Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Watch Children. Poctivá symbióza kriminálky a sociálně-psychologického dramatu, ve které Mare jako Titán drží z Diovy vůle easttownská nebesa a svůj život žije pro druhé, ač ti ji těmi svými fackují. Nepřináší v té temnotě spásu, jen čeká s pochodní u jisker naděje.. Vzpomněl jsem si na dva citáty. V Zahlerově Mean Business on North Ganson Street je přenosná charakteristika místa: „Je to část Rezavého pásu. Mělo budoucnost v době, kdy se Asiatům říkalo Orientálci..“ Ve Flashbacks of a Fool zase padlo: „Jediná věc, na kterou potřebujete odvahu, je zůstat.“ Člověk musí tvořit místo, protože jak je tomu naopak, nekončí to dobře. Good night, Mare.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Očakávania vyššie než realita, no stále je “Mariena z Východu” solídna social-krimi, ktorá by spôsobom zamotania samotnej story, severským zážitkom chcela byť, no bohužiaľ ten závan z poza oceánu, sa proste nedá z tela zmyť. Dalo sa, žiadna strata času to nebola, no tá hranica 90% je tak trošku ako žart na účet volajúceho. Čakal som atmosferickejšiu zábavu, ktorá bude viac zahalená do rúška temnoty. “Nevadí”. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Winsletka ušla vskutku dlouhou a plodnou cestu od dob, kdy prkenně pózovala s Rockem Siffredim, jenž odtehdy neušel ani hovno, na přídi apokalyptického parníku a neumětelsky lačně vyhlížela blížící se ledovec. Ze slečny Kopytové vyrostla Paní Herečka, co tuhle místy až nehygienickou vidláckou seržantku Mařku hraje tak, že vám při jejím sledování pomalu začíná smrdět z huby, samovolně se mastí vlasy, neutěšeně se zvětšuje podbradek a na zapařených nohách bují meziprstní mykózy. Ovšem pozor! I přesto všechno bába stále tak nějak zvláštně apeluje, způsobuje takovou až zvrácenou hormonální zmatenost a vyvolává neurčité seksuální pocity. Něco, jako když se vám vlastní bratr náhle vrátí z výletu z Transylvánie a nutí vás, abyste mu říkali „Milado“. Kdyby nebyla tak patnáct až dvacet let nad mou důstojnost a instalační manýry, kdo ví, jestli bych neměl na obrazovce sqrny od jogurtu. Ale dost o mě! Když zcela abstrahuji od všech těch potenciálních gerontoperverzí a parádního Katčina výronu, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „výkonu“, jedná se o veskrze svižný, dialogově vymazlený, svěže neprobuzený a vcelku originální seroš s místy až odpudivou sociologickou sondáží do nevábných niter amerických maloměstských vypatlanců a gřusů. A navíc „takový psychologický“, jak by řekl můj proktolog. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla možnost, dala bych 4 a půl hvězdičky. První díl byl trochu pomalejší a nudnější, ale pak se to začalo hezky rozjíždět a nakonec z toho byla dobrá a napínavá podívaná. Kate Winslet byla skvělá a Jean Smart v roli matky byla ještě lepší, nemohli vybrat lepší herečku. Pár věcí tam bylo opravdu nečekaných a občas jsem si i pobrečela. Viděla jsem ale už daleko lepší krimi thrillery, které mě chytli daleko více. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný seriál z produkcie HBO ponúka vierohodné psychologické ponory do vnútra viacerých postáv, pričom sa nám opakujú témy rodičovstva, rodiny všeobecne, násilia a samozrejme sexu. V podstate päžhviezdičková záležitosť, ale nedá mi si nerypnúť do zopár logických dieročiek, ako napríklad prečo nikoho nezaujímala pri priznaní vražedná zbraň, či "prihriatosť" Mare pri náhlom odchode Billyho z domu, keď sa začali riešiť nepríjemné témy. Postava Guya Pearca je skôr castingovým bonbónikom, jeho postrehy o vlastnom spackanom rodičovstve tému nijako zvlášť neobohacujú, len dopĺňajú. Ale to sú len nie príliš významné postrehy k seriálu, ktorý dáte bez problémov na jeden záťah, ono čakať týždeň na ďalší diel je v tomto prípade sadomasochizmus. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Pennsylvánsky akcent je špecifický. Aby sa ho herci naučili (čo vôbec nebolo ľahké), používali nárečovú trénerku. Kate Winslet (Mare Sheehan) aj Jean Smart (Helen Fahey) sa zhodli na tom, že najťažšie je používať písmenko "o" a jeho vyslovovanie. (Stillborn83)
  • Easttown existuje aj v skutočnosti, taktiež sa nachádza v štáte Pensylvánia a seriálový Easttown je jeho beletrizovanou verziou. Tvorca seriálu Brad Ingelsby sa tam narodil. (Real Tom Hardy)
  • Evan Peters (Colin Zabel) byl při natáčení scény, v níž se měl políbit s Kate Winslet (Mare Sheehan), nervóznější než při natáčení kterékoliv jiné scény. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama