Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. A po letech… Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží na Karabu důmyslnou past. Teď je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily. (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (340)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat proměny pohádek jako odrazu současnosti, z níž vznikají. A ta slitina CÍSAŘOVA PEKAŘE a přejemnělé "progresivity" nepostrádá známky půvabné rozvernosti. Vetchý tu našel svou další pohádkovou příležitost a divák další endemitu v podobě vcelku, jak se dnes říká, "koukatelné" pohádky. Veronika Kubařová už není princeznou, ale dívčím zmatkem stíhanou královnou, která konečně zakotví v manželském přístavu se stále důvodnou nadějí na vlastní rodinu. Hostina ducha to opravdu není, ale hladovkou také nejsme postiženi. A svěží Tomáš Holý v sukních - to není pejorativum, ale uctivý kompliment v podobě Valentiny Bečkové - opravdu potěší a zahřeje u srdce. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dvojka působí větším dojmem, ale je o poznání horší. Osobně mi nevadí ona pohádková naivita, ani to, že království v českých pohádkách jsou většinou o jednom zámku, jedné vesnici a dohromady asi tak padesáti lidech, ale moc mě nebaví, když ze mě ta pohádka dělá blbce tím, že se v ní všichni chovají jako po lobotomii a to je přesně tenhle případ. Jediný kdo v tomhle směru jakž takž obstojí jsou padouši Lábus a Vladyka a jejich (ne)vědomé trefování se do Babiše. Spojení Veroniky Khek Kubařové a Ondřeje Vetchého mi pak přišlo celkem moc, ale na druhou stranu v rámci pohádky to asi až tak nevadí...40% ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

A já byl, kudla z pudla, s letošní štědrovečerní pohádkou spokojen (přiznávám, málokdy bývám zklamán)! Tomáš Klus a Kamila Janovičová, Ondřej Vetchý a Veronika Khek Kubařová, Miroslav Vladyka a Jiří Lábus, všechno sympaťáci, které byste neváhali pozvat k štědrovečerní večeři (ano, tak trochu si vánoční pohádkou kompenzuju, že jsem nepovečeřel a nerozbalil si dárečky s nikým slavným). Písně pěkné, malá Anička šikovná, opět se hláškuje jako o život. I tak si ale myslím, že do třetí Bambitky by se nikdo neměl pouštět, ta sestupná tendence je očividná (uznávám, že děj této pohádky byl poněkud nanicovatý). Ale proto jsem tu čtvrtou hvězdičku neodebral, mám-li zachovat alespoň jakés takés zdání serióznosti, tj. nadále předstírat, že na (mých) hodnocení záleží, po uznání, že pohádka na Boží hod byla kvalitativně někde jinde, musím druhou Bambitku odložit do průměru. 60 % ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už nebylo ani špatné. Dejme tomu, že Vetchý nevypadá na 60, ale tady ani nemá co hrát. Snad mu za to zaplatili dost peněz. Ploché postavy, chovají se každou chvíli jinak a celé je to takové natahované, bez nějaké nosné zápletky. A když už jsem myslel, že se konečně začne něco dít, protože jsou ve vězení, tak to během deseti minut skončí. Jelo to jen na pozadí, když jsme něco hráli, ale ani děti, pro které to je určeno, to nezaujalo. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Když se ti před jedenácti lety náhodně vygenerovala celkem dobrá televizní pohádka, tys od té doby nic lepšího nenatočil a teď chceš ze všech sil zopakovat úspěch prvního dílu. Aniž bys ale věděl, proč a v čem ta jednička byla vlastně dobrá a silná. Bambitka 1 totiž měla kromě pár povedených frků a funkční romance i zcela funkční a uvařený dramatický oblouk - takže nějaké to další "po dvaceti letech a pěti dětech" nutně musí působit jen jako zbytečné mlácení prázdné slámy. A taky působí. Vtipná a nechtěně zábavná je tu jen autorská snaha po vzoru jedničky za každou cenu zalátat do příběhu nějaké další "palčivé společenské téma" - co bychom si tak, soudruzi, v té naší komunální satiře vzali na paškál tentokrát..? Tak třeba šmejdy a jejich hrnce. Ehm, díky, ne. Výsledek je odvozený, slabý, neinvenční a polovičatý. Špatná story, velký špatný písničky, špatná romantika. Mělo to skončit tím, že si princ vzal hrčířovu dceru a žili spolu šťastně až na věky. Kudla! ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Veronika Khek Kubařová na MFF v Karlových Varech v roce 2021 řekla o filmu: „Natáčení pohádky Tajemství staré bambitky 2 pro mě osobně bylo například specifické v tom, že jsem se musela naučit jezdit na koni. A to poměrně suverénně a rychle.“ (rakovnik)
  • „Pokračování je jiné v tom, že příběh je mnohem vrstevnatější, má více linek, je výpravnější. Šli jsme do větších exteriérů, máme víc koní, písničky jsou dělané víc filmově. Mělo by to být takové plnotučné,“ řekl režisér Ivo Macharáček. (SONY_)
  • Po celou stopáž filmu chybí ve staré loupežnické bambitce křesadlo, resp. křesací kámen. Bambitka by tak v žádném případě nemohla vystřelit, přesto ve filmu vystřelí. (Aporol)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama