Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Mark šéfuje týmu zaměstnanců, kterým byla chirurgicky oddělena pracovní a mimopracovní paměť. Po setkání s kolegou z práce v osobním životě se vydává na cestu k pravdě o jejich zaměstnání. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

výborný komorní kancelářský thriller, který se místy nebojí sklouznutí k psychologickému dramatu až hororu.Atmosféru to má super, nápad originální, obsazení sympatické a finále velmi slušně rozdalo karty na další řadu. Upřímně doufám, že bude. Nijak ani nevadí, že logika a fungování místního světa je tu naznačeno jen velmi málo a vše se motá čistě okolo pár postav.Ty jsou relativně ploché a něco málo se o nich dozvíme až ve druhé polovině, nicméně tady věřím, že šlo o tvůrčí záměr, aby byla ukázána absurdita celého "odloučení"...80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět trošičku sráží nevýraznost a patolízalství hlavních postav. Naštěstí tu ale jsou John Turturro a Christopher Walken, kteří to svými dialogy občas příjemně rozčísnou. Až tak moc, že okamžitě rozlišíte povedené momenty od těch méně výrazných, kterých v celkovém kontextu děje je jednoznačně víc. Nějak jsem se nedokázal rozhodnout, zdali chci pokračovat s každou další epizodou, až jsem nakonec došel na konec první série. Nejsem si ale jist, že budu pokračovat s druhou. Má to nicméně obrovský potenciál, který by se mohl zvrhnout v něco, co způsobí, že se v seriálu konečně začne něco dít. První série mě ale svým minimalismem o tom zatím úplně nepřesvědčila. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Skvělá mysteriózní korporátní kafkárna, která beze spěchu odhaluje svůj svět a místo vysvětlování o co tam jde, se nám dostává dalších zvratů. Někoho to tak bude nudit, mou pozornost to udrželo i tak. Vedle slibného námětu nabízí i kvalitní vizuál, atmosféru a casting. Patricia Arquette je výborná záporačka. Celé by to mohla být novodobá mysteriózně-hororová klasika, ale do té tomu zatím něco chybí. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jednotlivé epizody jsem většinou hodnotil o stupeň výš, jako celek si podle mě Severance víc jak tři hvězdy nezaslouží. Tempo je k uzoufání pomalé, logika pokulhává v každém dílu a celkově je to další LOST - kladou se další a další otázky, ale na žádné se neodpovídá. Jako epizoda Black Mirror by to fungovalo skvěle, jako seriál je to šíleně protahované a na tu stopáž to nemá dostatečný děj. Uvidíme, jak se vydaří druhá série, ale očekávání nemám nijak valná. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.seria: Vybornu myslienku s "oddelenim" som uvital. Takto spracovanu som ju este nevidel. Avsak moc rozvolneny rozbeh, "experimenty" v kancli a "wtf-dialogy" a pravidla vo firme prvych epizod su obcas az ubijajuce a nudne. Divak dost dlho caka, akym smerom sa to pohne. Nejedneho toto odradi. Posledne tri epizody su naopak vyborne. V zavere mnohi vdaka poslednemu silnemu dojmu "zabudnu" na mdlu a nejasnu prvu tretinu serialu a plieskaju nadsene pathviezdia. Preto trosku "triezvo". Odporucam, ak by vas to nezaujalo a chceli tym po prvych epizodach seknut, mozno zakusnut do "jazyka" a preluskat sa k 7-mej epizode, kedy sa to naozaj vyrazne zlepsi. Herecke vykony, kamera a technicka stranka serialu su vyborne. 65% ()

Galerie (174)

Zajímavosti (15)

  • Dan Erickson si je blízky so svojimi súrodencami a uvádza, že boli inšpiráciou pre niektoré postavy v seriáli. (Arsenal83)
  • Produkčný dizajnér Jeremy Hindle zmiešal firemný vzhľad zo 60., 70. a 80. rokov 20. storočia pre charakteristický vzhľad seriálu a ako inšpirátora pre dizajn budovy uviedol modernistického architekta Eera Saarinena. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Za Teda Lassa si připlatíme

Za Teda Lassa si připlatíme

30.10.2022

Když se před třemi lety spustila streamovací služba Apple TV+, měla v nabídce pouhých pět titulů. Teď už jich jsou desítky a mnoho z nich sbírá prestižní ceny, od televizních Emmy po filmové Oscary.… (více)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno