Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tohle je dost možná vůbec nejlepší film, v němž se vyskytuje Arnold Schwarzenneger. Poprvé jsem to viděl vpodstatě hned jako žhavou novinku a byl jsem více než příjemně překvapen, a kupodivu i když se na ten film kouknu po letech, vždycky mě zaujme. Samozřejmě že se nejedná o žádné veledílo, které jednou provždy změnilo nazírání diváků na Arnoldovo herecké "umění", ale faktem zůstává, že scénář má hlavu i patu (samozřejmě v mezích žánru), herci vesměs zbytečně nepřehrávají nebo nedávají najevo "jak moc je to nebaví", triky jsou na velmi slušné úrovni a i hudební stránka má něco do sebe. Prostě povedená oddechovka bez nároku na větší soustředění a hluboké přemýšlení. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Verhoeven hraje stále stejnou písničku a ani poněkolikáté nezní falešně, nicméně základní melodie začíná být trochu oposlouchaná až nudná. Recall je fajn odvazáná jízda se spoustou krve, geniálně toporným hlavním hrdinou (v některých kamerových makrodetailech mimiky je přímo k zulíbání) a dvouciferným číslem co se počtu mrtvol týče. Nicméně stejně stylizovaná hudba a výrazný vizuální (což ne vždy znamená kvalitní) rukopis se mi nijak zvlášť do srdce nezarily. Výprava Marsu je až příliš okatě "exhibicionistická", stejně jako vůdce rebelů, žena se třemi prsy, mutanti, výbuchy obličejů a podobné věci. Režisér zkrátka volí na můj vkus někdy až příliš extrémní měřítko a ne vždy je to to pravé ořechové. Potěší však akční scény, které jsou zvládnuty bravurně. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mě zhomtněním dobré zábavy. Je to akčňárna, která má však docela zajímavý příběh, který tmelí jednotivé akční a trikové sekvence k sobě. Akční scény jsou psány Arnoldovi na tělo a nejsou nijak předimenzované. Triky a masky jsou i po letech dechberoucí. Jeden z nejlepších Arnieho filmu, ani zde nevadí, že neumí hrát. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na Arnoldovku má Total Recall nečekaně chytrý příběh a také promyšlený scénář, který si na nás přichystal nejedno překvapení. Oceňuji stav, kdy si divák spolu s Arnoldem není jist, co je iluze a co realita. Akce zůstává spíše béčková, ale Verhoeven nám to vynahradí nápaditými brutalitkami a nechutnostmi, díky kterým nebudete vědět, jestli se smát nebo zvracet. Celkově moc fajn sci-fi, které ani po letech příliš nezestárlo. "Sorry Quaid your whole life was just a dream" 8/10 ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tohle ber jako rozvod! ...řekne Arnie, když střelí Sharon do hlavy. Působivý akční sci-fi film o děsivých vzpomínkách na Mars (kam je zasazena podstatná část děje), s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli. Vynikající je už samotný nápad a na rok vzniku perfektní zpracování, které vytváří z této sci-fi skvělý a zábavný snímek, jenž od doby svého natočení prakticky nezestárnul. Dnes se tento film řadí k naprosté klasice žánru a má status kultovního díla. Za zmínku stojí například některé masky, herecké výkony, podoba rudé planety a hlavně - PŘÍBĚH. Já jsem se výborně bavil (a ještě mnohokrát budu), protože Verhoeven stoprocentně zabodoval. Takhle má vypadat akční sci-fi. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Quaidův (Arnold Schwarzenegger) kovový kufřík obsahuje průkaz "Stevena Leonettiho", řidičský průkaz na jméno "James D. Brubaker", několik dalších průkazů, velkou sumu růžových bankovek Marsu, neobvyklé lékařské zařízení, holografický generátor, laptop jako komunikační zařízení, různé oblečení a kus papíru se jménem "Hoffman". (Beer Ceps)
  • V době vzniku filmu se Sharon Stone (Lori) nechala nafotit nahá pro Playboy. Za svůj obdivovaný vzhled na fotkách vděčí tomuto filmu, protože si kvůli němu musela zlepšit kondičku a učit se Taekwondo. (Beer Ceps)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama