Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruby je potomkem neslyšících rodičů a je v rodině jediná, kdo slyší. Když zjistí, jak moc ji baví zpěv, bude se muset rozhodnout mezi svými sny a rodinnými povinnostmi. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (201)

tron 

všechny recenze uživatele

„Choď.“ Doják roka. Je to o 10 minút dlhšie, než bolo nutné a neoriginálny, predvídateľný scenár je plný klišé. Lenže na poli feel good to valcuje. V druhej polovici sa nachádza tak veľa scén, z ktorých sa vám bude zastavovať srdce, až to nie je pekné. Svojím spôsobom nový Billy Elliot. Možno mi chýbalo, že nepotiahli dej viac dopredu. Nejaké veci sa stratili v preklade (blbé spolužiačky, romanca neromanca s rovesníkom, z ktorej v podstate nič nevyplýva, bratovo postavenie sa na vlastné nohy). Ako to bolo v nasledujúcich rokoch? Spomínate na krásnu bodku po rokoch z divadla z Billyho Elliota? Tu nič také nie je. Chýba to. Ale i tak sú to jasné 4*. Z hercov neviem, kto bol najlepší (keďže všetky postavy sú psychologicky kvalitne a uveriteľne spracované), ale asi jedinečný Eugenio Villalobos ako nezameniteľný učiteľ hudby. A k tomu skvelé You´re All I Need To Get By. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit lepšího nominanta na Oskara - na počest koukáme v den, kdy byly nominace vyhlášeny. Srdečný příběh ze života. Herecky naprosto přirozené, vkusné nahlédnutí do světa neslyšících, hudební čísla skvělá, délka naprosto odpovídající, několik scén, které zapůsobí přesně tak jak mají - vyrazí dech, vyždímají emoce, člověk zůstane s otevřenou pusou. Držím pěsti v boji o "panáčka". ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nesnáším americké slaďárny a hepáče... To jen tak na začátek :D Líbí se mi bezprostřednost, jak rodina žije a nedokážu si představit, jak některé převážně "americké" rodiny fungují, jelikož toto byl další příklad toho, že mladá holka klidně zanechá studia, aby mohla vydělávat a pomoci rodině...To je TAK zvláštní. Zajímavý pohled na rodinku, která se má vlastně hodně ráda, dcera dost vyčnívá, ale vlastně má výhodu, což se zajímavě vysvětlí při rozhovoru s dcerou. Nejzajímavější pro mě byla situace, kdy hluchá rodina jde na hudební koncert své dcery...Dost jsem přemýšlela nad tím, jak se tam asi cítí a jak to vnímají a šup - vypnou zvuk...z toho mě mrazí i teď když si na to vzpomenu...Ale jejich způsob "kontroly", jak si ověří, jaké to je - dívat se kolem sebe na reakce lidí...Tímhle si mě ten film získal na závěr. Je to celkově podle mě film dost k zamyšlení, nenáročný, zábavný a k uvědomění si, zdali se opravdu máme tak špatně jak si sami někdy třeba říkáme.... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, kdy mě naposledy takhle nějaký film pořádně chytl za srdce. Přitom možná nebýt celosvětového uvedení na Apple tv+ bych si jej ani nevšiml. Coda je skvěle natočený a výborně zahraný a zaspívaný film (úchvatná Emilia Jones, ale celá rodina je vybrána precizně + učitel Eugenio Derbez), který v člověku zůstane i po závěrečných titulcích. Ano, najdou se i dlouhé pasáže, kde se malinko zpomalí, ale v celkovém kontextu filmu se jedná o výjimečný feel good kousek, který doporučuji povinně všem předplatitelům této čím dále lépe si vybírající VoD služby a těm co nemají, to doporučuji zkusit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chápu, že pokud neznáte francouzský originál Rodinka Belierových, může pro Vás být tento srdceryvný příběh přesně to, co tne do srdce a zároveň pobaví tou správnou feel good atmosférou. Francouzský originál je ale přeci jenom vtipnější a zaslouží si lepší hodnocení. Zbytek je ale v pohodě a oceňuji, že tu tvůrci zaměnili prostředí farmy za prostředí rybářského amerického maloměsta. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts, v rozmedzí od 22. augusta do 17. októbra 2019. (MikaelSVK)
  • CODA znamená „Child of deaf adults“ neboli dítě hluchých rodičů. Název odkazuje právě na Ruby (Emilia Jones). (UhLee)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama