Reklama

Reklama

Pepek námořník

(seriál)

Obsahy(1)

Najslávnejší rozprávkový námorník a konzument špenátu Pepek súperí zo zákerákom Blutom, ktorý sa vždy objaví v nesprávny čas na nesprávnom mieste. Bluto a Pepek aj s priateľkou Oliv Oylovou a svojimi synovcami prinášajú v každom dieli dávku zábavy a ponaučenia. (Makky)

Recenze (121)

Raimok 

všechny recenze uživatele

Přesně si pamatuju ten zvláštní pocit (bylo mi něco pod deset), když končil jakýkoliv díl Pepka Námořníka. Byl to zvláštní pocit, kdy mi bylo strašně líto, že končí něco, co jsem v té době zbožňoval a na co jsem se pokaždé tak těšil. V tom věku by Popeye the Sailor Man byl stoprocentně první v mém seriálovém žebříčku. 83 % ()

stenrik 

všechny recenze uživatele

Proč nemám rád Pepka? Protože je to nuda. Proč? Protože každá epizoda je vlastně do mrtě stejná. Pepek něco dělá s Olivou, Brutus ji zblbne a Pepek nakonec vše zachrání a sem tam se tam objeví čarodějnice. Jinak náš dabing se Stanislavem Fišerem, Inkou Šecovou, Davidem Suchařípou a Dalimilem Klapkou je skvělý ačkoliv vznikal až v roce 1994. Nejvíc mě baví když se do toho stereotypu nachomýtne ten tlouštík a říká "Rád vám za hamburger dnes zaplatím zítra". Ale alespoň za tu nostalgii musím dát průměr. ()

Reklama

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Klasika, na které jsem vyrůstala... Nikdy nezapomenu na Oliin hlas a na to, jak si ohryzávala nehty, když byl Pepek v nebezpečí. A taky na výchovné pasáže mezi jednotlivými díly, kde Pepkovi synovci zjišťují, že alkohol je špatný a na elektriku se nemá šahat s mokrýma rukama. A díky Pepkovi jsem jako jedno z mála dětí ve školce jedla špenát... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemal porozumenie a sympatie pre ľudí, ktorí sa dopujú rôznymi legálnymi či nelegánymi produktami, aby nadobudli sebavedomie a nadľudskú silu. Niekto užíva anabolické steroidy, niekto frčí na kdeakých metamfetamínoch, no a Pepek americký námorník bol závislý na špenáte. Bez toho aby zožral plechovku tejto zelenej sračky, nedal ani ranu. Avšak keď sa nastrelil špenátom, tak sa z neho stala mašina, ktorá prevalcovala každého, kto sa mu postavil do cesty. ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Neúnavná reklama na špenát, pokérovaný námořník Pepek bez své dýmky nedá ani ránu. Nešlo mně to nikdy moc dohromady propagovat zdravou výživu a současně nechat hlavního aktéra pobafávat z dýmky, ale přehlédnout svérázného námořníka bylo nemožné. Naturelem tento animovaný seriál padne do doby svého vzniku, 30 léta, opravdu dokonale. Námořnictvo a vojsko bylo tehdy neduživé a tak se přistoupilo k reklamní kampani tímto způsobem a špenát se dočkal propagace jako nikdy. K Pepkovi přibyly další postavy jako jeho vousatý a natvrdlý rival Blut nebo zbožnovaná Olive. Vidět všech 220 epizod opravdu nedokážu, ale to, co jsem viděl na mě působilo po čase stereotypním dojmem a ani po vehementním nucení jíst pravidelně zelenou listnatou rostlinu, jsem si na zdravou výživu nepřivykl. Dabing jednotlivých epizod není povedený. Starší Pepkovy příběhy jsou nápaditější a i lépe nakreslené než tenhle pozdější seriál. 60% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Příběhy Pepka námořníka patří se svými 220 epizodami vůbec k nejdelším kresleným seriálům. (kapsomut)
  • Jack Mercer, dabér Pepka námořníka, tuto práci vykonával celých 45 let. [Zdroj: didyouknow.org] (ČSFD)

Související novinky

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama