Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduché a prostinké, až se to snad člověku ani nechce věřit. O to více je však divák příjemně překvapen, neboť necelých sto minut mu uběhne neuvěřitelně rychle. Scénář je naprosto prázdný, avšak akce je jedním slovem úchvatná. Typicky woovské vychytávky jsou v každém druhém záběru a Lance Henriksen je jakožto hlavní záporák geniální. Jeho arogance a pistole na prasata za pasem dělají své a v pohodě tak zastiňuje nevýrazného Van Damma. Jednoduché exteriéry, minimum herců - vše je podřízeno akčním scénám a i tady je rozhodně na co koukat! Fantastická akční jízda, kterou nejvíce oceníte na pořádném domácím kině. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jedine, co tomuto akcnaku skutocne chyba, je charizmaticky hlavny hrdina so slusnymi hereckymi schopnostami. Pokial stoji Van Damme v ringu, alebo mlati do boxovacieho vreca, je vsetko v poriadku. Na vykreslenie vojnoveho veterana, odpadlika, mu herecke schopnosti jednoducho nestacia. Kopacky vie rozdavat paradne, ale dve deviatky drzi v rukach ako prasa tago - proste nejdu do hromady. Po celu dobu som mal na mysli, akoby na jeho mieste vyzeral napriklad taky...Bruce Willis, Mel Gibson, Nicolas Cage, John Travolta, proste akcny herec, ktory vie hrat. Tolko k najvacsiemu zaporu. Filmu sa da vytykat aj slaby scenar. John Woo vsak zobral z pribehu to najlepsie a premenil to na brutalnu akcnu jazdu, ktorej 90% americkych akcnakov nesiaha ani po paty. Akcia je zbesila, explozivna, monstrozna, proste Wooovska. Zavercny lov je jednaobrovska adrenalinova akcna scena, ktora kazdeho fanuska akcnych filmov prinuti vyskat od radosti. Takze tak. Van Dammeho mam rad, toto vsak nebola rola pre neho. (7.5/10) ()

Reklama

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Typická nízkorozpočtová akční podívaná natáčená s vědomím, že kvalita dialogů je to poslední, co fanoušky zajímá a s logikou děje si taky hlavu lámat nebudou... Scénář je řiďoučký jak koncentráčnická polévka a Henriksen by si měl dát do pořádku své účty a omezit návštěvu hráčských doupat, aby nemusel brát kšefty v takových béčkových kouscích...Celkový dojem 10 %. Příznivci akčních filmů si pochopitelně mohou několik hvězdiček přičíst, protože John Woo ji jednoduše umí. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Film s mým oblíbeným hercem Jean-Claudem Van Dammem.Děj je originální – skupina lidí,která organizuje lov bezdomovců pro bohaté a zvrácené lidi.Také záporáci jsou slušní Arnold Vosloo (Imhotep z Mumie), Lance Henriksen.Van Damme je samozřejmě sám zneškodní.Pamatuji si jak asi 15 minut před koncem řekne Henriksen „štvali jsme pana Buroa dlouhé hodiny, je unavený a zraněný nás je 20 a on je sám“.Pro mě jednoznačně nejlepší Van Dammovo film. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Typicky wooské atributy silně odlišují tento film od většiny ostatních Van Dammeových propadáků. Choreograficky silným bojovým scénám zdatně sekunduje takřka taneční exhibice černých motorek, velkou devizou jsou dobře zvolená prostředí, ať už ponuré uličky a hřbitov New Orleans, bažinaté porosty, anebo především tajemné panoptikum v tovární hale. Skoro bezchybná je tu banda záporáků v čele s charismatickým Lancem Henriksenem, jehož Beethoven je proveden dokonale. Takové křídlo bych si opravdu přál! Tentokrát i dlouhovlasý Van Damme působí vcelku přijatelně i přes rozseklý kořen nosu a nádor na čele. Ovšem, že pouze dokud neotevře ústa. Dialogy obecně jsou velice špatnou stránkou filmu a spolu se scénářem, o kterém není radno příliš přemýšlet, tvoří hlavní negativum snímku. Ale jedno se nedá Van Dammeovi upřít - svou partnerku si dovede vybrat. Jak tu filmu, tak i tu životní. I když popravdě řečeno, nechápu, proč se popáté oženil se svou druhou manželku, nebo jak to vlastně je! ()

Galerie (63)

Zajímavosti (20)

  • Jean Claude Van Damme navrhoval k režii Johna Woo, protože se společně s producenty podívali na videokazetu s nesestříhanou verzí Killera, a po shlédnutí filmu Van Damme řekl: "Tak tento člověk bude režírovat tento budoucí hit." (tequilla)
  • Ve scéně, kdy Chance Boudreaux (Jean-Claude Van Damme) zlomí jednomu ze zločinců rameno, je možné jasně vidět, že se jedná o gumovou náhradu. (KucC)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama