Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na příměstském táboře se málem utopí žák místní základní školy. Zatímco leží v kómatu, odpovědným učitelkám hrozí trestní stíhání a nenávist místních. Ombudsman Aleš Pelán (L. Vaculík) spěchá na pomoc. Celá věc je pro něj velmi osobní… (Česká televize)

Recenze (44)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl poukázal na ošidnost a limity práva zřejmě nejen u nás. Dvě nevinné učitelky které se snažily krátit prázdninový čas dětem, aniž to byla jejich povinnost a měly to oceněno peněžně, byly potrestány za tragickou náhodu, kterou nemohly vědomě ovlivnit. Jako podpora alibismu a atomizovanosti to nebyl špatný příklad. Zvlášť patrný u té učitelky, která riskovala svůj život. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po všech stránkách vynikající...scéna v závěru na nemocniční chodbě, jmenovitě dámy Rázlová, Juřičková, Hávová a Skleničková, je opravdu síla, kterou na sebe, jako divák i člověk, nechám rád působit... ()

fleker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Český soudní systém nemá obdoby, soud má před sebou případ, kde a) bud jsou učitelky vinny za smrt dítěte a pak mají jít do vězení na 6-10 let   nebo b) šlo o nešťastnou náhodu, učitelky jsou nevinné a mají být zproštěny obžaloby. A co vymyslí český soudce? 1 rok podmíněně aka "ty ty ty, ještě jednou necháš utopit dítě a až půjdeš opravdu ale opravdu sedět". Alibismus nejvyšší kategorie. ()

Padme_Anakin

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smutné pokoukání, jde-li o život dítěte, nemám slov.. Na druhou stranu dobře vím, že hlídat děti je stejné jako mít na starost pytel blech.. Poutavě natočené a po herecké stránce není co vytknout, všichni ve svých rolích výborní a strhující.. V tuto chvíli pro mě nejtísnivější díl.. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bolo to tak vypointované, že som mal z toho husinu, fakt silné emócie. A konfrontácia dvoch (len zdanlivo) rozdielnych  svetov (burani - pražáci) bola naozaj precízna.  Príbeh, ktorý dospel k tragickému koncu doslova strhol všetkých (priamo i nepriamo zainteresovaných) k osobnej účasti.  Babička utopeného chlapca bola chvíľkami neznesiteľne protivná ježibaba, až ma dvíhalo zo stoličky, R. Rázlová podala výborný výkon. Vaculík vo svojej úlohe prešiel do subjektívnej roviny traumatickej spomienky... Tento diel - zatiaľ najlepší. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Učitel je zodpovědný za svěřené žáky. Proto je nejlepší sedět ve škole a nikam nejezdit. Po průšvihu přišla klasika - papírování, pravidla, obviňování. Život mladého člověka ale nikdo nevrátí. Opět silné téma, ovšem ukázalo, že ombudsman je zde spíše zbytečný. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf, drsný díl hned od začátku. Vlastně tentokrát ani není důležitá práce Pelána či ministerstva (to tu vlastně vůbec nevystupuje), ale v hlavní roli jsou emoce učitelek, které dohlížely na koupající se děti, emoce manžela hlavní podezřelé i jejího okolí. Do toho všeho se Pelánovi před očima promítá smrt vlastní dcery a začíná se hrotit vztah s jeho ženou. Díl plný husté atmosféry. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silné téma, nejednoznačná vina a smutná náhoda. Celkový dojem mi kazila jen ta nesmyslná rvačka, kdy ani úřad (ombudsman) nevzpomněl, k čemu máme Pomáhat a chránit a na co se dá použít mobilní telefon. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pár slabších skutočne perfektná epizóda. Obdivujem, koľko konfliktov dokázali tvorcovia do stredne dlhého filmu dostať a ako všetko prepojili a naviac ponúkli riešenia. Herecké výkony tiež bez chyby. –––– Cos ho nenaučil, už ho nenaučíš. –––– Někdy potřebujeme ublížit, abychom ulevili své vlastní úzkosti. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silnej díl, v podstatě po celou dobu mě něčím udržovali v napětí, nejvypjatější moment přišel v závěru, odpuštění vyžaduje charakter, schopnost přiznat si ve chvíli největší bolesti chybu, působí až nelidsky vznešeně, na vlastní kůži jsem se ale přesvědčil, že se to děje, mrtvé děvče ze svahu už znovu vidět nepotřebuju, doufám, že to s ním uzavřeli, chápu, že dnes do toho tenhle příběh zapadal a určitě i díky němu to bylo výborné. ()

Reklama

Reklama