Reklama

Reklama

Velká sýrová loupež

  • Západní Německo Die große Käseverschwörung (více)

Obsahy(1)

Napínavé a humorné vyprávění o třech myšácích žijících v biografu. Jednoho dne se rozhodnou vydat do opravdového světa a podniknout riskantní, ale lákavou akci. Terčem jejich zájmu je obchod se sýrem, který se chystají vyloupit... Filmové plátno bylo svědkem nespočetného množství zločinů. Někdy se dokonce stalo, že samo k zločinu inspirovalo. Pravidelný pobyt v kinosále také zapůsobil na hlavu Velkého Tvrdého Marvina, v níž se zrodil kolosální, nepřekonatelný, vychytaný, jedinečný, výdělečný a v neposlední řadě nebezpečný plán na loupež století. Co na tom, že Marvin je myš a velká loupež je sýrová. Tenhle „džob“ bude rozhodně stát za to. (Kahalan)

(více)

Recenze (92)

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Od mého dětství jsem na tento krátký film trošku změnil názor a už mi nepřijde tak kouzelný, jako když jsem ho jako malej sledoval snad každej tejden. Každopádně dám za plný počet, protože je to pořád pěkná animovaná pecka a navíc je to z naší rodné krajinky ;). Velicé krásný animák, který určitě stojí za shlédnutí a myslím si, že ho většina lidí stejně v dětství viděla i když na to už možná zapoměla. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pokud bych si měla vybrat mezi českými animovanými filmy ten nejzajímavější, tak by to byla tato prostinká parodie na gangsterky. Tento vpravdě rodinný film objevily děti a pouštěly si jej stále dokola, takže mne nemohl minout. Jednoduchá animace mne napoprvé vůbec neupoutala a dokonce jsem ji považovala za francouzskou. Až po několikerém opakovaném shlédnutí jsem ocenila geniálnost tohoto počinu českých animátorů, kteří skvělým způsobem zobrazili veselý a milý příběh myších zlodějíčků. K dokonalosti tohoto snímku přispěly vtipné dialogy a originální humor, který vkusně převedli na plátno Josef Dvořák, Luděk Sobota a Petr Nárožný. Tak nashledanou a hodně štěstí, Marvine, ať se ti podaří dobýt svět! ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle klasiku o 3 myšácích, kteří se rozhodnou podniknout "Velkou sýrovou loupež jsme si nemohli nechat ujít a nenechali (díky bohu), protože tak vtipný a inteligentní humor s krásnou animací a velkým dobrodružstvím tak úžasným, že velkorozpočtové novodobé kravinky se mohou jít bodnout, protože tohle je nezapomenutelná podívaná na, kterou nejde dávat 4*. A CO KDYBYCHOM TO VYHODILI DO VZDUCHU? ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Největším kladem filmu je povedený příběh, který ač je určen dětem, není vůbec infantilní. Tenhle film vás vždy znovu pobaví, ač už jste hodně vyrostli z dětských střevíčků. Každý by chtěl být Velkým tvrdým Marvinem. Nespokojit se s pohodlím, ale naopak se vidávat odvážně vstříc nebezpečí a nejistým zítřkům. ()

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Velká sýrová loupež. Jako malej kluk jsem ji mohl vidět pořád. Ostatně spoustu takových filmů přestali vysílat, ale proč ne, když si je můžete stáhnout přes internet. Opravdová klasa byl Velkej tvrdej Marvin (ohledně můj brácha stejnou přezdívku, asi proto, že je tvrďák). Je to prostě klasa, která se dá vidět, jak už jsem řekl pořád. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se krabička "Lili" s myšáky uvnitř posunuje uličkou mezi sedadly, sedí na sedadlech nehybní lidé. Je to statický obrázek a krabička byla na průhledné fólii posunována po tomto obrázku. Animátoři ji však špatně očistili, proto se v této scéně, kde krabička je napravo, pohybují i smítka na fólii vlevo. (m.xFuck)
  • Jméno jedné z hlavních postaviček Velký Tvrdý Marvin si roku 1990 vzala za své pražská punková kapela vystupující pod zkráceným V. T. Marvin. (Olík)
  • Jako autor předlohy je v titulcích uveden Jean Van Leeuwen Gavril. Nikdo takový neexistuje. Jean Van Leeuwen je autorkou knižní předlohy a David Gavril je jejím ilustrátorem. (KT_2011)

Reklama

Reklama