Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američanka Bronte Parrishová je půvabná, ale poněkud upjatá mladá vegetariánka, nekuřačka, abstinentka a bojovnice za ekologii. George Faure je francouzský emigrant, spontánní a bezprostřední, labužník holdující biftekům, cigaretám a vínu. Jak se vůbec tihle dva mohli stát manžely? Jednoduše. Bronte si chce pronajmout byt s obrovským skleníkem, podmínkou majitelů je však manželský pár. George potřebuje povolení k práci a pobytu v USA, tzv. zelenou kartu. Formální sňatek, jehož prostřednictvím dosáhnou splnění svých snů, je otázkou půlhodinky. To ovšem ještě netuší, že imigrační úřad podrobuje podobné "podezřelé" manželské páry přísnému dohledu. Bronte a George čeká perný víkend, kdy musí pod přísným pohledem úředníků sehrát roli dokonale fungujícího a milujícího se manželského páru. (TV Nova)

(více)

Recenze (268)

tron 

všechny recenze uživatele

Na nadpriemerných 80% túto podarenú romantickú komédiu Austrálčana Petra Weira, ktorý ňou "emigroval" do USA, povyšuje krásna hudba (Hans Zimmer, Enya), netradičná, ale o to pôvabnejšia a sympatickejšia dvojka MacDowell/Dépardieu, hra na klavír, realistická koniec a Bronteina strešná (a strašne krásna) záhrada. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

70 % - Já nevím, no... K dokonalosti a bezchybnosti podle mě Zelené kartě poměrně dost chybí. Špičkování a dohady mezi GD a AMD jsou skvělé, také všechny prekérní situace, které se díky jejich situaci rodí, jsou výborné. Akorát jsem z toho necítil silnější pocit jejich vzrůstající náklonnosti, rodící se lásky, citů... Pár pohledů do pseudoalba nebo okouzlený pohled při recitativu básně za doprovodu klavíru je málo. To tam Weir vecpal jaksi mimochodem. Pokud by Zelená karta byla i v tomto ohledu stejně propracovaná jako zbytek, určitě bych si ji užil mnohem víc. Přece jenom, je to film romantický, takže té vznikající romance tam mělo být víc. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

!!! ---- SPOILER ---- !!! Osviežujúci zážitok, pretože najslabšia je Zelená karta presne tam, kde iní podávajú vrcholný výkon. Aspoň pre mňa bola kontrola v "ich byte" doslova utrpením; až takí hlupáci neboli, aby sa nezvládli aj lepšie pripraviť. Ale to je len epizóda. Inak bez výčitiek, to pre žáner najdôležitejšie (chémia medzi ústrednou dvojicou) zafungovalo až tak, že som pri finálnom lúčení veril obom každé slovo a mal tak z toho úplný happy end. A vôbec mi to nevadí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $12,5miliónov║Tržby USA $29,888,235║Tržby Celosvetovo $38,700,000║ Prvá tretina filmu dosť rozpačitá, dej nedokáže nijak zvlášť upútať, potom to začne naberať grády a dej sa začne rysovať do celkom príjemnej ľahkej drámy aj vďaka rozdielnym charakterom ústrednej dvojice, svoje čaro tu spraví aj sprievodná hudba od Hansa Zimmera. /60%/ ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Ale tak jó, dá se to. Krásný byt se skleníkem. Ze všech podob G. Depardieu mám nejméně ráda to klišé o neotesaném obrovi s laskavým vřelým srdcem, jeho vizáž k tomu svádí, já vím. Beru to v komedii (Drž hubu!, Obelix), ale tady už mě to neba. Je tam moc té "američtiny", což na jednu stranu chápu, je to o Francouzovi, co chce - pro mě naprosto nepochopitelně - žít v USA. Na druhou stranu, kdyby to bylo čistě francouzské, mělo by to asi větší šťávu a byla by to určitě větší legrace. Ovšem klavírní vystoupení pana skladatele bylo perfektní! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Ačkoliv byla velká část filmu zaplacena z australských fondů, nezahrál si v něm žádný australský herec a nebyl natočen v Austrálii. Jedinými australskými členy štábu byl režisér, scenárista a producent v jedné osobě Peter Weir, kameraman Geoffrey Simpson a několik asistentů. (HellFire)
  • První anglicky mluvený film pro Gérarda Depardieu. (Karlos80)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno