foto

Tom Welling

  • nar. 26.4.1977 (39 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Mám rád ty lidi, kteří dělají věci podle sebe. Nemám rád ty, kteří dělají to co ostatní a ani nevědí proč."

Tom Welling se narodil 26.dubna 1977 v New Yorku. Jako student si Tom zahrál v několika školních představeních, ale nechtěl být hercem hned po střední škole. Poté co v roce 1995 odmaturoval, přijal práci stavebního dělníka, během které se navíc částečně věnoval i modelingu. Než se přestěhoval do Los Angeles a stal se hercem, získal Tom zakázky od společností jako je například Abercrombie and Fitch.

Brzy po tomto velkém kroku kupředu Tom získal roli Karate Roba v seriálu „Soudkyně Amy“, a to v šesti epizodách. Zahrál si také v seriálech „Speciální jednotka 2“ a „Nepodložený“. Velký zlom v jeho kariéře nastal, když přijal roli Clarka Kenta v seriálu „Smallville“. Ačkoliv Tom podobně jako Christopher Reeve (Clark Kent v původním Supermanovi) nebyl vůbec fanouškem Supermana, roli po dvou odmítnutích nakonec přijal a v celostátním hledání mladého Supermana tak porazil tisíce dalších uchazečů. V roce 2001 byl za tuto roli nominován na Nejlepšího herce TV seriálu, a v roce 2002 získal ocenění "Male Breakout Star" (něco jako skokan roku). V seriálu „Smallville“ si vyzkoušel i roli režiséra, když sám režíroval několik epizod.

Pokud zrovna nezachraňuje svět, hraje Tom ve filmech. Svůj debut na stříbrném plátně si odbyl ve filmu DVANÁCT DO TUCTU, kde si zahrál s Ashtonem Kutcherem, se kterým se seznámil při modelingu, a Hilary Duffy. Tom si zahrál i v pokračování tohoto filmu, a v hororu MLHA, kde si zahrál hlavní mužskou roli.

Ve svém volném čase se Tom věnuje čtení, hraje s kamarády basketbal nebo chodí běhat. Od roku 2002 je ženatý. V současné době Tom natáčí už šestou řadu řadu velice úspěšného seriálu o mladém Supermanovi, a počítá se s ním i do řady sedmé.

x "SpeedyCZ" y

Herecká filmografie

2016 The Choice
2014 Velký draft
2013 Nemocnice Parkland
2010 Smallville: Absolute Justice (TV film)
2005 Dvanáct do tuctu 2
Mlha
2003 Dvanáct do tuctu
2001 Kolej, základ života (TV seriál)
Lovci netvorů (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
1999 Soudkyně Amy (TV seriál)

TV pořady

2006 Teen Choice Awards 2006, The (TV pořad)
2004 Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
Teen Choice Awards 2002, The (TV pořad)

Režijní filmografie

2010 Smallville: Absolute Justice (TV film)
2001 Smallville (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(122)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace