Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 1

Skupina tří prátel se vydává do komunity amišů natočit dokument o jejich životě, ale po čase zjišťují, že celá jejich návštěva možná nebyla až tak obyčejná a že se zde děje něco daleko horšího, než v co doufali. (TheEvilTwin)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (108)

NiWi 

všechny recenze uživatele

Technicky a ambicemi nejzajímavější ze "série" (se kterou to však má opravdu málo společného). Jinak jsme svědky další porce nudy, ze které nás vytáhne až zběsilé finále. A přitom námět zde nebyl vůbec špatný, ovšem snímek mě absolutně nedokázal naladit na jakoukoliv znepokojivě investigativní notu, "komunita" je zde relativně nezajímavá, odkrývání skrytého tajemství je též nezajímavé a jakkoliv neatmosférické, a postavy se opět chovají jako naprostí debilové. A to prosím v rukou relativně schopného režiséra, který má za sebou ucházející Underwater. Další už prosím ne. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S asi nejslavnější found footage sérií jsem se sešel kdysi jen namátkově skrze její první díl, který se může pyšnit titulem nejvýnosnější film všech dob a poté v kině s jejím potenciálním závěrem. Ani jeden z těchto výtvorů mě nijak nezasáhl, doufal jsem, že po Ghost Dimension se už pokračovat nebude. Nedávné oznámení o resuscitaci značky skrze VOD službu Paramount+ mi tedy přišlo spíše k smíchu, včerejší recenze mě ale dokopaly horor zkusit. A díky bohu za to, protože tahle podívaná se na značce Paranormal Activity veze jen kvůli potřebě reklamy, jinak ji celou strká do kapsy a folkovým nádechem se blíží spíše Midsommaru nebo mému oblíbenému Blair Witch. Ukrutně dlouho mi u sledování hororu místy řádně nebušilo srdce. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Chcel som dať len 3*, ale už sa poznám a tak viem, že by ma to škrelo, zbytočne by som následne premýšľal, prečo som taký prísny a po druhej repríze by som tak či tak šiel na 4*. Ono to síce nie je megazázrak, ale zo všetkých dielov sa mi to páčilo asi najviac. Neviem, či za to môže atraktívne snežné prostredie, pôsobivá výprava odľahlej komunity alebo napojenie na môj obľúbený folk horror, ale fakt som si to užil. Určite tomu pomohol aj sympatický kasting, nepríjemná atmosféra a viacero hnusných scén. Paradoxne ide o najlepší diel série napriek tomu, že s predchádzajúcimi časťami má len málo spoločného; až mi to pripadalo tak, že v štúdiu mali k dispozícii fajn nevyužitý scenár, ale jeho komerčný výtlak/potenciál sa im zdal nízky, tak ho jemne upravili a dodatočne nalepili na slávnu sériu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Výpravou nejzajímavější ze série. Příběh holky, pátrající po svých kořenech v separované komunitě Amišů, je pro lekačkové skotačení s potenciální přítomností uber-ďábla dobrým podhoubím. V “midsommarském” námětu nás zve k intenzivnímu prozkoumání útrob povedeně zlověstného kostela uprostřed studeného lesa. Na druhou stranu ale taky pracuje s okoukanými Paranormal Activity POV lekačkami uvnitř baráku, které už spíše nudí a navíc jsou odfláknutě nedořečené. A ve finále je ve střihu POV záběrů tolik chaosu a chybějící návaznosti, že spíše než napětí vzbuzuje WTF rozpaky. Uzavření příběhu ale cool. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zbytečný, nezáživný a podprůměrný film v mé krajně neoblíbené FFformě. Béčková zápletka by ještě ušla, ale herci přehrávají (protože neumějí hrát), ffková kamera stojí jako už tradičně za vyližprdel (hlavně v závěru), Amišové jsou tendenčně zkarikovaní, a nakouknutí (aspoň vizuální) do amišského prostředí, kvůli kterému jsem se na film hlavně těšil, bylo povrchní a neplodné. Kvůli epileptické kameře zaokrouhluju dolů a hážu to do koše, ztráta času. Vždyť k čemu je film, na který se skoro nedá dívat? ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)
  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)

Reklama

Reklama