Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 19

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 19

Recenze (128)

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

No, asi jsem si před kinem mohla dát opáčko starých filmů a nejspíš jsem se měla podívat i na ty novější, jelikož ty mladší postavy jsem vůbec neznala... ale co už s tím. Z traileru mě díl Říše ledu docela zaujal, ale v kině už to pro mě tak slavné nebylo. Nejen, že než to přišlo "k tomu hlavnímu" plácalo se to tak od ničeho k ničemu, ale přišlo mi, že se tam všichni chovají hrozně divně a nějak to na mě nefungovalo. Jediný, kdo mě tam pobavil, tak postava, kterou hrál Kumail Nanjiani a plusový bod i za vizuál "ledového ducha", ale jinak to za mě bylo takový - meh. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Říše ledu dává větší prostor původnímu obsazení a snaží se ještě o kus více o nostalgické napojení na původní filmy než Odkaz, přesto nedosahuje kvalit osmdesátkových klasik a nechává vlát potenciál jen tak ve (smrtonosně mrazivém) vzduchu. Hlavní záporák má líbivě děsuplný vizuál a je celkem škoda, že přichází na scénu relativně pozdě a figuruje spíše jen v "ušeptaných" náznacích. (Staro)nové obsazení z Odkazu, obohacené tentokrát o Kumaila Nanjianiho, mi přišlo opět takové jalové. Pokračování, které vzniklo asi jenom proto, aby prostě bylo, aniž by se snažilo o nějaký posun a přidanou hodnotu do krotitelského univerza. ()

Reklama

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Vidět tohle jako dítě jsem nadšenej. Má to spoustu hluchých míst a logických lapsů, Finn naprosto nevyužitej, finále antiklimatické. Ale ty jo, nechtěl jsem na to vůbec myslet. Možná mě při sledovaní posedl nějaký smířlivý duch, ale příjemně jsem se bavil. Je to průměrný rodinný film, ale je to takový ten rodinný film z roku 2011, co ho pořád opakují v televizi a vy si ho rádi pustíte. Krom toho je tu spoustu fajn gagů, nápadů, zajímavých duchů a artefaktů - takové ty věci, co se dřív do filmů dávali, ale teď už to nikdo nedělá. Režisér V tom domě straší je zpětně dost znát, já mám V tom domě straší ale moc rád, takže… fajn film, horší než Jasonův díl, ale jestli se Ghostbusters ubírá tímto směrem, osobně s tím nemám jako fanoušek problém - Kumal Nanjiani si krade každou scénu a svoji postavu idiota povyšuje na pomyslný top. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy, ale ty absolutně nejslabší, jaké si umíte představit, a to jen díky stále sympaticky milé Mckenně Grace a její "sort-of-lesbické" lince a la Swayzeho Duch. Jinak je to utahané až běda, takový Bill Murray k tomu viditelně přistoupil s nechutí, a některé fóry vzbuzují úsměv maximálně útrpný. Tudy fakt cesta nevede, na příjemně teenagerskou úvodní tři čtvrtě hodinu z Odkazu se vůbec nenavazuje a míra recyklace překračuje únosnou mez. 50 %. PS: Viděno s dabingem, který je sice technicky ok, ale překladově dost marný, jakkoli to v dnešní době úsečných hlášek nemají anglicisté právě snadné. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ani oprášiť starý kabát nestačí. Darmo vo filme účinkujú "starí hrdinovia", keď samotný snímok nemá takého ducha. Kým bola jednotka kultová záležitosť, pokračovanie nijak mimoriadne horšie, tieto posledné pokusy, sú ako pád do studne. Síce dopad prežijete, ale na 99% sa aj tak utopíte. Človeku je priam do plaču, načo sa musí pozerať. Jednotka, dvojka, mali doslova temnú atmosféru, ktorá sa miestami dala krájať a hraničila s horor žánrom, pričom obe časti boli určené pre VŠETKY vekové kategórie VRÁTANE dospelých. Toto, je opäť, zas a znova, rovnaký prepadák, ako toto a o niečo lepšie hento. Za mňa fakt slabota, druhá hviezda čisto za záporáka, ktorý sa ako jeden z mála v tomto márnom pokuse oprášiť dávne emócie, celkom vydaril. ()

Galerie (35)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama