Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na příměstském táboře se málem utopí žák místní základní školy. Zatímco leží v kómatu, odpovědným učitelkám hrozí trestní stíhání a nenávist místních. Ombudsman Aleš Pelán (L. Vaculík) spěchá na pomoc. Celá věc je pro něj velmi osobní… (Česká televize)

Recenze (44)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf, drsný díl hned od začátku. Vlastně tentokrát ani není důležitá práce Pelána či ministerstva (to tu vlastně vůbec nevystupuje), ale v hlavní roli jsou emoce učitelek, které dohlížely na koupající se děti, emoce manžela hlavní podezřelé i jejího okolí. Do toho všeho se Pelánovi před očima promítá smrt vlastní dcery a začíná se hrotit vztah s jeho ženou. Díl plný husté atmosféry. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se podíváte na organizační směrnice, které se musí dodržovat, aby byla zajištěna bezpečnost dětí při koupání, není to vůbec jednoduché. Ve vodě max. 10 dětí, dozor má být s dětmi ve vodě, pokud skáčou, kontrolovat ze břehu... Těžká situace pro učitelky, tragická pro rodiče. Dobré je např. určit dvojice, které na sebe mají dohlížet - pokud vylezou z vody, měl by si hned někdo všimnout, že dotyčný chybí. Ale to jsou jen slova, skutečnost je daleko složitější. Dobré herecké výkony, v menší roli výborná Regina Rázlová. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pár slabších skutočne perfektná epizóda. Obdivujem, koľko konfliktov dokázali tvorcovia do stredne dlhého filmu dostať a ako všetko prepojili a naviac ponúkli riešenia. Herecké výkony tiež bez chyby. –––– Cos ho nenaučil, už ho nenaučíš. –––– Někdy potřebujeme ublížit, abychom ulevili své vlastní úzkosti. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice drsný díl, kdy se utopí žák na školní akci. Noční můra škol, z učitelů se stávají veřejní nepřátelé, zloba okolí je vysoká. Zní to šíleně, ale skutečně EXISTUJE příručka pro školy, která radí, jak postupovat, když se něco takového stane na "vaší" škole. Aleš Pelán tentokrát případ dost prožívá, připomíná mu to tragédii, kdy se jeho ženě na lyžáku zabila žákyně, v tomto vidí hlavní problém ženina zdraví a její nemoci - Parkinsona. ()

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel až příliš ze života. Sám se dodnes divím, jak vůbec můžou učitelé s děckama někam jezdit, já bych na to neměl nervy. Líbilo se mi vyjádření formalismu, když se něco nevyvede, najednou všechno musí být lege artis a pokud není, ouha. Ale kdo na to myslí, když chce prostě jen pomoct, ulevit, konat dobro? No a vyjádření české povahy v podobě skupiny lidí podpíjejících pod přístřeškem, to je smutně reálné. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve středočeské obci Skalsko, konkrétně záběry před školou a domem atakované učitelky (Lucie Juřičková). V jednom ze záběrů, kde ředitel školy (Josef Carda) podává před školou vysvětlení novinářům, je vidět modrá cedule s nápisem základní škola Skalsko. (Klhannah)
  • Premiéru epizody sledovalo 1,3 mi. diváků (15+). Epizoda se tak stala nejsledovanějším večerním pořadem a také nejsledovanějším pořadem celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama