Reklama

Reklama

Mistr loutkář

  • USA Puppet Master (více)

Obsahy(1)

Alex Whittaker a tři další okultisté vyšetřují rozruch kolem tajemství života, které objevil mistr loutkář - Andre Toulon. Brzy objeví Toulonovo tajemství smrti ukryté v pěti loutkách: každá z nich je jedinečně přizpůsobená k vraždění a mučení. "Tunelář" vyvrtává ostrou vrtačkou na své hlavě do lidí díry. "Pijavicovka" vylučuje vraždící pijavice, které vysají ze své oběti veškerou krev. "Špendlíková hlavička" zápasí se svými nepřáteli obrovskými rukami. "Čepelkář" má místo jedné ruky hák a místo druhé nůž ostrý jako břitva. A "Kašpárek", mozek celé pětice, plánuje vražedné akce. Dohromady tvoří armádu zkušených vrahů, geneticky naprogramovaných chránit smrtící tajemství, které skrývá MISTR LOUTKÁŘ. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavné béčko,ale moc hororvé mi nepřišlo.Pár vraždících loutek,jeden oživlý mrtvý muž,parta okultistů,každý s jinou nadpřirozenou schopností,to vše je sestava na dobrý horor,který s toho všeho bohužel ale nevznikl.Scény nejsou dosattečně napínavé,vraždy nejsou dostatečně krvavé,loutky nejsou dostatečně strašidelné.Co naplat.Ale jako samostatně filmoivý zážitek se mi docela zanechal... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

No takto.Po pozretí prvej častí nechápem, ako je možné, že táto séria sa v počte pokračovaní vyšplhala k číslu 11. Prepadla ma pravdepodobne istá dávka sentimentu a tak som si pred Vianocami nejako spomenul, že takýto film som kedysi dávno v detstve videl a tak som ho vyhľadal a pozrel znova. Kedže ani jedna scéna mi ani v najmenšom nič nepripomínala, evidentne to nebola táto časť, ktorú som videl. A je otázne, či sa po jej pozretí dopracujem k ďalším z tejto série, pretože prvá ma jednu hviezdičku iba za nápad a prácu s kamerou, na dané obdobie dobre zvládnuté zobrazenie s pohľadu "výšky" bábik. Inak je to neuveriteľná hlúposť, príbeh je tak priehľadný až sa človeku nechce veriť, že toto dokázalo osloviť toľko ľudí a režisérov, že séria prežíva dodnes. Snáď ďalšie časti ponúknu lepšie divadlo, len je otázne, či budem mať po premiérovej časti na nich dostatočne silný žalúdok (áno, správne chápete iróniu, nie dostatočne silný nato, žeby film obsahoval brutálne scény,on je brutálne trápny). 10%, ani o desititnku viac, a to som štedrý... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film je nedokonalý v hodně směrech, ale samotné loutky jsou prezentovány a předvedeny v dobrém světle. Určitě jsou tím nejlepším, co je ve filmu možné vidět. Jde o průměrný film, který položil základy k dalším pokračováním, ve kterých se tvůrci zdokonalovali, a proto je nutno ho brát s jistou odměřeností a nezavrhnout ho. Najde se tam i pár nelogičností nebo nudných scén, ale jak mile přijdou na řadu loutky objeví se vám - teda alespoň doufám - úsměv na tváři. Film doprovází celkem dobrá hudba Richarda Banda, která navodí nutnou dávku dusivé atmosféry. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se to tváří jako horor o oživlých vraždících loutkách, mnohem zajímavějším motivem je tu sjezd senzibilů, kdy každý má jinou mimosmyslovou schopnost, ale také jiný charakter a motivaci, což připomene klasiku Haunting od Shirley Jackson. Postavy senzibilů baví, loutky a lokace taky vypadají dobře, takže i když kamerově, hudebně ani režijně nic zajímavého nepředvádí a děsu je tu jen stopové množství (a všechen obstarává Pijavicovka), dá se to zkouknout. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

[4. Kladenský festiválek] V dětství jsem vždycky dávala přednost hraní si s autíčky. Už vím proč! Protože všechny panenky ve mě vyvolávají strach. Nejdřív to byla panenka Chucky, teď loutka, která má místo rukou hák a nuž a místo očí hřebíky. Nu a panenka zvracející pijavice můj strach z hraček umocnila. Moje děti dostanou na hraní radši prázdnou láhev od piva, nebo plnou? To bude bezpečnější :D ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • V některých scénách byla loutka Pineheada ovládaná liliputánkou jménem Cindy Sorensen. Ta mohla své ruce prostrčit do rukávu loutky, ale zároveň musela mít skloněnou hlavu, aby v záběru nešla vidět. (JesterKruger)
  • Originálny názov snímky - Puppet Master - je odvodený od skoršieho filmu Charlesa Banda The Dungeonmaster (1985), ktorého názov si fanúšikovia obľúbili, a tak sa Schmoeller rozhodol vytvoriť iný film so slovným základom “Master“. (beso74)

Reklama

Reklama