Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022 Autor Goldbeater

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S rozpočtem okolo 75 milionů dolarů snímek vydělal na světových tržbách nějakých 204 milionů, což je poměrně slušný výsledek v době stále doznívající pandemie covidu-19. Bylo to sice o nějakých 25 milionů méně, než vydělal reboot z roku 2016, nicméně ten operoval s velkorysým dvojnásobným rozpočtem 144 milionů dolarů a dočkal se poté velmi rozporuplných, až odmítavých reakcí ze strany publika a fanoušků série.


Začátkem tohoto roku bylo tedy u studia Sony odklepnuto, že se dočkáme pokračování Odkazu, v němž se vrátí hlavní postavy ztvárněné Mckennou GraceFinnem Wolfhardem, Paulem Ruddem a Carrie Coon. K tomu bylo prakticky potvrzeno, že se ve větší míře rozhodně vrátí i Ernie Hudson jako člen původních Krotitelů duchů, Winston. Návrat na režijní sešli nicméně neplánoval sám Jason Reitman, který u projektu zůstane už jen jako producent. Zaujme tak pozici svého otce a režiséra původního snímku, Ivana Reitmana, jenž letos v únoru zemřel. Nyní každopádně už víme, kdo Jasona na pozici režiséra nahradí.


O režii chystaného snímku se postará Gil Kenan (Chlapec, kterému říkají Vánoce), jenž byl už spoluscenáristou předchozího filmu a s kombinací rodinných filmů a duchařin má již velké zkušenosti díky snímkům, jako byl remake Poltergeista z roku 2015 či animák V tom domě straší. O ději chystaných Krotitelů duchů se zatím nic neví, nicméně v Odkazu jedna z potitulkových scén právě s Hudsonovým Winstonem naznačovala, že se zřejmě dočkáme přesunu opět do prostředí New York City a ikonické požární stanice coby sídla Krotitelů. O tom, zda se dočkáme i návratu Billa Murraye a Dana Aykroyda alespoň v cameo rolích, zatím nepadlo ani slovo a budeme se tedy muset nejspíš nechat překvapit. Celý projekt se nyní nachází ve fázi pokročilé preprodukce, natáčení by nicméně mělo začít již brzy a výsledný film by se měl dokonce dostat do kin už na Vánoce příštího roku.

Reklama

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Chystaný film Wese Andersona nabírá obsazení

Chystaný film Wese Andersona nabírá obsazení

13.01.2024

Ačkoliv zatím poslední celovečerní snímek Wese Andersona, komedie Asteroid City z loňského roku, patří k o něco rozporuplněji přijatým dílům tohoto svébytného režiséra, oblíbený hollywoodský tvůrce s… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Seriálový Vetřelec se začal natáčet

Seriálový Vetřelec se začal natáčet

22.07.2023

Ačkoliv jsme uprostřed dvou velkých stávek, jež kompletně ochromily Hollywood, existuje hned řada projektů, které našly způsob, jak pokračovat v produkci. Za zmínku stojí například dva snímky studia… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Kolik si vydělají hrdinové Stranger Things?

Kolik si vydělají hrdinové Stranger Things?

15.01.2023

Server Puck News měl možnost nahlédnout do smluv představitelů hlavních postav pro chystanou pátou (a poslední) řadu hitu Stranger Things a zjistil, že jen honoráře herců budou výrazně dražší, než… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Bill Murray středem kontroverze

Bill Murray středem kontroverze

22.04.2022

Studio Disney má na krku nový problém. Zatímco na Floridě bojuje s tamější anti-LGBTQ legislativou, teď pro změnu čerstvě přerušilo produkci na režijním debutu herce a komika Azize Ansariho (Parks… (více)

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Reklama

Reklama