Bohatý, Sám Doma 3, Sám Doma 5 a dalo by se pokračovat. Těch 41 procent aktuálně je hodně podhodnocených. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Když Záhady s. r. o. odjíždějí ze staré školní klubovny před Kapitánem Cutlerem, v jedné scéně se do zadních dveří dodávky zarazí šipky s řetězy, ale v další scéně už dodávka odjíždí bez nich. (IvcaSammet)
  • Ve scéně, kdy Daphne (Sarah Michelle Gellar) bojuje s Megavoltičem, který jí dá ránu, ona odletí a spálí si konečky vlasů. Když jde však poté s Fredem do starého dolu, kde se rodí příšery, má vlasy v pořádku. (MIG29)
  • Ve scéně v úvodu filmu, kdy drží Shagy (Matthew Lillard) se Scoobym provazy, jejich konce mění délku. V jednom ze záběru má zároveň provaz Shagy omotaný kolem ruky a hned v dalším nikoliv. (MIG29)

Reklama

Reklama