Reklama

Reklama

Richard S. Castellano

Richard S. Castellano

nar. 04.09.1933
Bronx, New York City, New York, USA

zem. 10.12.1988 (55 let)
North Bergen, New Jersey, USA

Biografie

Richard Salvatore Castellano byl americký herec s italskými kořeny. I přesto, že si zahrál pouze v několika filmech, si udržel posmrtnou popularitu díky svému zevnějšku, který byl pro diváky lehce zapamatovatelný. Narodil se v New Yorkském Bronxu. Jeho rodiče byli taliánští přistěhovalci ze Sicílie, konkrétně z obce Castrofilippo.

Původně pracoval jako manažer stavební společnosti a k herectví se dostal skrze zisk práce v divadle New Yiddish. Herecky debutoval ve třiceti letech ve filmu Muž, o kterém nic nevím. O čtyři roky později získal za roli ve filmu Milenci a další cizinci nominaci na Oscara za nejlepšího herce ve vedlejší roli. Díky tomu si ho všimli castingoví agenti a Francis Ford Coppola, který ho v roce 1972 obsadil do role Petera Clemenzy v mafiánském velkofilmu Kmotr.

Díky této roli, která mu všeobecně přinesla největší slávu, byl doživotně zaškatulkován jako herec filmových zločinců a gangsterů. Poté se objevil ve filmech jako Night of the Juggler, Gangster Wars nebo Dear Mr. Wonderful. Kromě toho se objevil v televizním komediálním seriálu The Super a posmrtně i v režisérském sestřihu Kmotrovské trilogie z roku 1992. Zemřel v roce 1988 ve svém domě v New Jersey na infarkt.

Joudec

Herec

Producent

Filmy
2019

Ztracená minulost

Host

Reklama

Reklama