Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takýto priamočiary kresťanský horor námetom akoby vystrihnutý z osemdesiatok, prípadne vymyslený niekedy dávno v Hammeri, tu už dlhšie nebol. A som rád, že sa išlo hneď béčkovo na vec a tvorcovia vôbec neriešili, že ich kritika nemilosrdne priklincuje na kríž. Hráme sa tu síce aj na nejaké tie posolstvá, môžeme film chápať ako synekdochu sveta, kde je každým niečím iným, než sa tvári, pretože to ani inak nejde, ale vzal to čert, proste chceli sme (dobre, ako kto...) vidieť všetky béčkové a gýčové výjavy a tých sme sa dočkali. Takže odpísať tento film je ľahké, užiť si ho ako niečo, čo sa už netočí a kde si stále hovoríme, že Morganovu úlohu by kedysi hral Price, má svoje čaro. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový mainstream horor Unholy, který produkoval Sam Raimi bohužel za moc nestojí, je to taková konzumní mainstream relativně hezky natočená hmm nuda.Film šel v USA do kin, tak potěší fakt, že se nejedná o vyloženě lacinnou záležitost a z herců pár jedinců může potěšit Jeffrey Dean Morgan, jehož postava však příliš nezaujme.Hudba mě příliš nezaujala, lekačka se povedla snad jen jedna, atmosféra příliš nestrhne ( většinu času se to bohužel neodehrává ani ve tmě), takže bát se zde opravdu nejspíš nikdo nebude. Vzhled samotného ducha Panny Marie především v závěru je lehce creepy, tak alespoň to když už nic. Škoda, že se to více neutrhlo z řetězů (bodycount je nízký) strašení je málo a není příliš efektivní a chvílemi se to docela táhne. Hodinu po skončení už nevím, o čem to bylo, tak snižuji. 4/10. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Panenko Maria, nechápu, jak někdo může věřit v úspěch hororu pro kina s tak nepřesvědčivými triky, čitelnou zápletkou, několika dull momenty a lekačkami lacinými jak benzín v Kuvajtu? Spoléhat se jen na trojici matadorů Morgan, Sadler, Elwes nestačí a ani ta chvilku planoucí a pak rychle zadušená myšlenka, že na temné síly může platit bezvěrství, to nezachránila. Producenti to asi brali tak, že pochyby vedou k zatracení.. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tenhle hororový film velkým překvapením. Čekal jsem podprůměrnej až průměrný hororový film ale vyšla z toho docela dost slušná podívaná na kterou se 1-2 do roka kouknu. Příběh je velmi dobrý, povedený a zábavný, postavy jsou docela sympatické, hudba je výborná, atmosféra tu je velmi povedená, napětí je zde povedené a docela dost časté, lokace jsou zájímavé a skvělé a kamera filmu je fakt super. No za mě 6/10. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zvrácená mi svou atmosférou, ale i technickým provedením připomněla Propad do temnot, v němž místo "prokleté Marie" řádila naopak "Zoubková víla". Původní námět není vůbec špatný a úvodní linie z 19. století měla něco do sebe, nicméně i tak na mě působil film poněkud lacině, místy až televizně - ať už se jednalo o slabé vizuální efekty, podivný scénář či zvláštní kameru. Lekaček je filmu celkem dost, ale působí vesměs prvoplánově bez snahy o budování napětí. P.S Chválím plakát! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Reklamní/marketingová kampaň k filmu využila k propagaci jeho vydání předního parapsychologa Christophera Chacona. Jako jedna z předních světových autorit v oblasti nadpřirozených/okultních a metafyzických jevů Chacon vyšetřoval a zkoumal tisíce případů zázraků a božských zásahů, stejně jako tisíce případů posednutí a nadpřirozených nákaz, přičemž spolupracoval s římskokatolickou církví i všemi náboženskými/duchovními systémy. (LUKICKK)
  • O vizuálne efekty sa starali aj Česi. (EvilMatus)

Reklama

Reklama