Reklama

Reklama

Sirotek: První oběť

  • USA Orphan: First Kill (více)
Trailer 1

Příběh zlovolné dívky Esther z hororu Sirotek dostává novou kapitolu. Vyšinutá žena Leena Klammer je pro dobro světa zavřená v ústavu pro duševně choré kdesi v Estonsku. Vysoce inteligentní, promiskuitní Leena je zlo v lidské podobě, trpí řadou psychických poruch a ve svých třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí brilantním způsobem povede z blázince utéct a rozhodne se naplnit svůj neméně perfektní plán. Vydává se do Ameriky, kde se vydává za ztracené dítě Esther ze zámožné rodiny. To se jí podaří, ale její zmanipulovaný a vysoce spokojený život obyčejného děvčete se nečekaně zvrtne. Esther je následně vhozena do nervy drásajícího souboje se svou novou matkou, která je připravená udělat cokoliv a svou rodinu před vražedným dítětem ochránit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (204)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Od zhlédnutí prvního dílu již uplynulo přes 10 let, tudíž jsem zcela zapomněl o co v něm vlastně šlo. Celý ten nápad se mi hrozně líbil a jediný, zato dosti zásadní problém mám s výběrem adoptivní rodiny, která po čase dávala sice racionální vysvětlení tomu, proč se nikdo neměl k tomu provést u podivně vypadající a ještě podivněji se chovající osoby důkladné vyšetření zahrnující například takovou maličkost, jako je test DNA. Je to vždy škoda, když narazíte na film, kde nápad má evidentní potenciál a hrozným způsobem ho promrdá. Diváka to zamrzí kolikrát víc, než když narazíte na píčovinu, která je debilní až do morku kostí. Výběr rodiny byl obrovský krok mimo, který snímek zásadně pohřbil. Od rozuzlení, které přišlo nechutně brzy byla z filmu laciná fraška. [66 %] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první Orphan se mi svého času hodně líbil. Měl výbornou pointu a skvělou Isabelle Fuhrman, která ve svých dvanácti letech - spoiler - zvládla výborně zahrát dospělou ženu hrající si na dítě. Teď tu máme dospělou Isabelle Fuhrman, o které víme že je dospělá a vidíme proč si začala hrát na dítě. Problémem je, že to nefunguje až tak dobře, protože prostě Isabelle už je velká holka a věřit jí "dvanáctku" je mnohem složitější než jí ve dvanácti věřit třicítku. Rozjezd je navíc dost vlažný a Estheřin únik z léčebny až moc jednoduchý. Naštěstí pak kolem poloviny přijde zvrat, který není úplně špatný a paradoxně donutí diváka fandit spíš Esther. Závěr plný digiplamenů už je pak zase spíš vlažný a na výš než plus mínus průměr to nestačí. Nejsem si navíc úplně jistý protože si jedničku moc nepamatuji, ale přišlo mi, že tenhle prequel jí v určitých věcech protiřečí (minimálně co se týká historie "Esther")...60% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako Ja sa priznám, dejovo som sa stratil, pričom buď si jednotku nepamätám, alebo mi komplet zajebalo, lebo námetovo mi toto pokračovanie prišlo tak patetické, ako keď Oľa(J)no neustále presviedča okolie, že robí "sociálnu" politiku. Ako Ja celkom rozumiem "otočke" okolo vnímania Esther, ktorá sa ocitá v úplne inom, rodinnom postavení. Lenže nestratilo sa práve tým to nastolené, pôvodné čaro z 09´? No a tých posledných 30 minút je hororom, či komédiou? Ako niééé, nie je to tak zlé, je to len iné, pričom prvotina je o viac ako Level, dva vyššie. Toto je len taká prihlúpla blbôstka, ktorá sa Vás bude snažiť presvedčiť, že je všetko možné, len netreba nad ničím premýšľať. Medzi dva-3. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Dříve parádně bizarní až děsivá malá svině z Klokánku je zpět. Tentokrát se však nechala adoptovat do natolik míchu urážejícího „scénáristického“ holosvinstva, až to vypadá, že soudruzi za velkou ropnou sqrnou začali v rámci neomarxistické antidiskriminace zanedbatelných minorit na úkor většiny mohutně podporovat kurzy kreaturivního psaní i u hnutí LGBTI+OMM (Lobotomové, Gonorea Bičíkovci, Trotlovití, Idioti + Ostatní Mentální Malformace). Naprostá dehonestace původního solidního napínače a žluklý chrchel do xichtu diváckých očekávání, který už nevytrhla ani ta krpatá zrůdička. Prostě něco, co je moderní filmovou teorií zcela prudérně odborně definováno jako úděsná MRDKA – Mimořádně Retardovaná Demonstrace Kreténského Amatérismu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak cca do půlky mi připadalo, že film jen kopíruje děj předešlého dílu a sází na to, že divák po těch letech zapomněl, co se odehrávalo v jedničce. Jenže pak to vzalo celé nadmíru nečekaný a povedený obrat a celé se to převrátilo naruby, ačkloliv v závěru Bell zase sklouzl k plagiátorství. Celkově to bylo brutálnější a jednodušší, sem tam tu zahaprovala logika a vůbec to působilo béčkovým dojmem. Ale to nakonec tolik nevadilo. Isabelle Fuhrman se za těch třináct let prakticky nezměnila a tady jí to jde k duhu a Julii Stiles mám rád, takže se dalo přehlédnout, že tady se zrovna dvakrát nepřetrhla. Mužská část castingu sice stojí za prd, což platí především pro postavu otce, ale ta jeho tupost se tu nakonec tak nějak ztratila. O žádném nadšení mluvit nemůžu, ale ke spokojenosti to stačí. 65% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Začátek filmu se odehrává v Estonsku v psychiatrickém ústavu v roce 2007, pak krátce v Rusku a zbytek v nejmenované vesnici v Connecticutu na východě USA. (noelcoward73)
  • Z neznámých důvodů se na filmu nijak nepodílelo studio Warner Bros., které stálo za prvním dílem. O distribuci tohoto prequelu se nakonec postaral Paramount. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama