Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (254)

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Už vím, na co se ještě taky J. J. koukal, než natočil nový Star Trek. Ukojený hlad trekkieho, fandy star wars a vůbec fandy vesmírných sci-fi po něčem novém. Silný pilot, s extra silnými momenty. Všechny ingredience působí na televizi až překvapivě filmově ( zamhouřené oko občas u triků). Nic podbízivého a herci mají, co hrát. Jo a k té fyzice.. funguje pouze u Viperů, Cylonské stíhací lodě už na tom tolik skvěle nejsou, avšak je to příjemný krok do reálnějších vod... nicméně, tahle tvrdší a syrovější nátlaková pohádka mě skutečně potěšila (nečekaně!). Zřejmě mě čeká nová seriálová droga. Pecka. 90% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak raz Zem zničia mimozemštania (alebo cyloni :)) a na vzdialenej stanici sa zachráni len reprezentačná hŕstka ľudí, toto je film, ktorý by som im pribalil, aby nezabudli, aký bol filmový TV svet na Zemi krásny. Konečne žiadne laseríky ani elasťáky, a hrdinovia, z ktorých dýcha život... Film, ktorý nie je bezchybný, ale rozoberá témy, ktoré berú dych... ()

Reklama

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Úvodný "dvojfilm" čo má cez 180 minút dokázal veľmi dobre vtiahnuť do deja Battlestar Galactici. Je to viac temnejšie a surovejšie ako jeho príbuzný zo sveta Sci-fi seriálov a to je práve na tom to dobre. Cyloni sa s ničím nepárajú a dokážu si podmaniť každého. I tých čo o tom nemajú ani páru. Veľmi dobrý úvod do seriálu. Škoda len horších vizuálnych efektov ale na rok 2003 je to normálne. 86% - 4*. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pilotní minisérie se rozjíždí v opravdu velkém stylu, megalomanský útok robotů, produktů člověka, zničí téměř celé lidstvo a do vyhnanství, vstříc nejistému osudu, se vydává pouze relativně malá skupina přeživších ve vesmírné lodi zvané Battlestar Galactica. Na to, o jak velkou a celoplošnou událost se jedná, zachází pilotní čtyřdíl Battlestar Galacticy i do detailů, vše srozumitelně vysvětlí, nastíní základní charaktery (které jsou později jednou z úplně předních složek seriálu) a udá směr, kterým se později celý seriál bude ubírat, tedy utěk před roboty - Cylony a hledání Země (Nezemě). Seriál je velmi slušně zpracován, souboje a exploze jsou efektní a hlavně celá vesmírná flotila i život na ni působí docela realisticky, nejedná se o žádnou fantasmagorii... 8/10 ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nedá mi to, ale musím srovnávat se Star Trekem. Sice je tohle jen pilotní předseriál, ale čekal jsem něco jiného než právě jen variaci na Star Trek. A oproti Star Treku, kde každá postava byla perfektně charakterizována, mi tady chybí detailnější vyprofilování hlavních postav, i když času na to je spousta. Všechny postavy jsou si podobné a připomínají členy armády (i když jimi vlastně jsou). Děj není také nikterak objevný (viz. komentář Djkomy) a vesmírné bitvy, v nichž je nesporná síla tohoto seriálu, mě nikdy nebraly a jsem spíše pro konflikty mezi postavami, kde jasně vítězí Star Trek. No a doslova strašný je herecký antivýkon Jamese Callise v roli Dr. Gaiuse Baltara. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)
  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama