Reklama

Reklama

Svět zítřka

  • USA Sky Captain and the World of Tomorrow (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit? Film, jehož vědeckofantastická zápletka je originálně situována do vizuálně atraktivního retra 30. let, nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový v rámci žánru, podobně jako kdysi původní Hvězdné války George Lucase. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (593)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, ktorý po celý čas pripomína nejakú lacnú zadnú projekciu. Natočený možno inak, možno lacno, možno ako pocta, ale mňa to veľmi nenadchlo. Postava pilota a jeho dobrodružné kúsky vo vzduchu a prelety cez mesto udržiavali moju pozornosť v strehu, ale forma mi fakt nesadla. Obojživelné lietadlá boli zaujímavé, rovnako ako drsňáčka A. Jolie, ale napriek tomu u mňa film ani na chvíľu neprekročil hranicu priemeru. 60%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa SVET ZAJTRAJŠKA odohráva v prvej polovici 20. storočia, v uliciach New Yorku sa preháňajú aj čudnejšie veci, ako Lawova stíhačka. Mám rád filmy, ale niektoré by som nerád nakrúcal a tento patrí medzi ne. Pre diváka vizuálny skvost (Roklinka, King Kong), ale pre režiséra a jeho tím to musela byť vyčerpávajúca práca. Napriek tomu vidieť a cítiť, že to robili s každodennou láskou. Jackson a Lucas majú veľkú konkurenciu. Čo myslíte, na čo Polly minie posledný záber? ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nachystejte Jude Lawovi uzenáče, na snídani je zpátky! Retro dobrodružství, vzdávající hold pulp magazínům, komiksům i německému expresionismu, které bych si neodvážil srovnávat s díly Karla Zemana ani v té největší troufalosti, protože se jedná o absolutně sterilní, umělohmotnou hovadinu s mizivým potenciálem bavit a neuvěřitelně otravnou monumentální hudbou navrch. Alespoň, že režisér Conran nenosil při natáčení angorský svetr, i když…, člověk nikdy neví. K dokonalé katarzi mi jen chyběl závěrečný sky boarding na krokodýlovi a zcela nahý Totenkopf, čekající pomazán javorovým sirupem ve své kajutě na chrabrého Sky Captaina. To by bylo mravenců.. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že příběh je hloupoučký, ale podle mě o něj tady zas tak moc nejde. Pokud si film nehraje na to, že má inteligentní příběh a dokáže mě zabavit něčím jiným, tak ho beru. A tenhle film takový opravdu je. Skvělá výprava a kamera, o tricích nemluvě, moc sympatičtí herci a hlavně skvělé tempo, kterým se děj žene kupředu. Navíc se mi opravdu moc líbí ten nápad s retro sci-fi, který s sebou nese zvláštní kouzlo a zabraňuje tuctovosti snímku. Ty 4* jsou ode mě naprosto poctivé a zasloužené a kéž by bylo víc takto originálních filmů. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Spousta pomrkávání, rozverné dialogy a jedna velká hračka, se kterou si neumím hrát. Jude Law je pro mě navždy charakterní herec, který nemá s vysmátým akčním hrdinou nic společného a chladná Angelina je tentokrát vyloženým utrpením. Jediným zásadním kladem je to, že se na plátně pořád něco hýbe, rozbíjí či létá, ale na to, kolik se o filmu při vzniku namluvilo a jak se tvůrci chvástali řečmi o historickém milníku, se po něm velmi brzy zaslouženě slehla zem. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (23)

  • Režisér sa pri návrhoch robotov, kostýmov a celkového dizajnu inšpiroval umelcami z 30. rokov, ako boli napríklad Hugh Ferris alebo Raymond Loewy. (Greenpeacak)
  • Studio Paramount bězně nepodporuje debutanty, ale v tomto případě udělalo vyjímku a zdá se, že to byla správna volba. Kerry Conran už byl totiž najatý, aby napsal sequel k filmu, přičemž by celkově mělo jít o trilogii. (imro)
  • Retro sci-fi se podařilo debutantovi Kerrymu Conranovi natočit za 40 mil. dolarů (některé zdroje uvádějí sumu 70 mil.) a za první víkend (17. - 19. 9. 2004) v amerických kinech si Sky Captain vylétal 15,5 milionů. Do konce roku stihl vydělat necelých 38 mil. dolarů. (imro)

Související novinky

Wachowští jsou zelení

Wachowští jsou zelení

27.11.2007

Na tuzemská kina právě útočí Beowulf a i v této souvislosti není pochyb o tom, že stojíme u zrodu čistě digitální kinematografie. Jistě, pořád má za sebou jen první krůčky (vyvíjejí se technologie a… (více)

Reklama

Reklama