Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to skutečně zábavná dívka, ale takovým zvláštně tragickým způsobem, což se projevuje hlavně v závěru, kde Barbara Streisand ukazuje svoje mistrovství naplno a celkem logicky se natahuje po Oscaru, který dostala. Za mě zaslouženě. Je úchvatná, zábavná, emotivní, prostě všechno, navíc je její role zajímavá. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Barbru Steisand nemusím ani jako herečku, ani jako zpěvačku a nepřetahuje mě ani jako žena, byť v době natočení Funny Girl se jí jistý druh půvabu upřít nedal. To její přepjaté herectví a temperament, na kterém Funny Girl staví, mi zkrátka nesedí. Přesto jí nemůžu upřít talent a pod 3* nepůjdu. Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Barbra bola vcelku pekná, aj spieva dobre, v tom problém nebol. Problém mám so scenárom filmu, pretože je nečakane výlučne o dvoch ľuďoch a všetko ostatné je len komparz. Pritom takmer nič z ich dlhého vzťahu nie je zhudobnené, muzikálom by som nenazval, ak sa vo filme občas zaspieva. Zdalo sa mi, že piesne sú celkom zbytočné, nič nikam neposúvajú, a úplne by stačilo, keby boli iba podmazom. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

To je nástup na scénu! První filmová role v životě...komu se kdy poštěstilo něco takovýho. Nejsem fanda žánru, zrovna jsem se od toho chystal utéct s tím, že tenhle film zkrátka nikdy neuvidím. Jenomže do toho mě naprosto zbourali prvním vystoupením Fanny ve velkém divadle a od té doby mě ty zaječí úmysly přešly. Věděl jsem, že tohle prostě musím vidět, protože režisér Wyler je můj letošní velkej objev. To je pro mě Mr. Hollywood. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Barbra Streisand jako hlavní hrdinka Fanny je okouzlující - vtipem, půvabem, zpěvem. Nevadí ani delší stopáž a pokerová vášeň jejího partnera Nickyho. Hlavní hrdinka přece musí trpět, jak říká Fanny. Její prostořekost připomíná podobné postavy - Lízu Doolittleovou nebo Vivian z Pretty Woman. I když si Fanny dokáže dělat před novinářin legraci z Nickyho prohřešku, na oslovení "slečno" reaguje jednoznačně. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Původně měl být režisérem Sydney Lumet, ale byl nucen projekt opustit poté, co se dostal do sporů s producentem Rayem Starkem a Barbrou Streisand. (Puyi)
  • Omar Sharif a Barbra Streisand se během natáčení zblížili. Jejich románek ale v arabském světě vyvolal vlnu nevole. Bylo krátce po šestidenní válce, v níž Izrael na hlavu porazil koalici arabských států, takže film se Židovkou byl na Blízkém východě zakázán. To se zase dotklo Omara, se svou domovinou se na dlouhá léta zcela rozkmotřil a žil v nejrůznějších hotelech po celé Evropě. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)
  • Frank Sinatra byl vážně zvazován do role Nickyho Arnsteina, ale Barbra Streisand byla zásadně proti této volbě. Role nakonec připadla Omaru Sharifovi. (Karlos80)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama