Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na brněnské základní škole dojde ke rvačce mezi romskými a bílými žáky. Nová ministryně pověří ombudsmana, aby na místě situaci uklidnil. Aleš Pelán (L. Vaculík) se ocitá ve škole, kde si učitelé nevědí rady a dětem je všechno jedno… (Česká televize)

Recenze (43)

karnifex

všechny recenze uživatele

Tak nejdříve pozitiva: herecké výkony na tuzemské poměry nadprůměrné (obzvlášť Vaculíka je radost sledovat - člověk skoro zapomněl, že i čeští herci umí hrát) a taky inspirace moderními seriály typu Sherlock (příchozí hovory vidíte na obrazovce atd.) zde funguje. Hlavním problémem tak zůstává ideologická orientace ČT - že se zde vede svatý boj proti levici je známý fakt už po desetiletí, ale tady v rámci hesla "aspoň je to pravice" začíná rehabilitovat už i temnější proudy. Není to z jejich strany nejrozumnější strategie - zrušení koncesionářských poplatků by byla jedna z prvních věcí, které spd a spol. prosadí, pokud k tomu dostanou příležitost.. ()

JimWalker007 

všechny recenze uživatele

Ježiš, to je volovina. Podobne ako celá inklúzia. Nevychované štence skáču učiteľom po hlavách a oni tri štvrtiny filmu riešia, kto o tom natočil a zverejnil video. Kedysi stačilo pár výchovných faciek v správny čas a hodina predbehla hladko aj bez asistentiek a psychológov. Ale to boli časy, keď učitelia mali rešpekt a na dobrú známku boli potrebné aj nejaké vedomosti. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nuda z Brna. Na jedné brněnské rasově smíšené základní škole dojde k incidentu. Mně to přišlo směšné, i směšně  natočené, ovšem školní kuloáry šly do kolen. Posuďte sami: Marsell Bendig vytáhne vystřelovací nůž  na svého tvarohového vrstevníka. Následné je ministerstvem školství vyslán školní ombudsman, aby celou mimořádnou událost století řádně  vyšetřil. A to je jen začátek. Objeví se zároveň tajně pořízená nahrávka ze školní třídy. A to je tedy případ vhodný pro brněnského Hercula Poirota! V Brně by mu měli postavit pomník, kdyby existoval. Budeme se muset spokojit jen s Lukášem Vaculíkem a Jaroslavem Pleslem, který mu při vyšetřování asistuje. S tímto seriálem končím hned po jedné zhlédnuté epizodě. Nic proti tématu rasové segregace, ovšem s tím už přišel Tomáš Magnusek v Bastardech. Tohle bylo tak nezáživné a unylé. A zbavené veškeré kontroverze. Řešilo se rázem mnoho jiných záležitostí, koho zajímalo nějaké tajně pořízené video a jeho instalace v učebně, rasové rozdíly rázem ustoupily do pozadí. Vaculík má to nejlepší  za sebou. A když je nedostatek romských herců, ochotně zaskočí Zdeněk Godla. Existenci inkriminované nahrávky jsem nechápal. Vůbec nic skandálního na ní nebylo. Směšné bylo, jak do toho byl zapleten majitel přilehlé zastavárny. A aby těch hovadin nebylo dost, okrajově se řeší i řevnivost mezi Prahou a Brnem. Takže tahle epizoda otřesná úplně ve všem a nejvíce je na ní pozoruhodné na kost vyhublý Martin Havelka ve svém posledním tažení. 4/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne niečo, čo poukazuje na realitu, hoci to nerobí dostatočne tvrdo, ale aspoň niečo. Na Slovensku by nič také nenatočili, u nás sa smie poukazovať iba na rasizmus bielych, druhá strana je v pohode, sú to utláčaní chudáčikovia. Hřebíčkovú nemusím, ale tu bola dokonalým obrazom liberála. Presne takto tupo oni uvažujú - za to, že nejaký asociál nosí do školy nože môžeme my slušná väčšina. Takto primitívne uvažuje slniečkár. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jenom doufám, že tahle epizoda nepředznamenává kvalitativní propad všech zbylých dílů. Ta konstrukce, že Ombudsman pátrá po kameře, která zaznamenala chaos ve škole poznamenané inkluzí, je absurdní a dokonale odráží představu Pražáků o Brně a okolí- totiž že celej Jihomoravskej kraj je jeden malinkatej dvorek. Takže tu kameru pochopitelně dohledají, aniž by tušili, co vlastně hledají a uzavírají ten nejpitomější případ Pražskýho pitavala ever. Na tohle navlíknout všechny ty sračky, který způsobila inkluze- tak to běžte fakt do pr.hy! Tenhle díl je big mistake v jinak výborným seriálu. Méně konkrétního a více obecného, prosím. Český školství má skutečný potíže a není to neschopnost jednoho konkrétního kantora, nebo nenechavost problematických dětí. Tohle se nepovedlo. Bohužel. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Pátá epizoda byla nejsledovanějším pořadem večera po 20. hodině, premiéru zhlédlo 1,26 mil. diváků (15+). Byl to zároveň nejlepší výsledek celého dne. (rublik05)
  • Brněnská škola se měla nacházet dle slov postavy ztvárněné Jaroslavem Pleslem na náměstí Brigády, v prvním záběru je ale u vchodu vidět název ulice Kotlářská. Náměstí Brigády, ani ulice Bystrická, o které se v tomto díle hovoří, v Brně nejsou. (klukluka)

Reklama

Reklama