Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bujná fraška o tom, jak se pro měšťanskou dcerku z lepší společnosti hledal ženich. Televizní zpracování povídky Jaroslava Haška... Velkošpeditér Kobkán (I. Prachař), omezený a nadutý měšťák, má problémy s dospělou, neprovdanou dcerou Matyldou (J. Kotrbová). Ta měla sice mnoho známostí, ale ani jedna neskončila, jak náleží. Kobkán bude mít jmeniny a přál by si mít v novinách originální přání od rodiny, přátel a personálu. Úkolem pověří praktikanta Pecháčka (V. Postránecký), dá mu padesát korun a pošle ho domů, aby něco vymyslel. Pecháčkovi se rýmy nedaří. Matylda čeká s údajným inženýrem dítě, je proto nanejvýš nutné ji co možná nejdříve provdat. Vhodným adeptem se stane učitel Kobkánova syna (V. Hašek). Ten se z nastražených osidel vyvleče jen pouhou náhodou. Matylda totiž pozná v Pecháčkovi pravého otce svého dítěte a svatba se může konat… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tatínek z lepší společnosti hledá manžela dceři. Divím se, že by se spokojil s postarším učitelem. Souhlasím s curil, že humor byl rozpouštěn ve zbytečně dlouhém ději. ()

Reklama

Bart 

všechny recenze uživatele

S ohledem na úspěch příběhů vojáka Švejka měli někteří televizní tvůrci pocit, že kdejaká pitomost, co Hašek napsal, stojí za zfilmování. To je bohužel případ i tohohle nesmyslu, ve kterém s ohledem na stupiditu exceluje Jorga Kotrbová jako „stárnoucí panna protože blbka“ a její otec Ilja Prachař. Herečka Zuzana Kočová se sice podílela i na téhle hrůze scénáristicky, ale musím ocenit, že dokázala vytvořit ve své roli takovou ošklivku. To však nevymaže hloupý a extrémně nevtipný příběh. Až mi bylo líto tvůrců, kteří se snažili postavit v ateliéru docela slušný umělý les. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Další z Haškových povídek zpracovaných v sedmdesátých letech Českou televizí. Měl jsem jí v paměti zábavnější, při dnešní mé repríze jsem shledal poněkud natahovaný děj a trochu nudy; stačil by poloviční čas (kolem 30 minut). Komedii drží jen herecký výkon Ilji Prachaře a možná "inženýra" Václava Postráneckého. Když námět Jaroslava Haška adaptuje Zdeněk Podskalský, je to jiná píseň. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama