Pepek námořník

Popeye

Dobrodružný / Komedie / Muzikál

USA, 1980, 114 min

Robert Altman

Je pravda, že natočení filmu o Pepkovi námořníkovi bych od Roberta Altmana nečekal, je také pravda, že je Robin Williams v titulní roli neodolatelný a Shelley Duvall je pěkná Oliva, ale film často ztrácí dech...(3.6.2003)

Tak u tohodle jsem se hodně nasmála jak byly mě do té doby ony pohádkové postavičky jen animované a mohla jsem je vidět herecky ztvárněny.(26.10.2008)

Rozpočet $20miliónovTržby USA $49,823,037Tržby Celosvetovo $-(28.1.2010)

• mandes

rozpočet : $20,000,000 tžby americke : $49,823,037(16.12.2006)

• Indiana

Animovaný seriál se mi velmi líbil a tak jsem se na tento film velmi těšil (zvláště navíc, když to režíroval Robert Altman a hrál v tom Robin Williams), ale nakonec jsem byl velmi zklamán. Je to proklatě nudné, výprava velmi slabá a Williams plus všichni ostatní tu bohužel hrají špatně. Prostě a jednoduše - zklamání jak hovado.(29.5.2005)

Nic zázračného. Ještě, že je film dost krátký a poměrně rychle uteče. Postrádá pořádnou dějovou linii a skáká z jednoho tématu do druhého. Něco, jako by byl slepený z několika epizod, jako např.: Pepek hledá otce, Nevyužívat dítě k hazardním hrám, či neposmívat se. Ovšem Robin Williams ujde a Shelley Duvall jsem nikdy příliš rád neměl. Nu což. Alespoň je tu ten Bluto v podání Šimona alias Paul L. Smithe.(23.2.2004)

• codeas

Seriál byl tak výborný, že musel nastat okamžik vzniku i hraného filmu. Bohužel tento pokus nedopadl nikterak dobře. Barvy nejsou syté a celé prostředí je prazvláštní..(21.12.2004)

• eye candy

pepka mam rad, r.williamse mam rad, s duvall jako by olive z oka a ucha vypadla ale tenhle film je fakt desnej. Neni to zabavny neni to srandovni je to hrozne depresivni a pro me osobne je to film ktery hazu do cerneho pytle pac nez se na altmanova pepka muset divat znova, pudu radej koukat na random pepka nekam do nonstopu(28.10.2005)

• davidek

Kreslenej Pepek je prostě nejlepší.(22.1.2006)

V rozohovore Jamesa Liptona a Robina Williamsa som sa prvýkrát dopočul o snímku Popeye. Herecký debut RW v pomerne veľkom projekte ma zaujal a tak som neváhal si ho pozrieť. Pôvodná animovaná séria mi je veľmi známa, tkakže celovečerný hraný film sa mi zdal dosť odvážnym projektom._____Shelley Duvall ( o ktorej sám režisér snímku tvrdil , že sa pre túto narodila ) a R.W. zahrali svoje postavy fenomenálne. Dokázali oživiť kreslené postavy, ktoré ma zabávali ako dieťa, a môžem len maximálne potvrdiť autentickosť. Čo by som ešte chcel pozdvihnúť sú zádery R.W. , proste skvelé. To boli aj všetky pozitíva, celkovo film pre mňa nemal atmosféru, zápletku (tým pádom ani gradáciu a ani záver), vizuálna stránka bola priemerná až chabá. Sklamanie.(13.7.2009)

• wosho

Jako malej jsem Pepka miloval. Proto když před dávnou dobou nova dala celovečerního Pepka a já jej nemohl vidět, poprosil jsem mamku ať mě jej nahraje. Jáká to byla rána pro mou dětskou duši, Pepek co nesnáší špenát a sežere svou plechovku až po té co dostane nakládačku od Bluta v samém závěru. Jaká děsná stylizace filmu, jak hrozný film. Brrrr.(3.11.2008)

• Šimpy

Nepříliš povedená kombinace tvůrců s herci.(14.7.2008)

• Han22

No tohle bylo pomalu k nepřežití. Pepka jsem měl jako malej rád a proto mě mrzelo, že jsem nikdy neviděl film. Ten film je ale šílený - nevím, co mě štvalo více - šílená mluva všech postav, neustálé pitvoření, hrůzostrašné muzikálové čísla, výprava, kostýmy - všechno na odpad. Příběh neexistuje, akční scény které v kresleném seriálu fungují jsou ubohé. Jasně chápu, nejsem možná cílová skupina, jenže proboha, mě nevadí koukat na nejbéčkovější akční filmy, staré fantasy, horory, dobrodružné filmy a většinou najdu něco, proč se mi to líbí, tam kde ostatní kritizují, já většinou chválím. Ale tohle se nemohlo nikomu líbit ani jako dítěti. Je to pitomé, není to ani trošku napínavé, navíc Pepek nemá rád špenát a Bluto na konci není ani potrestán. Ze seriálu si to bere formu, ale zapomíná to, že to co funguje nakreslený, nemůže fungovat jako hraný. Nezachrání to ani Williams. Režiséři, kteří točí vážné žánry by se neměli pouštět do oddechovek, pak to dopadá takhle.(24.2.2009)

Pěkně udělaná filmová adaptace seriálu. Na tu dobu povedený efekty a herecké složení na výbornou. Pepek v podání Robina nemá chybu. =o)(1.6.2010)

• xander

Robert Altman a film o Pepekovi Námorníkovi. áno. Ale výsledok je dosť slabý a film je zvláštny a nevyrovnaný. Ani Robin Williams nieje príliš dobrý a sympatický. Kulisy pôsobia dosť divadelne a celé sa to podobá groteske. Je to zvláštne a nie príliš dobré.(23.2.2004)

• Belerofonu

O Pepkovi v podání Altmana nevím co si myslet. Kulis jsou takové dusné, ale hravé...nevím jestli ten film je nadsázka nebo vážný..jestli tohle myslel Altman vážně, tak to teda ne..to jsou dvě hvězdičky moc..(4.3.2005)

• LooX

Uznávám,že s odtupem času už mě jeden z mých nejoblíbenějších hrdinů zdaleka nebere tak jako dřív,ale tuhle příšernost jsem nenáviděl už jako dítě.Fuj.(20.3.2009)

• Stejšn

Tohle je opravdu pitomé. Nuda, a přímo bych řekl otrava. Ano, otrava je to správné slovo.(24.2.2010)

Naposled jsem film videl pred hodne lety, ale najednou se mi vybavil "vriskot" Olivy: "Nebikuuu, Nebikuuu" a musim dat alespon 3 * :-)(22.8.2011)

Tak přesně kvůly tomu jsem kdysi jako malej stával v 6:00(15.4.2007)