Reklama

Reklama

Smallville

(seriál)
USA / Kanada, (2001–2011), 154 h 46 min (Minutáž: 40–84 min)

Režie:

D.J. Caruso, Rick Rosenthal, Greg Beeman, Michael W. Watkins (více)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bill Finger (komiks) (více)

Hrají:

Tom Welling, Kristin Kreuk, Michael Rosenbaum, Allison Mack, Eric Johnson, Annette O'Toole, Erica Durance, Shawn Ashmore, John Schneider, Justin Hartley (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(216)

Obsahy(1)

Jednoho dne postihne zapadlé městečko Smallville neštěstí, déšť meteoritů změní život spoustě lidí. Syn bohatého a bezohledného Lionella Luthora, Lex, je ozářen a přijde o vlasy, malá Lana Langová ztratí oba rodiče a bezdětní a po dítěti marně toužící manželé Kentovi naleznou uprostřed kukuřičného pole malého chlapečka. Adoptují ho, přičemž už tuší, že malý Clark nepochází z této planety. Střihem se dostáváme o 12 let později, kde dospívající Clark překvapuje své okolí i sám sebe svými neobvyklými schopnostmi - svou rychlostí a silou. Začíná si uvědomovat, že je jiný, a rodiče mu odhalí tajemství jeho příchodu. Při autonehodě se seznámí s Lexem Luthorem, zachrání mu život a mezi oběma muži vzniká přátelství. Mezitím se v místní nemocnici probouzí z komatu Jeremy, hoch, který byl rovněž postižen ozářením v kukuřičném poli, když jej předtím jeho spolužáci připoutali ke kůlu jako tzv. strašáka roku. Mstí se svým bývalým kamarádům, dostává je do komatu elektrickými výboji. Jeho běsnění dokáže zastavit jen superman Kent Clark. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (407)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Smallville je nezáživná kravina, ktorá varí totálne z vody. Lenže rovnako, ako skoro každý seriál má tú výhodu, že keď sa doňho zapozeráte, tak vás automaticky chytí. Ja som to našťastie včas uťal, takže som ním zbytočne nestratil kopec času (217x42, preboha!). To som urobil mnohokrát omnoho horším spôsobom. A nemám na mysli iba filmy a seriály. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitně zpracované Supermanovo mládí s výtečnými (na televizní poměry, samozřejmě) vizuálními efekty a kvalitními scénáři v pozdějších epizodách (první desítka dílů byla skutečně na jedno brdo a mohla diváka poměrně nudit). Velice zajímavě rozehrané zápletky slibující zásadní zvraty (Lex Luthor je hodný a ještě k tomu kamarád Clarka Kenta? Clark Kent považuje za svou životní lásku Lanu Langovou?) a dobré herecké výkony s příjemnými "guest stars". A Kirstin Kreuk je neuvěřitelná kost! ()

Reklama

Houp 

všechny recenze uživatele

Tady opět Novácký dubing nic moc. Chápu, že kdo viděl jen některé díly z prvních dvou řad, je zklamaný. Každý díl nějaká freak, kterou porazil - nuda. Zajímal mě tehdy děj ohledně Clana(slangově vztah Clarka a Lany) a jestli se budou držet Supermanovské série, nebo si to vyšlape vlastní cestu. 3, 4, 5 řada graduje. Zvlášť poslední díly velmi dobré. 6 už je o kus horší. Už začíná štvát Clana vztah. Ze sedmé řady mohu hodnotit první tři díly. Sice jsem se nenudil, ale přišlo mi tam dost trapných scén. Buď má tento seriál vrchol v 3., 4., 5. řadě za sebou a nebo jen jsem vyrost z teen seriálů. Ale co nelze vytknout, je soundtrack, písničky vybírají opravdu velmi dobře. Edit 7. 4. 2008 : ubrána jedna hvězdička za 7. řadu, půjde-li to takhle dál, tak můžu ještě ubrat. Asi dobře, že 8. řada má být poslední ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

No nic, musím trochu vyvážit hodnocení, protože Smallville bych teda opravdu za odpad! neoznačil. Popravdě mám tenhle seriál rád. Na druhou stranu první 3 série byly opravdu celkem o ničem, ale pak se příběh rozjel a začal nabírat pravý komiksový nádech. Řekl bych, že herci jsou pro svoje role opravdu dobře vybraní. Co se mě osobně nejvíc na seriálu líbí jsou ostatní komiksové postavy, které nejsou tolik filmově proslaveny, jako: Green Arrow, Black Canary, Flash/Impulse, Cyborg... Mám rád komixy a proto je pro ně seriál srdcovka, jeslti víte o něčem jiném ve stejném žánru, tak mi napište. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

superman + demence typu o.c. apod. = stupidní americká podívaná, těžící jen z věhlasu legendárního superhrdiny... věková skupina cca 6-12 let, dialogy jsme vymýšleli lepší i na základce pro scénky na němčinu! kdyby byly díly o polovinu kratší, pořád budou moc dlouhý... 20%. ()

Galerie (3 367)

Zajímavosti (98)

  • V mnoha epizodách je vidět, že Lex Luthor (Michael Rosenbaum) na sobě má fialovou košili. Tato barva je jednou ze dvou, kterou nosila postava Lexe Luthora v komiksu. (Borrtex)
  • Odznaky metropoliskej polície majú podobný tvar päťuholníka, aký má Supermanov znak. (challik)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Reklama

Reklama