Reklama

Reklama

Valentin McKee a Earl Batess pracují jako údržbáři v městečku o čtrnácti obyvatelích. Jednoho dne se rozhodnou odejít a vydají se na cestu přes poušť za vyhlídkou lepšího zaměstnání. Tam se setkají s Rhondou LeBeckovou, seismoložkou, která měří podzemní aktivitu. A ta právě nyní nevysvětlitelně stoupla. Po cestě najdou starého Edgara, který nehnutě sedí na sloupu elektrického vedení a nepochybně se tam před něčím schovává. Pak nacházejí mrtvoly svých spoluobčanů. To už není legrace, v kraji se děje něco záhadného. Val a Earl se vracejí do městečka. Z Changova obchodu se snaží zavolat do nejbližšího většího města, spojení ale nefunguje. Mezitím už zjistili, že je pronásledují podivní obrovití červi, kterým z otevřené tlamy vylézají chapadla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to veľmi. Je to béčko ako vyšité a monštrá neustále prechádzajú od desivej nejednoznačnosti k maketovej trápnosti, ale funguje to. A dôvod je jednoduchý. Postavy nie sú blbé. Ani jedna z nich. Tým pádom sa každý z nich snaží nezávideniahodnú situáciu nejako vyriešiť. Je to miestami úsmevné. Miestami napínavé, ale najviac oceňujem, že sa to nehrá na žiadne veľké umenie. Verím tomu, že sa tvorcovia na tom museli neskutočne zabávať. A nie len oni, ale aj herci. Duo Bacon a Ward sú perfektní a skvelo sa dopĺňajú. Vôbec sa nečudujem, že okolo toho vznikol celý vesmír. Ešte jednému dielu chcem dať šancu a potom uvidím. Za mňa ale veľká spokojnosť. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem svižný a zábavný horůrek s výbornou titulní dvojicí Bacon-Ward, ve kterém se pořád něco děje. Celé to navíc doplňují výborné vedlejší postavičky (hlavně vojenskej fanatik Michael Gross) a velká porce nadhledu. Jen škoda slabého a schématické příběhu, který se řídí pravidlem: postavy někam dojdou, tam na ně zaútočí červ a oni zdrhnou na vyvýšené místo. Ke konci tomu navíc dochází dech, ale i tak se jedná o velice příjemnou záležitost. 70% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Najděte tři gigantické pouštní červy, co se odebrali do věčných lovišť (jednoho velkého a dva střední). Vezměte toho macatého a vertikálně ho našponujte na zemi, tlamou k západu slunce. Pěkně těžký hajzl, co..? Od konce jeho těla ohněte jednoho středního do tvaru půlkruhu, který končí zhruba v polovině těla toho již nataženého a s tím druhým středním udělejte to samé, ale zase od shora. Hotovo? Tak sedněte do vrtulníku, vyleťte do výšky cca 200 stop u uvidíte žánrové zařazení Underwoodových Tremors.. Na rozdíl od většiny kolegů v branži však nepostrádá Chvění (stejně jako jeho hlavní představitelé) důvtip a humor. Mimochodem, víte o tom, že se ti nevadští Olgojové chorchojové nedávno zúčastnili výběrového řízení na ražbu tunelu pražského metra? Neměli však co a čím dát do obálky a vlastně ani neměli tu obálku, takže to nakonec přiklepli někomu jinému.. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to béčko ako hrom, ale presne takýto žáner je niečo, čo sa v dnešnej dobe už netočí a v dobe minulej, to bola slušná zábava, kde nás naháňali kadejaké príšery, alebo ako v tomto filme mega červy. Scénar, či herci nie su nič moc, ale Kevin Slanina to vie potiahnuť a najväčšie plus sú tu aj tak kvalitne spravené potvory, ktoré mal na starosť Tom Woodruff, ktorý makal aj na filmoch ako Aliens, Terminator, či Hviezdna pechota. 65% - 3* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdysi mě tenhle film velmi pobavil a tumáš čerte kropáč! baví i dnes. Byť se jedná o komedii, větší část filmu si drží příjemné napětí. Scény s obřími masožravými červy jsou spíše strašidelné, než komické. A vůbec, červi jsou naprosto dokonalí, jako živí. Dnes by je nahradily levné digitální efekty a udělaly by z filmu propadající se zoufalé béčko. Občas se objeví vtipné hlášky nejen mezi dvěma hlavními postavami. ,,Ty maj trpělivost jako Job. Čekaj, až jim vyleze svačina..." ,, Tak jim ujedeme!" ,,Nemůžem, sežrali nám kola..." Místy příjemné lehčí gore potěší, polykací scéna je patřičně dramatická - a ne jen jednou. Vcelku nevadí, že divák ani postavy netuší, kde se ty obludy vzaly. Jde o sci-fi, horror, trochu parodii, trochu komedii. Cíl tvůrců je jasný - pobavit diváka! A to bylo splněno. Trochu nechápu obal s podivnými čelistmi, když červi ( dobře, vzpomenu si na StarWars, Dunu i na přírodu, ale to nevadí) jsou tak originální, ale nechť, na tom to nestojí... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Filmové mestečko bylo postaveno za dva měsíce. (Vitason)
  • Keď Burt použije sloniu pušku na graboida po prvýkrát, je jasne vidieť, že ide o extrémne ťažkú zbraň. Neskôr, keď ju podáva Miguelovi, on ju bez problémov chytí za pažbu jednou rukou. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Další celovečerák podle seriálu

Další celovečerák podle seriálu

07.07.2009

U nás jsme jej nikdy kdovíjak neznali, ale „na západě“ platil v 80. letech za jeden z nejpopulárnějších policejních seriálů. T. J. Hooker. Když zalovíte v paměti, možná se vám vybaví úvodní scéna z… (více)

Reklama

Reklama